Kaj je zdaj to za en hudič. Ta p.....n Citroen

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Dne 24.06.2011 prejmem mail od Citroen Slovenija, da sem interesent za nakup berlinga in da imam 28.06.2011 rezervirano testno vožnjo pri najbližjem trgovcu, to je Jerovšek Grosuplje. Ok rečem, nekaj časa nazaj sem res gledal neke Citroene na netu, pač reklama. Zadevo vržem pod spam in to je to. Danes ob 18.00 prnorim s šihta, pregledam maile in glej ga zlomka. Neka gospa za mailom "ime priimek"@rlv.si pošlje mail brez besedila, samo opomba, da gre za poslovno skrivnost in če mail ni namenjen meni naj ga ignoriram. Mail je bil pa poslan direkt na moj e mail naslov. V priponki se nahaja . jpg slika, ko zadevo odpreš pa lepo račun z štampiljko avtocenter Jerovšek za berlinga za 15k eur. Plačnik neki BPF Financiranje LJ, Vojkova 63, prevzemnik pa osebno jaz.

Zdej senilen ravno nisem da vem, da z Citroenom, Jerovškom in tem BPF v življenju nisem posloval, od kje jim te ideje nimam pojma. Mislim, da je vse skup SPAM, ampak način oglaševanja tega pofukanega Citroena je bedast in totalno mimo. Na TV praktično samo njihove reklame vrtijo, zdej ti pa še kle ne dajo miru. Kot vsak moški v zrelih 30 pač poznam vse avtomobilske tovarne na našem trgu in se pač znam sam odločit kaj potrebujem in kaj ne, ter tudi, kaj bom kupil za svoje dinarčke. Ne pa da mi že račune domov pošiljajo itd.

Zadeva bi bla zrela že za kakšno informacijsko pooblaščenko, saj meji na goljufijo. Kakšen starejši možakar bi jim še res gnar nakazal, ker bi mislu da je kej dolžan, zato ker je enkrat citroenovo stran odpru. Mislim ful bedno.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ja sam tudi mislim tko, sam podatke so mogl pa od citroena dobit. Nisem čist sigurn če sem se prijavu na tiste novičke, ko moreš mail vpistat.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Meni pa v tej zgodbi ni jasna domena rlv.si... Kaj ima Premogovnik tukaj zraven?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.111
4.080
113
To si se ziher maci zameril pa ti je poslala reklamo!
cheer.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Maci, kolker lahko razberem iz njenih postov je kr ena fajn deklina, poznam je pa ne. Prav tako ne vem kje na citroenu je zaposlena, tist njen link do berlngota v temi o njem vodi do nekega trgovca v Kranju. Tko da ne vem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kaj pa, ce bi.. saj ves, odgovoril in vprasal? Mogoce so se pa v mailu zmotili...

bonk.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Na mail sem odgovoru, bomo vidl, če bo kej z tega. Jerovška sem tud klical nekaj po 18.00 uri, vendar ni bil dosegljiv. Bomo vidli jutr, ko je nov dan.

Nekako mi diši na avtomatsko generiran spam, takih ko je vsak dan na tone na gmailu, ampak vprašljivo je od kod podatki kdo je kaj gledal na citroenovi strani, itd. Vkolikor za to zadevo ne stoji Citroen Slovenija ali AC Jerovšek, gre pa že za malo težje zadeve. Zloraba podatkov, ponarejanje žiga podjetja, podpisa odgovorne osebe itd, nenazadnje tudi zlorabo mojega imena. Sicer me te zadeve ne motijo, ti gre pa včasih na živce, ko vsak tvoje ima uporablja, ti nekaj ponuje in se vtika vate.

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Se je že dogajalo, ko so komu ukradli identiteto in na njegovo ime ter račun kupili avto oz. najeli kredit/leasing ... Lahko pa je čista pomota, imajo v bazi 2 osebi z istim imenom in priimkom, itd.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
ksz
A ni to fino? Toni (,ki je btw najboljši pooblaščen serviser za Citroen v Sloveniji) ima avto za tebe, plačnik je ena leva firma, ki ima zgleda preveč denarja, ti pa samo prideš in se odpelješ z novim avtom. Men bi blo kul, samo bi moral biti hidravličar.
Reklame grejo pa tudi meni na živce, ampak, hvalabogu, imam tv z daljincem.
evil.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Piši jim, če gre za pomoto OK, če je to spam lahko zahtevaš da iz svojih baz izbrišejo vse tvoje podatke v skladu z zakonom. Na pamet ne vem kateri zakon to določa, če boš rabil bom izbrskal, sem že uporabil za se znebit enih težilcev - uspešno.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Matej je malo paničen. Gospa Dragica ima sina Mateja. Čisto naključje je, da si dobil mail. Pač nisi edini Matej s tem priimkom v SLO.

Case closed. CSI out
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To da si dobil račun (na svoje ime) je čudno.
BPF financiranje je Citroenov Leasing.

Tvoj mail so najverjetneje dobili iz baze kakšnega Citroenovega trgovca, morda si se prijavil na 24ur testno vožnjo, sodeloval v kakšni nagradni igri...

Pokliči na AH in vprašaj v čem je težava oz. zahtevaj, da se te izbriše iz baze.

Maci je dala link prodajalca Citroena na Jesenicah.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ja zgleda, da je zadeva rešena. Pač imava z sinom od te gospe enaka imena in priimke, verjetn tud podobne maile. Od tam verjetno tudi mail iz Citroen Slovenija o testni vožnji. Hvala vsem, posebej pa @TheManu, ki te ljudi pozna.