Kabelska na črno

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Pred časom sem bil naročnik kabelske TV+interneta. Z njimi sem se sporazumno razšel, poravnali smo vse obveznosti, položnice tudi že zdavnaj ne prihajajo več. Po več kot letu dni pa ugotovim, da je v kablu še vedno normalen signal za TV. Lahko na kakšen način ugotovijo, če to začnem spet občasno uporabljati? Mislil sem, da kabel kje na omarici tudi fizično odklopijo, al kako?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne morejo, če uporabljaš analogno TV. Pri digitalni bi mogoče šlo, pa še to nisem ziher.

Omrežje je narejeno tako, da v centrali ne morejo odklopiti zadeve...lahko bi pri tebi doma, osebno, a to jim verjetno nisi dovolil?

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Ne da jim nisem dovolil, saj nobenega sploh ni bilo.
bonk.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Po navadi izklopijo v omarici ki se nahaja v nadstropju pred stanovanjem ali pa na hiši . Odvijejo konektor od priključka ki gre v stanovanje ali hišo .

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Tudi pri nas že nekaj let dela Trierina kabelska in internet, čeprav je odjavljeno. Niti po modem jih ni bilo. :)

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
A potem je možno da tudi internet še dela? Kabelski modem sem jim takrat vrnil. Bi ga zdaj moral nabavit da probam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hm...rekel bi da ne, pa četudi bi, to pa lahko vidijo, ker vidijo po mac adresi, da je nek promet.

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
če bi videli, bi menda ja kaj ukrenili? Sem že nekajkrat potem priklopil nazaj tist modem, ker so optiko nekaj presekali pa ni bilo intereneta niti TV. Tako, da lahko le rečem - hvala Triera za rezervno TV in net. :)

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
To je bilo včasih možno, ker Triera ni imela iste baze naročnikov/modemov. Zdaj se pa itak vse prestavlja pod Telemach in bo tvoj modem deaktiviran ;P.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Analogno TV imaš mirno lahko priklopljeno, če so taki osli, da niso tvojega priključka v omarici odštekali. Kabelskega interneta pa raje ne...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
tony: verjetno veš, da včasih zaradi vezave ali drugih tehničnih problemov ni moč stranke tako vezat, da jih lahko posamično odklapljaš?

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Analogno TV imaš mirno lahko priklopljeno, če so taki osli, da niso tvojega priključka v omarici odštekali. Kabelskega interneta pa raje ne...

Zakaj pa raje ne? Saj ni moj problem, če niso odklopili. Sem pa dal pisno odpoved njihovim storitvam. Račune so nehal pošiljat, to mi je pa tudi edino in le važno in pomembno. :)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Predvsem jih v vecstanovanjskih objektih nimas kaj odklapljati, razen ce jih prikljucis nazaj na nekdanjo skupno anteno, ki je najbrz ze leta ni vec na strehi. Enostavno je za ponudnika najbolj preprosto, da pusti vse pri miru, ce je moznost, pa zaklene vse programe, razen tistih, katere je vsaj v teoriji mogoce loviti v Sloveniji z anteno. DVB-C precej olajsa zaklepanje ...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
tony: verjetno veš, da včasih zaradi vezave ali drugih tehničnih problemov ni moč stranke tako vezat, da jih lahko posamično odklapljaš?

Avtor teme se gotovo ne bo nič sekiral...
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Meni so kabelsko odklopili več kot leto po tem, ko sem prekinil pogodbo. Prišel je stric z lojtro, nekaj šaril po omarici nad vrati in se skoraj zvrnil v stanovanje. Samo zaradi ropota sem šel pogledat, kaj je. Rekel je, da odklapljajo CATV vsem v tem kvartu, ki so prekinili pogodbo v zadnjem letu in pol. Očitno so to morali narediti fizično na terenu.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Lahko na kakšen način ugotovijo, če to začnem spet občasno uporabljati? Mislil sem, da kabel kje na omarici tudi fizično odklopijo, al kako?
Nimajo pravne podlage, da bi ti poslali račun. Kje je veljavna naročniška pogodba, kdo je naročnik?

Če daš vmes ojačevalnik, se tudi električni parametri linije ne spremenijo veliko, ne glede na to, kako imaš razvezano naprej po sobah.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
Lahko ti je žal samo to da si šele po enem letu ugotovil da imaš tv signal, za to se vsekakor lahko sekiraš. Za ostalo si pa lahko samo vesel.