Kaj je z osami letos?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Povsod jih je in so full agresivne. Na kosilu se zaganjajo vate, zunaj te stalno obletavajo. Napadajo tudi čebele. Ravno včeraj sem videl čebelo in oso, ki sta se garbali.
Na morju ni bilo nič boljše.

Kako to, da jih je letos toliko in da so tako agresivne?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Včeraj sem obiral trsje (nekaj malega).. Toliko os in sršenov na enem mestu še nisem videl. Ne bom pretiraval če povem, da jih je na enem grozdju bilo tudi pet in več. In potem poberem en del trsja, pa se vse ose naguzijo tja kjer je še ni pobrano, tako da sem tisto grozdje bil prisiljen pustiti na trti, ker ga zaradi številčnosti os in sršenov enostavno nisem mogel pobrati.
stupid-1.gif

Jaz bi se kar z flamethrowerjem bojeval z njimi, pa naj pridejo če upajo!
crazy1.gif

21585d1249007433-ground-bees-flamethrower.jpg

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Res je letos nenormalno veliko os. Še posebej zabavno je to za tiste, ki smo na njihove pike alergični.
crazy1.gif

Včasih so rekli, če je veliko os, da bo huda zima.
tongue-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:

Včasih so rekli, če je veliko os, da bo huda zima.
tongue-1.gif

A to so spet tiste... modrosti naših babic? Tam maš temo za take fore..
grin1.gif

17758-icon_confused.gif
Vendar glede na to, da vsi na veliko spravljajo enormne (=večje) količine drv v drvarnice itd, se mi zdi, da bo letos morda res malo bolj zamedlo.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, sem videla tisto temo, zato sem se pa zdaj spomnila na ta babičin veleum.
grin1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sem milslil, da sem edini s tem problemom
tongue-1.gif

Res so dosadne letos...nevem če sem jih že kdaj videl toliko...še vsedem se ne dobro zunaj me že obletavajo
crazy1.gif

Sršeni so sploh agresivni...
Je šla punca par dni nazaj tečt v gozd in kar naenkrat jo je obletaval 5 sršenov
shocked-1.gif
Pa nista bili osamljen primer...vse na istem območju...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Tudi pri meni je isti problem. V službi nam vsaj enkrat na teden v pisarno prileti sršen velik za palec
crazy1.gif

Ose pa itak. Čedalje več jih je. Nadležne kot hudič.
jezen.gif

urko

Zelenc'
4. nov 2008
22
0
1
Letos je res noro, menda zato, ker naj bi omejili uporabo pesticidov zaradi lanskega pomora čebel, ne vem pa če to res drži.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Lani je bilo malo osa, posledično dovolj hrane za vse in so se razmnožile na ful.
To je blo pr dnevniku en dan
smile-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Sem tudi brala, da jih je letos več kot prejšnja leta...grozne so, odzunaj se ne da jest, ne da bi najmanj ena okrog mize letala...
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap, noro je letos. sršenov jest sploh še nisem videl toliko v eni sezoni. letos sm jih že ene 10. os pa itak... upam do bo res huda zima. da pomrzne ta mrčeš, vključno s komarji in ostalimi nezaželjenimi letalci.

pa da bo seveda veeeeliko snega, da bomo mel kej za počet zvečer...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
@msenjur ose in sršeni itak poginejo čez zimo,preživi samo matica in pa odrasle bube,ki so v hibernaciji in ki se ob prvi pomladanski toploti v nekaj urah izležejo in gredo takoj na lov za hrano
wink-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
553
113
42
povsod malo
Ena je skoraj umrla zaradi pika ose.
Zunaj si je sladkala kavo in osa je bila skrita v tistem cukru...popije kavo malo zacvili in čez nekaj sekund spet in ni vedela kaj je bilo čez 3-5 minut pa ji je začel zatekat vrat in se je začela dušit...komaj so jo prijateljice pripeljale do ambulante...če bi čakal na rešilca bi se zadušila.