kaj đabesta negre skenslat ; kar tako?

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Sam sem že od prvega dne na Mobitelu in melo me je da bi tudi sam presedlal. Zgodilo pa se je to, da so prijatelji en za drugim prehajali nazaj na Mobitel (temu so botrovale bolj stabilne povezave na internet). Zato predlagam vsem skeptikom, da malenkost počakate in količina vaših prijateljev na Mobitelu se bo povečala vam pa bodo prizanešeni opravki in stroški z menjavo operaterja.
Kdor čaka, dočaka!

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Ne vem kako vam to znese. Imam Mobitelovo številko še iz časov 0609 pa vedno previsoki računi. Zaradi podjetja je prišla potreba za več števik in so računi zrasli vse do 270€/mes za pet številk med katerimi sem le eno uporabljal za resno klicanje ostale so bile le za sprejem klicov. No po tem šoku v znesku ki sem ga že omenil so vse številke prenešene Tušu in so se stroški znižali na 70-80€. Težav s signalom ni ker sem v centru Ljubljane pa tudi takrat ko privat številko vzamem na pot mi ni tolk pomembno da sem dosegljiv 100%. Interneta na gsmju ne rabim tudi če bi ga imel. Naš prodajalec je pa iz studenta prešaltal na đabest in so se mu stroški zvišali za več kot 50%. Zdaj pa bodi pameten!

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Naš prodajalec je pa iz studenta prešaltal na đabest in so se mu stroški zvišali za več kot 50%. Zdaj pa bodi pameten!
OK, potem pa je moral krepko spremeniti svoje "telefonske navade".

Če pogledaš koliko zakupljenih količin ima Džabest ter, koliko bi za iste količine plačal pri navadnemu itaku:
klici v M (0,08eur X 1000min = 80 ur), ostala omrežja (0,16eur X 200min = 32eur), SMS&MMS (0,08eur X 1000min = 80eur), prenos podatkov (1 MB= 0,215eur, 1 GB= 220,20eur) - skupaj to nanese 412 eur - v džabestu pa za isto količino plačaš 15 eur.
To je torej ob predpostavki, da porabi vse količine in nima nobenih zadev, ki so dodatno plačljive.

Pa potem recmo da ogromno telefonira v ostala omrežja, naredi npr. 1000 minut.
Pri džabestu bi ga prišlo (200 vključenih) + (800 min X 0,16eur) = 128 eur doplačila
Pri navadnemu itak pa 1000min X 0,16 = 160 eur doplačila.

Skratka, prav zanima me, kaj je pri Džabestu (v primerjavi s Itakom) tako drago, da so se mu stroški povečali za več kot 50%.
Predlagam, da ta prodajalec še enkrat preveri postavke na računu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Vse je odvisno od posameznika do posameznika in še to se sedaj na nekaj mesecev spremeni, ker tisti, ki jih največ kličemo menjajo operaterja... težko je reči za vsakega posameznika kaj šele na splošno kateri paket komu najbolj odgovarja.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Drži. Hočem samo povedati, da je Džabest dražji od starega Itak samo v primeru, ko imaš račune manjše od 15 eur (kar pomeni, da zelooo malo govoriš).
Ne predstavljam pa si situacije, ko ima nekdo npr. 100 eur pri starem itak, nato pa prestopi v džabest in se mu račun poveča na 150+ eur ... ??? Z enako količino pogovorov/sms/prenosa podatkov to ni možno.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Ti si tip človeka, ki najprej strelja, potem pa sprašuje. Sam si si nakopal delo (in stroške), zato ne krivi drugih. Ðabest je za povprečnega Slovenca več kot odličen paket. Ti si eden izmed tistih, ki kliče več v druga omrežja, zato je zate bolje, da zamenjaš operaterja. Zakaj si sploh imel ITAK, če imaš toliko kolegov na Simobilu? Ali pa spet samo nakladaš...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A fant piše kitajsko al kaj ?
Lepo je v prvem sporočilu rekel, da namerava it na SiMobil.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Džabest je dražji od starega Itak samo v primeru, ko imaš račune manjše od 15 eur (kar pomeni, da zelooo malo govoriš).

Se popolnoma strinjam!
bonk.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
prenos podatkov (1 MB= 0,215eur, 1 GB= 220,20eur)
Ne verjamem, da je kdo tako zaverovan, da bo šel tako količino podatkov prenašati brez posebnih paketov za prenos podatkov.
V Itak dobiš 5GB za 13€, za 29€ pa je neomejeno...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Moj point je bil v tem, da Džabest ne more biti dražji od Itaka, razen, če so tvoji računi manjši od 15 eur - v tem primeru je tudi za premislit, zakaj si v naročnini in ne na predplačniškem.
Ghibli je namreč napisal, da so se ob prehodu iz Itak v Džabest nekomu povečali stroški za več kot 50%. To je po mojem mnenju navadno valjenje buč, zato sem napisala, koliko bi za količine v Džabestu (ki jih dobiš za 15eur) plačal pri Itak paketu.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A fant piše kitajsko al kaj ?
Lepo je v prvem sporočilu rekel, da namerava it na SiMobil.

In kaj potem jamra in sprašuje, če že vse ve?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
So se mu povečali stroški ja. Ampak samo za en mesec.
tongue-1.gif

Ljudje pač ne vejo, da je tisti mesec, ko narediš prehod iz Itak na Ðabest, potrebno plačati storitve opravljene do prehoda, sorazmerno naročnino od prehoda do konca meseca in še naročnino za Ðabest za naslednji mesec. To je pa z lahkoto več kot 30€. In če si imel do sedaj račune tam nekje 25€ je povečanje očitno.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Vse je odvisno od posameznika do posameznika in še to se sedaj na nekaj mesecev spremeni, ker tisti, ki jih največ kličemo menjajo operaterja... težko je reči za vsakega posameznika kaj šele na splošno kateri paket komu najbolj odgovarja.

Splošno je tako kot da bi iskali najboljši avto za Zemljana ali najboljšo hrano zanj. Ne gre. Različni smo. Ampak za veliko večino je verjetno Mercedes E boljši kot A. In za veliko večino je verjetno Itak Džabest boljši kot kak drug paket. Ne pa za vse!

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Baje bo Simobil zdej pariral, mi je povedal kolega zjutraj. Samo tole s seljenjem številk je že res tako ratalo, da prav pri vsakem pomislim, bogvedi v katero omrežje dejansko kličem. Mi gre prav na živce.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
*789*številka, ki jo kličeš# in tipka za klic - izpiše v katerem omrežju se številka nahaja. Pri Si.mobilu je tako, ne vem pa, kako je pri drugih operaterjih. Če hočeš odzivnik vklopit ali izklopit, vpišeš *789# in tipko za klic. (naročniki)

Enako je pri predplačnikih, le da s številko *456*številka, ki jo kličeš# in tipka za klic, oziroma za odzivnik *456* in tipka za klic.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
*789*številka, ki jo kličeš# in tipka za klic - izpiše v katerem omrežju se številka nahaja. Pri Si.mobilu je tako, ne vem pa, kako je pri drugih operaterjih. Če hočeš odzivnik vklopit ali izklopit, vpišeš *789# in tipko za klic. (naročniki)

Pri M@ ti ukazni niz *130*številka ki jo želiš preverit# kliči izpiše pri katerem operaterju se številka nahaja.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Verjetno je podobno tudi z *130#, da ti odzivnik vklopi/izklopi?