ksz
Blef bar (un v okolici Zelene jame) ima zastekljen vrt, odprtih par oken in tam se normalno kadi.
Blef bar (un v okolici Zelene jame) ima zastekljen vrt, odprtih par oken in tam se normalno kadi.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Davek na cigarete je ze VEC kot 1 euro, tako da vse patrie in se marsikaj so kupili kadilci sami. Ze sedaj bi sel lahko velik del tega denarja za zdravstvo, ampak je vojaska oprema bolj pomembna.
PA ne bluzite, koliko stane zdravljenje bollnika z rakom na pljucih??? Pojma nimate pa kar nekaj govorite v 3 dni eden bolj pameten kot drugi. Kdor ima raka na pljucih umre zelo hitro, skoraj nihce ne zivi dlje kot 1 leto. Ta cas dobi nekaj kemoterapij pol je pa fertik. Ves ta cas so doma, nobene nege ne rabijo. Veliko jih umre 14dni po diagnozi. To pa par krvnih slik in RTG pokazeta. Rak na crevesju in podobni, ki so dragi, pa niso zaradi cigaret. Ze sami cigareti ne povzrocajo raka na pljucih, kvecjemu priopomorejo k temu. Nisem videl kmeta z rakom, sami delavci v raznih tovarnah so to.
Najvec bremenijo proracun travme - poskodbe, ki so dolgotrajne pa kaksne stare mame lezijo po 6 mesecev v bolnicah...
PA kar se denarja glede zdravstva tice - urgentne primere placuje OBCINA - DRZAVA, vse ostalo pa ZAVAROVALNICE! Drzava ne da niti centa za zdravljenje, samo za nujne primere, ki pa so ZELO poceni.
LP
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
-73 % državljanov podpira obstoječi kadilski zakon
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Čeprav sem nekadilec že skoraj leto in pol zakona ne morem podpirati ker še nisem pozabil kako izgleda biti kadilec.
Zasvojenost je res huda in država bi res lahko delila brezplačne nadomestke za tobak.
Če nisi kadil tega ne moreš razumet, ali pa si "ozdravljen kadilec" brez spomina
To da je kajenje odvisnost jaz ne verjamem. To vi prodajajte otrokom v vrtcu. Jaz sem kadil 17 let po dve škatle filter57 na dan in vem da je bila to samo neumna vendar za tisti čas moderna navada. Celo v vojski so nas nekako prisilili, da smo kadili, ker so kadilci lahko imeli več pavz. Ko puši nek pripali, so rekli. Logično da boš pol raj kadil kot delal.Citat:
A se mogoče metadon plača?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To da je kajenje odvisnost jaz ne verjamem. To vi prodajajte otrokom v vrtcu. Jaz sem kadil 17 let po dve škatle filter57 na dan in vem da je bila to samo neumna vendar za tisti čas moderna navada. Celo v vojski so nas nekako prisilili, da smo kadili, ker so kadilci lahko imeli več pavz. Ko puši nek pripali, so rekli. Logično da boš pol raj kadil kot delal.Citat:
A se mogoče metadon plača?
Ko sem spoznal da je to početje zelo nezdravo in primitivno me je bilo sram, da me kdo vidi s čikom v zobeh. Noben me nebo prepričal da se zaradi NEkajenja slabše počuti.
In priznam, prav zato smo mi bivši kadilci najbolj proti kajenju. Mi smo se zavestno in z namenom živeti bolj zdravo odločili, da nebomo sami sebe zastrupljali, pol pa prideš ti in me zastrupljaš. S kakšno pravico bi ti mene rad v trugo spravil prej kot mi pripada?
To je isto, kot bi kmet svoje kokoši zaprl v kokošnjak, da mu nebodo po dvorišču srale, potem bi pa sosed svoje kokoši zagnal na moje dvorišče.
Ne da verjamem, jaz to vem, ker sem sam na svoji koži probal.Citat:
V kaj ti verjameš je tvoja stvar!
Ko bodo ti lokali brez kelnarjev si ga izvoli in privošči. Ti nimaš pravice nikogar zastrupljat, tud tistih bogih kelnarc, ki za šankom delajo prek študenta ne in koneckoncev nimaš pravice zastrupljat tudi tistega, ki bo poleg tebe kadil.Citat:
S kakšno pravico mi odrekaš možnost izbire kadilskega lokala?
Citat:
Dovolj mi je avtomat za kavo in časopis poleg njega - ampak tudi v tem primeru mi je prepovedano.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To imaš pa lahko doma al pa zunaj. To ni prepovedano. Zakaj bi ti moral nekdo lokal naredit?Citat:
Dovolj mi je avtomat za kavo in časopis poleg njega - ampak tudi v tem primeru mi je prepovedano.
Aja, ti pa nebi pri sebi doma v dnevni kadil, ti bi raje nekje drugje smradil, ker to potem tebi doma zavese smrdijo itd...
Ker si me že izzval z alkoholom...veš, meni pa paše ob sedmih zjutraj en šnopc ruknit pa časopis "kmečki glas" preštudirat v enem ogretem in prezračenem lokalu. Pa mi je to onemogočeno. Le zakaj država ne pusti točit alkohola že ob 6ih zjutraj? Nimam možnosti izbire. A ni to krivica?