K: robotska kosilnica

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.549
6.746
113
Me zanima Darjanov pogled. Drugače imam pa jaz Navimowa doma že eno leto.
Sicer pa je padla odločitev, na vikend gre Yuka mini 800.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.549
6.746
113
Tudi mene zanima, kako se kaj Navimow obnese, če ima kdo kakšne izkušnje.
Po pol sezone košnje je Navimow postal malo glasnejši na pogonu. Verjetno so zobniki, motor dobili več zračnosrti, ko manevrira se malo sliši klik-klak... Škoda da ima disk na sredini kosilnice, bi lahkk še kak cm več do roba pokosil, jaz bi pa z silkerco imel še kakih 10 minut na košnjo manj. Nepokošen rob je debel kakih 15cm. Tudi okoli dreves bi lahko bolj na knap pokosil. Drugače pa dela OK, brez problema.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.069
7.187
113
Ne vem še glede navimow, sosed od starsev je to in se nisem bil tam. MrDaco koliko pa imaš garancije?

Glede eufy, baje pride maja posodobitev, tam se pričakuje veliko novosti. Eufy ima pač vse v eni aplikaciji (sesalce še recimo) in zato pač ne morejo tako hitro dajat ven posodobitev, kot nekdo ki ima aplikacijo samo za kosilnice.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.069
7.187
113
vv, zasledil, da se lahko eufy postavi tudi nekje izven trate, recimo pod kak nadstrešek, ipd, pogoje je edino 0.5mm prostora levo desno od njegove garaže. Tudi to je velika prednost pred RTK modeli. V teoriji bi ga lahko nekdo parkiral v garaži in sprogramiral garažna vrata da se odpirajo ko gre kosit/ko se vrne.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.492
3.241
113
Danes prevzel Luba mini 800 AWD v Merkurju. Na platinasti status so mi dali 4% dobropisa za naslednji nakup - bolje išta kot ništa, glede na to, da ima vsa Evropa isto ceno.
Je pa smešno, da Merkurju na netu kaže v MB zalogo, ko pa sem v soboto prišel tja so me dobesedno nagnali, da jih ni, da to kar imajo so naročene/rezervirane že dolgo časa,...
Potem sem doma naročil preko spleta z dobavo včeraj 5.5. ko so se mi zjutraj najprej opravičili za zamudo pri dobavi, pozno popoldan pa poslali sporočilo, da lahko pridem ponjo. :fredi:

Kako dela pa čez vikend preizkusim in poročam, ker nagib imam zelo na meji maksimalnega in če ne bo zmogla gre lepo nazaj.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.633
552
113
V suhem gre marsikaj v klanec. Ko je mokro je pa druga. Posledice na tleh so neglede ali je zadeva nekaj kilska kosilnica z "mini" koleščki ali nekaj tonski traktor z velikimi. Skratka čimvečkrat se da le v suhem jo zapoditi v breg, da ne bo posledic. Verjetno ima senzor za dež. Na čimvečji odmik od padavin in popoldne kositi, ko je površina suha, da minimalno drsi. ...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.069
7.187
113
To sem jaz tudi te dni razmisljal… ni druge kot dat rocni na off dokler ni zemlja suha, ker so lahko posledice ritja

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj