Kabelska TV + Subwoofer = Brnenje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Inštaliral sem telemach TV in koaksalni kabel in TV box očitno motita woofer, ki brni na neki konstantni frekvenci.

Woofer in vse naprave imam priklopljeno na receiver. Iz receiverja gre HDMI na TV.

Ima kdo kakšno idejo kako to odpraviti? Telemachov monter ni znal odpraviti.

Google pravi, sprobavaj razne vtičnice, ... obrni za 180 stopinj preden vklopiš napravo v štrom itd... na koncu pa pravijo, da probaj s tem:

install an isolation transformer on the cable.

Kaj je to po slovensko? Nikjer ne najdem pri nas tega? klical HTE in Techtrade pa noben ne ve nič o tem... ali pa ne znam razložiti kaj rabim?

Citat:

If the subwoofer is plugged into its own outlet, plug the subwoofer's power cord into an outlet shared by the other components. Use an extension cord if necessary.
If the hum persists, and your system includes a cable TV, disconnect the cable line. If the hum stops, install an isolation transformer on the cable.
If the hum persists, disconnect the remaining component cables one at a time until the hum stops. Install a coaxial isolation transformer on that cable.
If the hum persists, install a line-level ground loop isolator on the subwoofer's line-level feed cable. This usually solves most hum problems.
If nothing helps, disconnect all the audio cables from the subwoofer. Leave the subwoofer plugged in and switched on. If the subwoofer hums, it points to a defective unit. Contact the company's customer service to technical support [source: PartsExpress]. //]]]]> ]]>

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
https://www.antene-zupancic.si/galvanski-locilnik-dl-20a-p-811.html

a je to to?
confused-1.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Če se da, tv box priklopi direkt na tv, tv in reciver pa z optiko. Tako ne rabiš nobenega isolatorja...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Če se da, tv box priklopi direkt na tv, tv in reciver pa z optiko. Tako ne rabiš nobenega isolatorja...

Sem probal pa ne gre. Cim v tv priklopim hdmi iz recieverja in od telemach tv kartice zacne brneti. Ampak... tisto rec, ki sem jo linkal, sem danes dobil in priklopil. Dela brez kancka suma, brnenja.
cheer.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Nekaj nisi prav naredil ali razumel. Optika ne prenasa elektriko in posledicno tudi brnjenje ne...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Google pravi, sprobavaj razne vtičnice, ... obrni za 180 stopinj preden vklopiš napravo v štrom itd... na koncu pa pravijo, da probaj s tem:

install an isolation transformer on the cable.

Kaj je to po slovensko? Nikjer ne najdem pri nas tega? klical HTE in Techtrade pa noben ne ve nič o tem... ali pa ne znam razložiti kaj rabim?
To je ločilni transformator, ki ima primarno navitje 230V in ločeno sekundarno navitje 230V.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mater ste pametni. Je že rešil. Jebala sta ga dve ozemljitvi: ena je ozemljitev sistema v dnevni, ki je seveda vezan na hišno ozemljitev. Druga ozemljitev je kabelska, ki je na zemljo vezana bogsigavedi kje in koliko stran od njegove bajte. Kar povzroča potencialno razliko in neželene tokove po ozemljitvi in posledično šum ali brum (brnenje). Rešitev je, kot je tudi Ynos že na praktičen primeru pogruntal: galvanski logčilnik za kabelsko.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.528
3.034
113
No čeprav je dotični primer že rešen bi rad omenil, da je meni delalo težave rahlo tresenje, če sem se z roko naslonil na rack, kjer imam združene vse hišne telekomunikacije, tudi razdelilec za kabelsko. Tam sem potem iz ene vtičnice potegnil ozemljitev in jo priklopil na omarico in težave so se nehale. Sedaj pa tako dobimo kabelsko preko optike in teh težav tudi brez ozemljitve ne bi smelo biti.

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
To je zato ker ničelni vodnik ni rečwno, da ima potencial 0 proti zemlji, to je tam kjer stojiš. Razlika lahko nastane zaradi več vzrokov, ponavadi pa pri tistih ki imajo trofazni priklop in neenakomerno obremenitev po fazah