V avtu te bo dobil policist, ki te je ustavil verjetno zaradi česa drugega. Seveda je vprašanje če se bo ta zakon izvrševalo oz. v kolikšni meri na sploh.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
A sedaj so pa za retardirane osebe spisali zakon, ker normalni itak ne kadijo v avtu v prisotnosti otrok
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za dogajanje med domačimi štirimi stenami, se na da predpisati nobene zakonodaje.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Definiraj "privat".
Citat:
33. člen
(varnostni pas)
(1) Med vožnjo morajo biti osebe v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripete na način, ki ga je predvidel proizvajalec vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
gr69 ti hoče povedati, da je razlika med recimo parkirišči trgovskih centrov (privat lastnina, dana v javno uporabo), ali dovozi do hiše (privat lastnina).
v prvem primeru je odgovor nesporen, v drugem bi pa moral pogledati, kaj točno piše v zakonu. verjetno bo odgovor enak, kot bi bilo vprašanje, ali moram biti pripet s pasom, ko se vozim po mojem dovozu na moji parceli od moje garaže do javne ceste:
Citat:
33. člen
(varnostni pas)
(1) Med vožnjo morajo biti osebe v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripete na način, ki ga je predvidel proizvajalec vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Če je javno dostopno lahko komot hodijo itd... Če boš se pa po svojem ograjenem dvorišču vozil 220km/h te pa nihče ne bo meril, ker tam ZPrCP ne velja. Ampak more bit ograjena zadeva...Če maš pa ti privat cesto, ki je vsem dostopna z javne ceste, potem pa tam ZPrCP velja in policija tudi izvaja nadzor.