Kaj je z osami letos?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Ok, tole zdej pa presega vse meje.
Osa pride v sobo, odprem okna od sobe, da se spoka ven. Nič, še vedno leti meni okoli glave.
Odprem vrata sobe in naredim malo prepiha, da jo potegne v drug prostor. Spet ne j*be sistema in leti okoli glave.
Si rečem, pa ajd dobr jo bom s copatom spodil k oknu pa naj gre ven. Tudi NE! beži k zmešana.

Na koncu, po cca. 40minutah se nisem hotel več "igrati" in tvegati, da bi dobil kakšen pik zato je končala tako kot je prikazano na sliki
frown-1.gif

r48-IMG-33.jpg

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
z osami in sršeni se hrani sršenar,žal pa je zaradi naših vrlih kmetov,za katere vse kar ima zakrivljen kljun predstavlja nevarnost za njihove kure,sršenar v sloveniji skoraj izumrl
uf-1.gif
na dolenjskem nobeno gnezdo ujede ne preživi,če ga najdejo kmetjo (osebno vem za 4 uničena gnezda kanj in 2 od skobca v okolici ambrusa)
parček sršenarjev v gnezdu,kot vidite ima v kljunu kos osirja
srsenar04_velika.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Lani je bilo malo osa, posledično dovolj hrane za vse in so se razmnožile na ful.
To je blo pr dnevniku en dan
smile-1.gif
Vzela si mi besedo (stavek) iz ust. Si vsaj roke umila?
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz

Ok, tole zdej pa presega vse meje.
Osa pride v sobo, odprem okna od sobe, da se spoka ven. Nič, še vedno leti meni okoli glave.
Odprem vrata sobe in naredim malo prepiha, da jo potegne v drug prostor. Spet ne j*be sistema in leti okoli glave.
Si rečem, pa ajd dobr jo bom s copatom spodil k oknu pa naj gre ven. Tudi NE! beži k zmešana.

Na koncu, po cca. 40minutah se nisem hotel več "igrati" in tvegati, da bi dobil kakšen pik zato je končala tako kot je prikazano na sliki
frown-1.gif

r48-IMG-33.jpg

Če bi jo v takem stanju dal ven, bi videl, kako bi priletela druga osa, jo pri razdelku med zadkom in spredkom odgriznila, zajahala zadek in ga odnesla s seboj (odletela). Potem bi priletela druga osa, ji odgriznila krili in zajahala sprednji del in le tega odnesla pojesti.

To sem opazoval na lastne oči, ko sem bil na morju in sem z njimi igral tenis
smirk-1.gif

Tudi če še ni mrtva, ampak le poškodovana, jo bodo druge začele napadati, dokler jo ne pokosijo.

Zelo agresivne živali so to + kanibalke.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma jao, te kmeti so tud fuknjeni ej. pa kok je tista kura vredna??? 2, 3, 10€?? in zdej pobijajo vse ujede, zato ker napade eno na let. Pr žlahti na kmetiji so tud kanje par kur fentale, in kaj je rekla teta? "Sama si je kriva, kaj je pa tok daleč od bajte šla!" Vglavnem nobene gonje niso imeli.

In kot bi kakšen znalec rekel, letos je bil pokvarjen ekosistem. Neki manjka v sistemu, da ne pospravi zadostno število tega.

Drugač pa lepa ptica tale sršenar - sej je to sršenar?

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
jerez za vsak slučaj imej pri roki ledene kocke,če se kaj zakomplicira se ti lahko kuža zaduši zaradi pika v gobcu,preden prideš do veta
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne vem, kaj komplicirate. Po osi samo fino mahneš z roko, da odleti v tla ali steno, ko se bo pobrala, bo letela stran. Enako je s sršenom, tega tako zmede, da ga potem zlahka pohodiš (samo ne bos, bo fino peklo).

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik dkivi pravi:
jerez za vsak slučaj imej pri roki ledene kocke,če se kaj zakomplicira se ti lahko kuža zaduši zaradi pika v gobcu,preden prideš do veta
frown-1.gif

Sem glih hotla rečt...naš rotvajler je veliki lovilec muh, ampak če pa kaka osa okrog leta, ga pa malo zabremzamo...you never know...
confused-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne vem, kaj komplicirate. Po osi samo fino mahneš z roko, da odleti v tla ali steno, ko se bo pobrala, bo letela stran. Enako je s sršenom, tega tako zmede, da ga potem zlahka pohodiš (samo ne bos, bo fino peklo).

K bi ble pri nas tako udomačene
grin1.gif

Smo vsak dan krilili in tolkli po njih z rokami pa še niso odnehale
uf-1.gif

Mir je bil šele takrat, ko smo jih potolkli...do prihoda novih seveda
smirk-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.712
113
Četudi sem sam kmet, je uničevanje gnezd takih ptic debilizem prve vrste, mar ne bi raje čez kurnik mrežo napeli, pa bi bil problem rešen, če jih pa imajo na prostem so si pa pač sami krivi.

Bi pa po drugi strani nekaj vran prav z veseljem prerešetal, ko mi skače po silosu in dela v folijo luknjico pri luknjici in cuka silažo ven, jaz pa potem z selotejpom okoli kot zmešan iščem in krpam luknje, pa kljub temu je veliko uničene silaže.