K: robotska kosilnica

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.725
6.926
113
to da gre iz cone je ponavadi ravno značilnost terena in obračanja v brregu, tukaj v vzvratno nič ne pomaga. v tem je catch..
Kaj ne pomaga? Da sama zaluta? Tudi pod brežino ali kje blizu zna biti nova cona. Preprosto de na njo zapeljat ni problem? No za Yuko je.
Takole je zalutala:
AISelect_20250603_114601_Gallery.jpg

Jaz ne vidim brežine.

• Haha
Reactions: novaa in damirj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.433
7.249
113
Še epilog sosedov, ce kofa zanima…

danes bil spet prodajalec tam, šef osebno, in ker spet niso uspelo nastavit, so kosilnico vrnili in dobili nazaj denar - je vsaj posten prodajalec.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.725
6.926
113
Torej je bila trgovina Lopa. Očitno je, da je šlo za okvarjeno robo. Trgovcu pa se ne da odpirat nove škatle, ker take nebo mogel naprej prodat, če se slučajno ponovi problem. Sicer ne vemo kak je bil problem. Mogoče stranka pričakuje preveč, ni kosila 5 cm do roba ampak je kosila 8cm od roba ipd izmišljotine. Darjan pa tudi ni povedal nič konkretnega. Razumem, da se dogajajo norije, kot se meni z Yuko, da pa nekdo enostavno reče, ne gre, ne kosi, tega pa ne požrem. Sem že videl dovolj teh kosilnic, da približno vem kaj so in kaj niso zmožne.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.433
7.249
113
Nisem?

- kosilnici so morali izklopiti kamero, drugače je imela težave s tlakovci
- posledično je enkrat padla po stopnicah v klet, ker ni zaznala s kamero (lahko da se je zgodil gps odboj, ker je to med hišami...)
- navigacija je v drami, na odprtem se je obračala in iskala signal...

Vem, da so jim 3x zadevo programirali, tako da dvomim da ni bilo kaj točno nastavljeno, mogoče je specifika lokacije, da ni delovalo.

ps, ni lopa.
pps, upam da se bo dalo kaj zmenit z merkurjem, glede lube, da jaz dobim tole v roke in vidim kako in kaj...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.824
2.858
113
še v SLO - ampak komaj
Kaj bi ti? Na “test” dobil Lubo?
Bemti - v Evropi jih ni za kupiti, ti pa upaš, da bo trgovska veriga imela “tak eno viška za test”. Kolko si pa pripravljen plačati za “test” (postavitev in zagon)?

• Haha
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.433
7.249
113
Ne, da v primeru če ne deluje, se lahko zadevo vrne, brez kompliciranja. Saj vem, da bi lahko naročil preko spleta in potem uveljavljal stvarno napako, ampak to je samo nepotrebno kompliciranje in tratenje časa, če pride do tega.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.725
6.926
113
Normalno je da ne vozi čez tlakovce. In ne sme, to je by dizajn. Če pa se mora, se za samo tisti del izklopi kamera. Temu se reče Set vision off. Tako mora biti in to je čisto normalno. Cono kjer je izkopljena kamera lahko nastaviš tudi pol krat pol metra. Torej za moje pojme dokaj natančno določiš tako polje. Zato pa ta kosilnica ne dela toliko norij, kot Yuka, ker kamera dela precej dobro. Kar se tiče signala, pa sem ti rekel, naloži si aplikacijo GPS tool in položi telefon na tla. Še prej preveriš in obkljukaš satelite, ki jih podpira. Tako dobiš realno stanje. Če pa je GPS res totqlno v kurcu, ja potem pa res ne bo šlo. Potem lahko samo čakaš da Mammotion podpre slovenijo z svojo NetRTK storitvijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.433
7.249
113
Ja zato me tako zanima tale netRTK storitev. Ampak pri odbojih to vseeno ne bo pomagalo, to se zgodi, če prav razumem, na kosilnici..torej gps sprejemnik v kosilnici ne dobi realnega gps signala, ampak odboj? In to spet netRTK ne bo rešil? netRTK bi naj samo nadomestil "jasno nebo" v primeru rtk antene...

telefon mi ne podpira vseh navi satelitov, da bi lahko to preveril, pa tudi situacijo odboja ne bom tako videl?

Mi pa zdaj postaja jasno, zakaj skoraj nihče, ki sem jih kontaktiral, ne nudi ogleda lokacije in programiranja kosilnice...verjetno imajo slabe izkušnje in se ne spuščajo v to, ker prinese potem same probleme s strankami...

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.331
12.044
113
s strankami je križ. vsak verjetno misli, da to postaviš in ne diraš več nikol, kot da smo že v 40 stoletju. Zdaj pa dopovej takmu loleku da še nismo tam.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.433
7.249
113
aja ne, imaš prav, narobe sem se izrazil...aplikacij nobenih ni ki podpirajo drugo kot gps, torej GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS ... oz takšne aplikacije so plačljive :)

Kakorkoli..ne bi rekel, da je problem signala, ker je kar odprto nebo...pomoje je problem odboj levo desno, kjer se zoži vse...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.877
3.443
113
Ne, da v primeru če ne deluje, se lahko zadevo vrne, brez kompliciranja. Saj vem, da bi lahko naročil preko spleta in potem uveljavljal stvarno napako, ampak to je samo nepotrebno kompliciranje in tratenje časa, če pride do tega.
Sem ti že 10 strani nazaj napisal: kupiš preko Merkurjeve spletne trgovine in imaš dober teden časa, da jo vrneš brez pojasnil in ugovorov!

• Všeč mi je
Reactions: darjan