Evo, kosilnici (husqvarna AM 430X in 435X) že od torka veselo kosita in moram rečt, da sem kar pozitivno presenečen glede košnje - kar lepo sta pokosila kar precej velik teren...
Naj povem, da trenutno največ preglavic povzročajo odpadla jabolka, ki "dvignejo" kosilnico in je potreben ročen poseg... Glede sadja je tako, kot je povedal
vogel (mi ga pač vsake toliko gremo pobrat)..
Spet pa imam nekaj vprašanj za lastnike teh robotskih kosilnic (iz prakse):
- Jih pustite kosit v deževnih dnevih (če ni ravno neki hudi naliv)? Ravno včeraj je malo deževalo in sem jih pustil kosit... Sem pa zvečer opazil, da so kolesa kar lepo nabasana z blatom in pokošeno travo...
- Ali imate prižgane luči na robotkih? Prodajalec mi je rekel, da pri 435X ima smisel, ker ima senzorja za približevanje predmetom, samo sam sem mnenja, da tisti senzorji ne potrebujejo luči... Trenutno imam nastavljeno, da se luči prižgejo zvečer in ponoči. Ne zdi se mi slaba ideja, da so luči prižgane, ker tako vidiš, kje kosi, pa še blizu ceste kosi in je tako bolje vidna. Torej, imate zvečer prižgane luči ali ne? In zakaj?
- Ali imate nastavljene urnike košenja ali pustite kosit 24h? Trenutno imam sam nastavljeno od 9h do 23h..
- Ali imate kosilnice zavarovane (proti kraji, vremenskim vplivom (toča, udar strele, itd)) in kje? Mi imamo hišo zavarovano pri Grawe in tam so mi rekli, da čeprav imamo hišo zavarovano na polno, se mora kosilnica zavarovat posebej (80 eur na komad za 1 leto). Ima kdo kakšne cenejše opcije?
To me zanima predvsem zaradi vaših izkušenj, da malo vidimo, če kdo napiše kak pameten nasvet, ki se ga je dobro držati...
Kot vedno, več glav več ve...