kaj je sedaj s trojanami?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kamere so postavljene na portalu pred vhodom v tunel Trojane in na portalu za predorom Podmilj. Merijo v smeri proti Ljubljana.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kamere so postavljene na portalu pred vhodom v tunel Trojane in na portalu za predorom Podmilj. Merijo v smeri proti Ljubljana.

Pa saj so kamere tam že dve leti, pa še na cestišču je vse označeno, pa tabla za radar je tudi
wink-1.gif
. Pa jaz sem mislil, da vsaj že kakšna dva meseca merijo pa so zgleda toliko časa spet imeli na servisu. Počasi gre to pri nas...

Jernej

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Rajši se vprašajmo če so legalno kupili to robo z razpisom? Nisem zasledil... najbolje da taprvi ki dobi položnico sproži tožbo za ugotovitev ničnosti pogodbe, pa bodo vpostavili prvotno stanje pa je:). Vse meritve pa bodo padle posledično, hehe. Upam, da so spalamudili kaj katega, hehe.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nekak niso... Zadeva je sposojena, na testu kot bi se temu reklo, ima pa vse ateste in potrdila merodajnih inštitucij. Tako da ne bo nič s tvojim predlogom.
Win-win kombinacija za DARS in Policijo, saj bodo samo kasirali.
Konec koncev, kdo od Alterjevcev se bo prvi pofočkal da je dobil selfi na Trojanah?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Gr69
Iz domzlske strani mogoče res, iz Štajerske proti lj je lažje. Saj merijo v obe smeri?
Na tej relaciji približno naj bi po mojih informacijah merili.

Merijo samo v smeri proti LJ.

Na tleh imaš narisane oznake kjer se začne in kjer se konča. Jaz po mojem že pol leta vozim na tempomat 105km/h tam čez. Kak mesec nazaj so umerjali zadevo ko sem šel mimo - imeli so postavljeno na oznaki neko stojalo s pritrjeno tablico. Ne vem pa kako sistem zazna, če ravno med oznakama "menjaš" pas
evil.gif

Se pa da iz obeh strani prletet v tunel 160+ lagano sportski, samo iz ljubljanske smeri imaš itak že zelo dolgo škatlo za stacionaren radar, ki verjetno ne deluje, ampak vseeno jaz vozim mimo 100 km/h.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Konec koncev, kdo od Alterjevcev se bo prvi pofočkal da je dobil selfi na Trojanah?

Tudi mene to zanima. Mislim da bi bilo prav, da modi ponudijo kakšno nagrado v obliki altov za prvega "junaka".

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hm, baje da je v testnem obdobju bilo tretjina vozil prehitrih. Kje so to pobrali, me prav zanima?
Namreč v tunelu in tam okrog običajno jaz prehitevam, pa se ''vlečem'' po AC. Res pa se sem in tja najde kakšen [cenzura], ki prileti mimo s 130 km/h in več. Čeprav se mi zdi, da v zadnjem času manj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ja, ta podatek je tudi mene presenetil. Se peljem nekajkrat mesečno in sem s 106 po tempomatu med hitrejšimi na prehitevalnem pasu. Vozni pas ima v glavnem 90-95 hitrost po mojem števcu.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hm, baje da je v testnem obdobju bilo tretjina vozil prehitrih. Kje so to pobrali, me prav zanima?
Namreč v tunelu in tam okrog običajno jaz prehitevam, pa se ''vlečem'' po AC. Res pa se sem in tja najde kakšen [cenzura], ki prileti mimo s 130 km/h in več. Čeprav se mi zdi, da v zadnjem času manj.

Kaj pa vem, imaš heroje (opažam da predvsem s tujimi tablicami), ki očitno peljejo ves čas nekih 110-120 km/h, ker jih izven omejitev prehitevam, med tuneli pa oni prehitijo mene. Ostali se pa res vozijo počasi, jaz imam tempomat na 100, ker števec laže zgolj za 2kmh in pač naklikam na 100. Potem pa telovadim malo levo in desno med počasnimi in malo hitrejšimi
smile-1.gif
.

Jernej

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Običajno vozim celoten odsek med omejitvama s hitrostjo 105-110 km/h po GPS.
V praksi to pomeni, da me med tuneli prehitevajo, v tunelih pa jaz prehitevam ostale.

Zakaj nekateri izven tunela vozijo hitro, v tunelih pa izjemno znižajo mi nikoli ne bo jasno. Omejitev je enaka, kazen tudi...

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Včeraj prevozil tunele iz LJ proti MB in vsi SLO avti do 100, raje kak km manj, tujci 110+. Upam, da tudi njih poštrafajo.

Vem, da včeraj še ni šlo zares.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Upam, da bo še kazen za prekratko varnostno razdaljo.
Sem takoj za to, če se bo hkrati preganjala tudi neupravičena vožnja po prehitevalnem pasu.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Upam, da bo še kazen za prekratko varnostno razdaljo.
Sem takoj za to, če se bo hkrati preganjala tudi neupravičena vožnja po prehitevalnem pasu.

in neuporaba smerokazov in izsiljevanje oz. rinjenje v varnostno razdaljo. sam sicer vozim večinoma po omejitvi oz. v razumnih mejah okoli (nad) omejitvijo, pa se mi zdi, da je bolj nevarno to, kar sem višje napisal, kot to, da se namesto 106 peljem 110.