Kaj je sodelavcem?

smrkec

Majstr
5. sep 2007
1.981
428
83
jaz mislim, da s sodelavci niti ni nič narobe. Pač nimajo drugih izkušenj. Ti si prišel po "dreku" do te pozicije in veš kako je drugje. Oni pa so očitno prišli bolj enostavno in mislijo, kako hudo jim je.
Sosedova trava je vedno bolj zelena in potica je boljša...
Eni tako skočijo nekam drugam in jim je 2x boljše, enim je pa slabše, pa spet iščejo...
Saj pri nas tudi vsi jamramo. Samo delo niti ni tak problem. Problem je v šefih, ki našega dela, znanja... ne cenijo. Ker se vedno oprijemajo napak, ker mi teži kako sem si nadure zaokrožil... s takimi jih nabijem na k... in ko se tako nabira, te potem prime, da greš še kam na kak razgovor...
 

meowsupbabygirl

Zelenc'
9. jul 2024
2
0
1
Skoraj vsako leto po dopustih začnemo z iskanjem. So pa procesi pri nas (tudi zato, ker smo vedno zasuti z delom) zelo počasni... ponavadi se izbor kandidatov zaključi nekje v oktobru ali novembru. Če ti čakanje ni problem, se morda da kaj zmeniti.

Izkušnje pri nas niso potrebne, je pa zaželena izobrazba tehnične stroke. Začneš na začetku z enostavnimi opravili in mentorstvom, a si dokaj hitro vržen/a v vodo in moraš pokazati nek rezultat. Prvo leto je plačilo malo nad minimalcem. Meni se je zdelo, da imam neverjetno težko delo in slabo plačilo... ni veliko manjkalo, da nisem obupal in šel drugam. Vztrajnost se poplača kasneje z napredovanjem... potem greš po stopničkah gor.
Hej, hvala za odgovor. Mi pošlješ prosim ime firme, bi si malo pogledala :) hja, izobrazba žal ekonomska, zato me zanima če se najde pri vas kaj za takega cmoka, pa da bi se spotoma naučila tehničnih stvari. Sama sem se malo dotaknila UX/UI, HTML, CSS. Je pa kar zalogaj, se mi zdi, sploh če se sam spraviš učit. Lp
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.226
5.354
113
V mojem bivšem podjetju so se tudi družili po šihtu. Včasihb1x na teden včasih več. Rezultat pri enem je bila celo ločitev. Se je enostavno preveč pilo.
Seveda je prav, da imajo sodelavci dobre odnose. Samo ti se gradijo cel čas v službi, ne pa da se to počne po delavnem času. Meni je še vedno glavna družba žena in otroci.
Saj gremo 1x ali 2x letno na piknik ali kaki vinotoč. Čisto samoiniciarivno. Ker smo vsi več ali manj družinski ljudje nam to včasih tudi paše.
Da bi pa na silo, kod obveza, to pa ne.
Pa imamo relativno dobre odnose. Tudi če se v času službe riskira kaka ura za čvek, šef nima nič proti. Je tudi to lahko na nek način team building.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
15.215
2.448
113
So v Litiji tudi bili za izven firma druženje. Vse skupaj je bilo 100% podobno ALTER pikniku! x 5!

Novoletna zabava. Podjetje je imelo okoli 90 zaposlenih. Toliko jih je bilo napisanih na seznamu, kjer s svojim podpisom naredil prijavo.
Podpisov je bilo okoli 30. :valjamse: