Ko vtrga ketno ne popravlaš za 2000eur. Ampak daš še kaj zraven. Niti nerabiš met dosti nesreče in je ekonomska totalka
Spustil si JTD 8vja na Toyoti Landcruiser in na 1.9TDI pasatu iz leta 2001.
Sem pred nakupom in zanima me mnenje - na splošno, kaj vam je pomembneje, da ima avto manj kilometrov ali da je mlajši?
Ali bi v primeru, da sta dve vozili identično opremljeni (višji rang) in za ENAKO ceno raje vzeli:
a.) Letnik 2015 s 100.000km
b.) Letnik 2016 s 150.000km
Po moji logiki A.
Verjetno se bo našel kdo, ki bo zagovarjal nič od tega, ampak prosim ostanimo samo pri izbiri A ali B
Hvala!
Spustil si JTD 8v
Deloma je res.Jaz bi vzel A.
Prevoženi kilometri po mojem mnenju bolj vplivajo na "znucanost" vozila, kot sama starost vozila.
BTW, zakaj avti nimajo še dodatno števca delovnih ur, tako kot pri navtiki ali gradbeni mehanizaciji? Bi bil relevanten podatek, pa čeprav bi se samo nekam zapisal in bil na voljo s testerjem.
Za prvi del se strinjam, za drugega ne - lepše polovice v družini vozijo bolj umirjeno in počasneje, tako da sploh pri avtomatikih to ni več faktor. Ko pa dedec dobi avto v roke, pa tistih parkrat mesečno prediha turbino
Klasična traparija. Odvisno kje in kako so se delali ti kilometri. 150 jurjev avtoceste je mal drugač kot samo 50 jurjev naših zjebanih cest. Kar pomisli, kolikokrat pritisne sklopko nekdo, ki se vsak dan pelje z enih rovt slovenskih v službo, al pa Švaba, k nardi 250 km avtoceste na dan. Al pa koliko ima hladnih zagonov in kolikokrat spelje nekdo, ki se vozi z enega konca LJ na drugega, proti nekomu, ki se pelje 150 km v kosu po avtocesti. Sem enkrat svaka prepričal, da je kupil avto z nemškega lizinga, kilometri so bli za naše razmere katastrofa, avto temu primerno cenejši, ker se prodajalcu ni dalo ubadat z šminko in vrtenjem kilometrov. Avto ko puška, kilometri pa spredaj že dvojka.Jaz bi vzel A.
Prevoženi kilometri po mojem mnenju bolj vplivajo na "znucanost" vozila, kot sama starost vozila.
Z lahkoto.Daj slike AMG dam. Pic or it didn´t happen.
Jao, pa sej točno to je bistvo tega. Nikoli ne veš, kaj je bolje; starejše z manj km ali mlajše z več km. Ker ne poznaš, kako so bili ti kilometri prevoženi, niti ne, kako je bilo vozilo vzdrževano.Vedno najslabši scenariji.
Kaj pa če je un s 100.000 delal samo lepe fure in daljše relacije - ne nujno vsak dan, oni s 150.000 pa je bi za jajcanje na kratke relacije vsak dan večkrat?
Mislim keri komentarji...
Točno tko, samo to hočem vsakmu dopovedat, da so kilometri med manj pomembnimi podatki, ko se kupuje rabljen avto.Vedno najslabši scenariji.
Kaj pa če je un s 100.000 delal samo lepe fure in daljše relacije - ne nujno vsak dan, oni s 150.000 pa je bi za jajcanje na kratke relacije vsak dan večkrat?
Mislim keri komentarji...