Kaj je vse Mobing?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kaj vse spada že pod mobing?

Mam slab občutek, da sem pod vplivom mobinga in bom počasi popizdil.
bonk.gif

Oz. ai je kak drugač izraz za namerno psihično drkanje v glavo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tega jaz ne zastopim čisto? če ti kaj ne paše in če boš res popizdo, pejt do nadrejenega od tega tipa/babe pa reč da boš dal odpoved ker je ta tip/baba fukjena. Simpl. In ce šef ne vzame tega, daš odpoved, služb je kolk češ če si sposoben in znaš par stvari naredit. Če ne druga, boš imel čas za gledanje filmov in nadaljevank.

Simpl in hvala za zvezdice.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
pa si dejansko glup ko čošak, ali samo živiš še vedno v svojem navideznem svetu in ati plačuje položnice?
49 haklov še nimaš dovolj?
stupid-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
v čem je problem? a je pod prisilo v sluzbi kjer ga nekdo terorizira? a nismo v svobodnem svetu? Če misli, da se bo težaka rešil kar sam od sebe, da bo kao on sam pogruntal da teži..malo sutra. Treba povedat, če se nič ne uredi, menjaš službo.

Enako je naredila moja žlahtnica, ko jo je šef buzeriral 100 na uro... pa kr ne in češ se bo rešlo, ja ni se. No zdaj je menjala službo in je življenje in služba dobila novi smisel.

ja tako simpl.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
v službi si kak dolgo že? (pri fotru ne šteje)
finančno neodvisen si kak dolgo že?
službo si menjal koliko krat že, da imaš bogate izkušnje kako preprosto je to?

hvala

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Poznam primer, ko je zaposlena začela zbirat dokaze mobinga (maili...) in na koncu vse skupaj odnesla do šefa, ter mu zagrozila z tožbo, če ne bo odnehal. In...NI odnehal...Ženska ga je tožila - dobila. Vsi srečni

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
služba je služba, dovolj dolgo, noben me ne buzerira, , finančno neodvisen sem, službo lahko menjam če hočem. ampak ni potrebe.

vsaj pogojno moraš biti zadovoljen z mojim odgovorom.

Pa ti?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
niti pogojno, ker si se zlagal na celi črti. vem da si atijeva maza, ki ne ve kaj je to delo, kaj šele služba. take zgodbice pa lahko kje drugje prodajaš.
jaz pa dovolj dolgo, da vem da službe ne mečejo za tabo in da je ne morem pustit iz danes na jutri. ker če bi tvoje flancanje vsaj približno držalo, pojem mobing sploh obstajal nebi, ker bi vsak v trenutku menjal službo. pa se ti je mogoče tudi posvetlo da komu ni menjat službe zaradi tega, ker ga en bedak buzerira?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Neplodna debata
wink-1.gif

Dajte najprej povedat kaj sploh je "mobing" (tudi avtor teme) - pa potem gremo naprej.

Da ne bo nesporazuma - ne trdim, da mobinga ni - vendar po tem kar sam vidim in doživljam se pri nas včasih smatra za mobing že, če podrejenemu (sicer pri nas rajši uporabljamo izraz - sodelavec - je baje bolj spoštljivo
rolleyes-1.gif
.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mater si težek..

no kaj boš naredil, če te bo en bedak (direktno nadrejeni recimo) buzeriral???? pisal pahorju? jokal po forumu?

Jaz sem napisal rešitev, ti pa živi v nekem idealnem svetu kjer ti bodo drugi pomagali, al ne vem kdo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker si tak car... Daj danes odpoved, pa najdi v odpovednem roku novo, enakovredno ali boljšo službo. Pa sproti objavljaj verodostojne in preverjene informacije.
Pa da vidimo kak car si...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
uf ste se zapeli. kot da bi vam stopil na živec ker ste nesposobni. nikjer nisem napisal da je menjava sluzbe proces dneva ali dva.

ampak da pa se če je volja
wink-1.gif

zdaj pa se dalje jepte. v bistvu nekaterim je očitno gensko dano, da so mobirani
smile-1.gif
kar tako dalje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
sem malo pogledal na mojedelo.com, tako sprve, po mojem dobim šiht na 10 koncih, takoj relativno sprve,

tolk o tem.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
stupid-1.gif

Kolikokrat si pa menjal službe? Kolikokrat si prošnje pisal? Kaj, misliš, da če vidš primerno službo zate, da te kr vzamejo????
cry12bpy.gif
ooo, otrok ej

Ni tko z rožicam postlano, kot ti misliš..

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
če vse izpolnjuješ tako kot treba, plus, da imaš izkušnje in se znaš z ljudmi zmenit, je uspeh 99% zagotovoljen.

verjamem pa ce si nek pedagog z nasilo narejeno šolo, te stvar v resnici sploh ne zanima in greš posiljeno na razgovor ob 8 am, čeprav si navajen v brezdelju vstajat ob 10 am..verjamem da je tezko sluzbo dobit.

sem pošiljal za prakso okol pred leti, recimo 5 prošenj, takoj dobil odobreno od 4 da lahko tam tudi potem tam delam (takrat še brez izkušenj) pri enih pa niso bili zainteresirani zaradi preizobraženosti..takih se pač načelno ne zaposluje...

ne rabite bit zaljivi, jaz vem da s tem nisem imel in tudi ne bom imel problemov, pa tukaj nisem omenjal vez itd.

poznam pa jokice ekonomiste, ki še danes pri 35 + ne ve kaj bi delali, vsi super izobraženi pa vem da si nebi znali dela najt tudi če se spotaknejo obenj.

maxi, za tebe vem da ena od slednjih, luzerka bolj kot ne.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj vse spada že pod mobing?

Mam slab občutek, da sem pod vplivom mobinga in bom počasi popizdil.
bonk.gif

Oz. ai je kak drugač izraz za namerno psihično drkanje v glavo?

Po domače rečeno je to psihično drkanje v glavo na delovnem mestu.

Praviloma ga izvaja nadrejeni nad podrejenimi, ni pa nujno, lahko ga izvaja več podrejenih nad enim nadrejenim, recimo.

Nazadnje urejeno:

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ni tko z rožicam postlano, kot ti misliš..

Za tisoce z UPES/FDV ali kako podobno diplomo res ne. Za kaksne strojnike/kemike/farmacevte se pa hitro kaj najde.