K: robotska kosilnica

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.951
7.105
113
Je kak uporabnik Sunseeker ali Goat "pametnih" kosilnic. Kako se kaj zatikajo na ravnem luknjavem terenu ?

Sunseeker ima 4 kolesa, ne vem kako si zapomni teren, ker nima oddajnika. In ima 3 razlicna podrocja. Je to res izpeljanka Worxa?

Goat ima "klasicen" oddajnik in 3 kolesa. Ne vem koliko podrocij lahko imas.

V Merkurju sem jih gledal. Vse okrog 900€ za 500-600m2. Vkljucno z Yuka Mini (ki ima tudi 3 kolesa) enaka cena.

Katero od teh 3eh naj vzamem ;) ? (ja, vem, zdaj sem sel dol iz žice;) dokaj vodoraven teren, z veliko luknjami... 400m2 terena zelo nepravilne oblike.
Yuka mini ima 4 kolesa.

P.s.
A je res problem poglihat luknje, da bi bilokakšna kosilnica normalno kosila?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.951
7.105
113
Pa še malo updejta okol Yuke...
Zdaj je en čas lepo kosila, enkrat je sicer javila da je izven delovnega območja, a se je nekako vrnila in oddelala svoje.
Ta teden pa je izgubila GSM konekcijo. Sem moral zopet sosede klicat, da so jo vgasnili in vklopili nazaj. Zdaj je zopet online.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
410
72
28
Povej malo vec o teh izgubah konekcije. A to od "štila" al do telefona ?

Pa ves kaj me zanima. Imam cist 3 locena podrocja. Eno celo po tlakovcih 4m speljano na drugo stran. A to zna parkrat na teden it na to "oddaljeno" obmocje cez cesto ? Kako pri Yuki (mini) sploh "strasiras" razlicna obmocja, kako dolocis kolkokrat naj gre na katerega od njih, koliko je lahko takih obmocij lahko, itn... ?

Enake stvari me zanimajo tudi za GOAT in za SUNSEKEERce ali kake druge firme ;) thx.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.951
7.105
113
Povej malo vec o teh izgubah konekcije. A to od "štila" al do telefona ?

Pa ves kaj me zanima. Imam cist 3 locena podrocja. Eno celo po tlakovcih 4m speljano na drugo stran. A to zna parkrat na teden it na to "oddaljeno" obmocje cez cesto ? Kako pri Yuki (mini) sploh "strasiras" razlicna obmocja, kako dolocis kolkokrat naj gre na katerega od njih, koliko je lahko takih obmocij lahko, itn... ?

Enake stvari me zanimajo tudi za GOAT in za SUNSEKEERce ali kake druge firme ;) thx.
Yuka je na vikendu, kjer nimam WiFija. Zato dela preko svoje esim in 4G povezave. In pred par dnevi kosilnice pač ne vidim v aplikaciji, sklepam da je izgubila povezavo. Pomagal je reboot. To pa lahko narediš ko si zraven nje. Mene pa ni tam

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
410
72
28
Yuka mini ima 4 kolesa.

Ups, hvala ! še v trgovini je narobe govorila.
Tale YT pa lepo prikazuje kako različna območja med sabo povežeš. nice !

... če kdo najde še za drugi dve meni ljubi SUNSEKEER in/ali ECOVACS GOAT, kar na plano :)

zgleda tudi, da YUKIje ne moreš prepričat, da naj kosi (pač grše, manj obiskano) večjo površino
za kolikor je specificirana, ker aplikacija meri kvadraturo m2 :(

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
410
72
28
Ups, hvala ! še v trgovini je narobe govorila.
Tale YT pa lepo prikazuje kako različna območja med sabo povežeš. nice !

... če kdo najde še za drugi dve meni ljubi SUNSEKEER in/ali ECOVACS GOAT, kar na plano :)

zgleda tudi, da YUKIje ne moreš prepričat, da naj kosi (pač grše, manj obiskano) večjo površino
za kolikor je specificirana, ker aplikacija meri kvadraturo m2 :(
Ima SUNSEEKER samo 3 zone ?
Yuka jih ima 15.
Koliko ECOVACS ? tale video žal ravno nič o tem ne pove :(