K: robotska kosilnica

damirj

Guru
9. maj 2012
5.673
2.642
113
Jaz vem za enega worxa, čisto navaden model, na žico. Teren je zelo raven, kjer kosi, pa se vseeno zatakne, ker skoplje luknjo ko gre 100x po eni in isti poti.
Praktično vsi na žico, se vrnejo do polnilca po žici, bodisi mejni, bodisi vodilini. Ker drugače pač ne znajo. Edina izjema ti je tu spet Worx, ki se z off-limits modulom in magnetnimi traki da prepričat, da se do postaje vrne kjer mu z magnetnim trakom na mejni žici označiš, tam naredi obrat 90st. Koliko potem tako naredi kolotek po travi pa odvisno kot kje. primeni jo je naredil, letos pa tudi na 90st in še bolj ostrih kotih naredil par lukenj, ampak ni nekaj kritičnega, bo verjetno preraslo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.527
7.264
113
ja vogali so problem, ker je omenjena dokaj kvadratna trata, kar pomeni da je veliko 90° in tam se vkloplje/zakoplje...bi bilo verjetno bolj pametno žico speljati v loku, a ob montaži tega nismo vedeli :)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.673
2.642
113
Jaz sem to že v štartu vedel in kjer sem lahko, sem speljal v loku. Na dveh koncih pač ne morem. Sicer je luknjo skopal šele letos... ko je dobil v gume zabite cveke da lažje spleza po hribu :D

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Clancy

Majstr
20. avg 2007
894
440
63
Worx z enim sprednjim kolesom se še posebej rad zatika. Dodatno pripomore k temu še ščitnik za disk z noži, saj je težak vsaj 1kg in dodatno obremenjuje prednji kolešček. Slaba stran tega ščitnka je tudi, da rad nasede, pa tudi učinkovitost košnje je slabša, saj na tistem mestu noži ne dosežejo trave. Reže praktično le 2/3 diska. Zato sem jaz te sani gladko odstranil in je učinkovitost košnje dosti boljša.

Btw... vidim, da se ponekod že začne prodajati Luba Mini AWD z Lidarjem. Prav tako kmalu na trg pride tudi Sunseeker X2 Lidar.

Luba Mini AWD Lidar.png

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.527
7.264
113
Hm gledam da je samo lidar…brez kamere…skoda, to ne bo najbolj kul, oz sigurno drugo leto dodatno se kamera