Kaj je zdaj s xenon kiti?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Stvari so se umirile, hondaši so jih zmetali nazaj ven ali pa so jim pocrkali; ali je sedaj pravi čas za montažo?

Imam že žaromete z lečo, a ne pranja svetil in ne avtomatske regulacije višine. Čem riskirat zdaj pred jesenjo in zimo? Policaju bi ob kontroli povedal tragično zgodbo o kurji slepoti in težkem otroštvu...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Policaji so slišali že dosti takih zgodb in so pomoje nepopustljivi
wink-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Jaz bi najraje vsem xenon kitarjem razbil njihove lampe s njihovimi kiti. Tako kot je ta zadeva moteča na cesti je malokatera. Če ti pripelje nasproti sredi dneva ali pa ponoči, čist vseeno, komaj kaj vidiš naprej ker ti vse sveti v faci. Če pa vozi za tabo, pa enkrat dobiš odboj iz enega zunanjega ogledala, drugič pa iz drugega direkt v faco.

Jaz bi si včasih želel en mitraljez na zadku avta, da bi streljal direktno v lampe xenon kitarjem.

Vsekakor imajo premočne lampe in pa svetijo ravni tja, kjer najboj ogrožajo ostale udeležence v prometu.

Pa da ne bo pomote, originalni xenon žarometi me ne motijo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Slovenet ---> potem razbij vse motoriste, ki furajo z dolgimi lučmi. Namreč, zaslepilo me je več motoristov, kot xenon kitarjev.
Praviloma so xenon kiti moteči samo v navadnih parabolah, če pa ti pripeljem avto z naknadno vgrajenim xenon kitom v leče in original xenonom v lečah, pa ne boš opazil razlike ---> govorim o svetilnosti in ničemer drugim!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Če ni avtomatcke regulacije višine snopa in ustreznih parabol pol ne razkirat oz. ne habat osatlih voznikov na cesti, sedaj se bo to še prej poznalo ker bodo dnevi krajši...

Če te motorist podnevi zaslepi z dolgo lučjo se mi smiliš, če te pa ponoči mu pa samo pošteno nazaj nabij dolge luči in vedel bo zakaj...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ja, motorist me podnevi zaslepi z dolgo lučjo. Kaj ti ni jasno? Pa še to ---> ne vem, koliko Tuaregow in podobnih suv-ov me je zaslepilo z original xenonom, sem nehal šteti - toliko o originalnosti in o pranju in o avtomatski regulaciji!!!
Proti motoristom nimam nič, ker sem tudi sam motorist, sem samo podal primer, da slepijo tudi motoristi poleg xenon kitarjev, pa jih nobeden ne omenja, pa se to dogaja že ne vem koliko desetletij!

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
na mojem avtu tako slabo gorijo luči, da resno razmišljam o tem ksenon kitu. Malo se bojim, da bom kakšnega neosvetlenega pešca ali biciklista povozil.
Če povem policaju, da sem slabo vidim bo dovolj? Kaj že potrebujem za homolomo?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
policaj bo ti rekel kupi drugi avto. Za predelavo da zadovoljiš homolomo se ti ne splača.

Jaz pacientom z ksenon kiti nabijem kontra dolge v lape pa je mir.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Jaz pacientom z ksenon kiti nabijem kontra dolge v lape pa je mir.
In kaj s tem dosežeš? Ti pa on Bi-ksenon nabije nazaj
evil.gif
....hec

Jaz bom tako rekel, aftermarket ksenon v lučeh z lečo me ne moti. Tudi original ksenon z nastavljivo višino luči zna včasih zaslepiti, ker ne more sistem tako hitro divgat/spuščat luči kolikor je grbinic na cesti.
Zdej pa če imaš več potnikov in prtljage v vozilu potem pač, namesto da ti avtomatsko spusti snop luči nižje, to storiš ročno in stvar rešena.
Pranje luči: luči moraš itak imeti vedno spucane, je pa res da ko sneži se malo več snega zna gor prijeti, samo takrat se ustaviš za 30sekund in spucaš in vozi dalje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja, tkole je:

- v Kranju se že kako leto vozi REŠEVALNO VOZILO transporter z vgrajenim xenon kitom na luči z navadnimi parabolami
smirk-1.gif

- za homolomo rabiš potrdilo o strokovni vgradnji kita, pranje luči in avtomatsko regulacijo višine snopa - vse dobiš TU

- tudi jaz sem se zadnjič komaj enemu biciklistu ognil, optimist se pelje zjutraj ob pol šestih BREZ LUČI
bonk.gif
verjamem da bi ga s xenonom prej osvetil in prej opazil

- motoristi z dolgimi tudi sredi sončnega dneva mene za trenutek zaslepijo
cry12bpy.gif

- osebno imam luči naštelane raje malo nižje, da ne motim nasprotivozečih, tako da glede tega ne bi bilo težav

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ja, motorist me podnevi zaslepi z dolgo lučjo. Kaj ti ni jasno?

nesi nazaj izpit in obišči okulista.
Tak ki ga še podnevi zaslepijo dolge ni dovolj zdrav za vozit - vsaj ponoči ne.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če nosiš leče se ti vse malo bolj blešči...tudi motoristov žaromet.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Nima veze ce imas ocala, dolga luč te NE SME zmotiti.

Pismu, kaj ti more šele dogajati k gre kibla / resilec nasproti. A kar s ceste zapeljes
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Če nosiš leče se ti vse malo bolj blešči...tudi motoristov žaromet.
Možno. Ampak koga podnevi dolge (da ne rečem meglenke) tako motijo, da jamra tu na forumu, tak ponoči ni za na cesto.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
U pismo, morm kr jutri nest nazaj izpit, samo takoj za vsemi tistimi, ki jih tudi xenonke zaslepijo, kajti nesposobni so za vožnjo
stupid-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Zanimivo, da se motoristi pi*dijo glede voznikov, ki jih sami zaslepijo z dolgimi lučmi... c...c...c...
10.gif

Razmišljam o montaži xenona samo zaradi motoristov, da me bodo prej opazili in mi ne bodo izsiljevali prednosti.
bonk.gif