Kaj je bilo narobe z avtocesto?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
... med Vodicami in Šentvidom. Odstranili so vrhnji sloj asfalta in zdaj ga bodo verjetno zamenjali z novim.
Sicer se tam nisem vozil ravno vsak dan, enkrat tedensko pa skoraj sigurno in nikoli nisem opazil, da bi se kvaliteta vozišča kar naenkrat tako zelo poslabšala, da bi bilo treba to narediti. In pomoje vreči stran nekaj milijonov. In kot se spominjam so to pred nekaj leti ravno na tem odseku že naredili.
Nasprotno pa je npr. cesta med Vodicami in Mostami skoraj povsem uničena, ozka in nevarna pa so se spomnili dati le tri majhne flikce, za katere je v splošnem opustošenju prav vseeno ali so jih ali ne.
bonk.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
... med Vodicami in Šentvidom. Odstranili so vrhnji sloj asfalta in zdaj ga bodo verjetno zamenjali z novim.
Sicer se tam nisem vozil ravno vsak dan, enkrat tedensko pa skoraj sigurno in nikoli nisem opazil, da bi se kvaliteta vozišča kar naenkrat tako zelo poslabšala, da bi bilo treba to narediti. In pomoje vreči stran nekaj milijonov. In kot se spominjam so to pred nekaj leti ravno na tem odseku že naredili.
Nasprotno pa je npr. cesta med Vodicami in Mostami skoraj povsem uničena, ozka in nevarna pa so se spomnili dati le tri majhne flikce, za katere je v splošnem opustošenju prav vseeno ali so jih ali ne.
bonk.gif

Tam se vozim vsak dan.
Menim, da niti sami ne vejo, kaj točno morajo narediti
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kaj drugega pa pričakuješ od mafijske države? Vlada + Dars + SCT = Mafija.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Že tik pred otvoritvijo tunela Šentvid so na relaciji Kranj - Ljubljana in obratno menjali asfalt, pa že takrat je bilo cestišče povsem solidno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Tako je..pomurska "avtocesta" je komaj bila odprta, pa je že delno zaprta zaradi popravila..in to že vsaj en mesec na istem odseku
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Tako je..pomurska "avtocesta" je komaj bila odprta, pa je že delno zaprta zaradi popravila..in to že vsaj en mesec na istem odseku
bonk.gif

Smo imeli eno temo o tem, da polagajo gor fino plast asfalta, ki je prej niso ob otvoritvi zaradi morebitnih posedanj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
bonk.gif
To tudi meni ni jasno. Medtem pa je AC od predora Karavanke do bencinske črpalke taka, da te preruka kot na najslabšem makadamu.

B81

22. jul 2007
36.955
10.516
113
...tak da če prodajalec reče, da so pri 150 k km amortizerji odlični, mu ni za verjet
grin1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Meni se tudi zdi, da polagajo brez razloga. Cesta je bila v čisto solidnem stanju (glede na ostale), ravno tako že pred tistim polaganjem nove plasti asfalta leto ali dve nazaj. Že takrat mi ni bilo jasno, zakaj je to potrebno
confused-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Asfalt ni bil v tako solidnem stanju, sem tam dnevno. Poleg tega so urejali (in še) prehode med pasovoma. Pa vozni pas je dokaj uničen (kolesnice), pa vemo zaradi koga... Ta AC je bila dograjena 1984 in ni bila veliko obnavljana...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da je problem v torni sposobnosti asfalta, ki po 25 letih gotovo ni solidna, in ne v luknjah. Sicer pa, ali ni ta konec znan po kar večjem številu nesreč, posebej ob poledici?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja, le zakaj.

znan je tudi po tem, da si s 150kmh poleg kamionarjev, ki se drzijo svojih 89kmh, velika ovira na cesti. tako, da mi veckrat ne preostane drugega kot da se vozim za njimi, ker +170kmh z ostalo karavano je za mojo kišto ze velik zalogaj
grin1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz
Ne bit preveč pametni, ker ne menjajo asfalta, ampak urejajo sredinski del med prehitevalnima pasovoma, na novo rihtajo stebričke za ograjo in verjetno odvodnjavanje.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Kako ne? Zakaj so pa potem danes iz smeri Vodice proti LJ posneli celo plast asfalta v dolžini cca 1-2km
confused-1.gif
Mogoče sem pa narobe videl, ampak dvomim, da bi pri 50-60km/h narobe videl.

Tisto pa vemo, da so tudi urejali.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Kako ne? Zakaj so pa potem danes iz smeri Vodice proti LJ posneli celo plast asfalta v dolžini cca 1-2km
confused-1.gif
Mogoče sem pa narobe videl, ampak dvomim, da bi pri 50-60km/h narobe videl.

Tisto pa vemo, da so tudi urejali.

V smeri proti Ljubljani so danes popoldan tudi pred CP Torovo nekaj kopali in rezali
bonk.gif

Najbolje, da grem zjutraj prej v službo. Predvidevam, da bodo zastoji
smirk-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ti kot da nekako zagovarjaš marsovce, pardon darsovce. Moram demantirati tvoje navedbe. Cesta niti na voznem pasu sploh ni bila v tako slabem stanju, da bi bila kar potrebna menjava. Predvsem ne v primerjavi s kakšnimi drugimi cestami. Kdo in koliko pa sploh uporablja tiste prehode? In obnovljena je bila ravno na tem odseku pred nekaj leti.
Hmm..