Kaj dati v kopalnico zraven talnega gretja?

5. apr 2015
1.412
726
113
Ali pa kak "pametni" vmesnik vmes vezati pa prek telefona upravljati za ON/OFF.. čist laična ideja, podrobnosti ne poznam.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pri nas imamo klasično talno ogrevanje + lojtrico za sušenje brisač.
Talno je vezano na tokokrog talnega ogrevanja po hiši, lojtrica pa na tokokrog radiatorjev.
Funkcionira.

ČE pa bi delal še kdaj, bi talno ogrevanje v kopalnici vezal na tokokrog radiatorjev. Ker v našem primeru, je v prehodnem obdobju (spomladi in jeseni) zoprno v kopalnici, če ni talnega ogrevanja, drugje pa moteče, ker so prostori običajno dobro obsijani s soncem čez dan.
V prehodnem obdobju bi samo zaprl 2 radiatorja, ki jih ne bi želel ogrevat, pozimi pa bi lahko tudi malo bolj segrel kopalnico, če bi to potreboval oz. želel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Dvigni temperaturo talnega gretja, pa ne boš rabil nobenega dodatnega gretja.
(Pa upam da ogrevas 24/7. )
Ker ti gre za estetiko, (finance in uporabnost sta ti kasneje na prioritetni lestvici) bi jaz razmislil o IR panelu. Razne kaloriferje bi odmislil zaradi "prepiha".
Zdaj če ga ne maraš na stropu, jih pac na steno montiraj. Najbolje da na vsako steno po enega, da boš enakomerno ogrevan, sicer ti bo v trebuh vroče, v hrbet pa zeblo.
Dobiš tudi take ki izgledajo kot slike. Se boš tusiral v galeriji..
Ne vem pa kako se vklapljajo ta ir sevala
Jaz imam sicer klasični ir kopalniški grelec, ki pa ga ne uporabljam. Je pa vezan na kopalniško stikalo pred vrati..
Če bi tak grelec skril v neko masko....

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Te aplikativne rešitve.. A se to mogoče hecate? A vi živite v svojih hišah in imate za vsako žarnico svojo aplikacijo? Od dveh aplikacij na bajti je ena preveč. Za normalne.

Pri konvektorskih radiatorjih so to varnostne fore, da ni pokrit z brisačo. Zato ga moreš prek gumbov pognati. Če še nimaš ploščic daj el. talno in na časovnik, gotovo. Na osnovno vodno talno ogrevanje imaš v 30 minutah 3° več, po 60 minutah ploščice pečejo če želiš. 200€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Ploščice pečejo, luft in ostale površine je pa še vedno sibirski....
Kopalnico držiš na 25C (ali več) pa ne rabiš nobenega dodatnega ogrevanja. (Vsaj nekaj ur pred tuširanjem, če se zjutraj ne tusiras, potem lahko preko noci lahko nekoliko nizas T)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Meni v kopalnici sicer ni fajn, da je topleje kot po ostalih delih hiše, sam imam celo rajši da je kakšno stopinjo hladneje, ker je sicer hitro soparen občutek. Ko se pa grem tuširat, takrat pa si zahajcam.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Ploščice pečejo, če želiš. Če ti talno zrihta 22°, v kopalnici želiš in imaš nastavljeno 25° se pa po termostatu izklaplja ogrevanje in drži temp. Imam v dveh kopalnicah, ni boljšega. Če še nima ploščic.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
jaz imam plan nek stenski IR panel obrnjen proti bani... verjetno za tiste pol ure na dan bi zmogel držat topel filing..

imam isti problem, da je v talnem prenizka temp. Ker je pac bajta ekonomična, in temp nivo vode ne moreš dvignit na željeno temp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Temperaturo vode lahko dvigneš. Samo moraš potem po drugih prostorih pretoke zapreti.
Najprej poglejte če imate v kopalnici pretok v talnem odprt.
Je pa res da z dvigom T znižujeta učinkovitost TC in tukaj se centi trošijo. Je bolje stotake ponucati za dodatna grela.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.580
113
Tole je problem pri nas tudi. Povsod v hiši je 23, ampak gospa bi želela v hudi zimi med tuširanjem (in samo takrat, drugače ni potrebe) 25. Zdaj je pač pred večernim tuširanjem lojtra prižgana pol ure in se lepo segreje in potem tudi hitro ohladi. Pa vse za preobleči je gor na lojtri. Tople brisače in stumfi so priceless sredi zime. Izven ritualov se še vedno na plano vleče kalorifer. S svojimi pomanjkljivostmi, ampak lojtra zahteva svoj čas, kalorifer je pa praktično hipen.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem že skoraj odločen da bo na steni en tak konvektorski grelec, ki ga je moč direktno vezati. Vžigal se bo pač od znotraj, jebatga (ali pa preko wifija).

Kaj takšnega:

Ti Beha niso videti slabi, so dražji, imajo tudi serijsko wifi modul.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V tem primeru bi jaz ziher rajši vzel lojtro z električnim grelcem, kot pa to grdo neuporabno kišto na steni.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čakajte... o kakšni grdi škatli in Jager čipshitu govorite? O tem konvektorskem grelniku? Lepota je zelo osebna zadeva, kar pa se tiče uporabnosti (za hitro zagretje prostora) pa mislim da so ti grelci na izpih neprimerno boljša opcija od raznih "lojterc" ki so po mojih izkušnjah bolj ali manj uporabne zgolj za sušenje brisač?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Manjso kopalnico se da ogreti tudi samo z lojtrico (na elektriko), tudi ce ni drugega gretja. Saj se voda (oziroma naj bi bil glikol ali nekaj podobnega) v njej lahko ogreje tudi na 60 stopinj in ima funkcijo navadnega radiatorja. Tako da ni samo za susenjenbrisac. Res pa je da mora biti vedno vkljucena in ni za namen hitrega (par minutnega) ogrevanja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Temperaturo vode lahko dvigneš. Samo moraš potem po drugih prostorih pretoke zapreti.
Najprej poglejte če imate v kopalnici pretok v talnem odprt.
Je pa res da z dvigom T znižujeta učinkovitost TC in tukaj se centi trošijo. Je bolje stotake ponucati za dodatna grela.
ne, problem je, da potem ostale pretoke zmanjšaš potem pa pumpa error ven vrže... pač problem učinkovitosti bajte, če bi to vedel prej, bi pač kačo naredil še večjo nekak v kopalnici... nekak.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Čakajte... o kakšni grdi škatli in Jager čipshitu govorite? O tem konvektorskem grelniku? Lepota je zelo osebna zadeva, kar pa se tiče uporabnosti (za hitro zagretje prostora) pa mislim da so ti grelci na izpih neprimerno boljša opcija od raznih "lojterc" ki so po mojih izkušnjah bolj ali manj uporabne zgolj za sušenje brisač?
Z izbiro si se omejil zgolj zato, ker zahtevaš vklop na stikalu zraven luči. Potem si ugotovil, da nimaš velike izbire in boš moral sprejeti nek kompromis. Ali boš vzel neko grdo, dražjo varianto z možnostjo vklopa na stikalo, ali boš pa vzel estetsko, cenejšo varianto, ki jo je treba vklopiti na sami napravi, preko daljinca/wifi.
Izbral si prvo varianto. Ok, pač stvar prioritet. Čeprav imaš za tak denar ogromno izbiro dizajnersko zelo lepih podobnih grelcev, z možnostjo obešala za brisače, pa še in še, le da je slabost (vsaj zate), da ga moraš vklopit na display ali preko daljinca.