K: robotska kosilnica

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.835
5.934
113
Luba 2 razdiranje v slikah, mogoče pride komu prav

Koda:
https://imgur.com/a/lupa-2-repair-sop-CGwUbyO

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.835
5.934
113
Luba globalno štrajka in noče kositi že 2 dneva (od petka).

A MM ima tudi crodwstrike falcona na sistemu za pozicioniranje ?

Ker gps dela.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Ponoči že zaradi polžev ni pametno robota uporabljati. Moja je 2 tedna kosila malo po 7 zvecer po enem dežju, to je bil tak masaker da sem jo poslal nazaj na postajo

gr69

Guru
15. dec 2009
11.586
2.630
113
še v SLO - ampak komaj
Apdejt Luba 2 in Yuka je zunaj.

Obvezno “vse” updajtat - robota, RTK in app.

Najvažnejše:
RTK stabilnost povečana
No-go se lahko “izključijo” in “vključijo” (bo prišlo 2026 prav, ko bom 2025 spet narcise označil)
Nastavitev, da se kot košnje pri # in “ravnem” menja naključno (v izogib kolesnicam)
in še kar nekaj, žal nisem screenshotal spisek. Uradnih reales notes se ni.

Aja - mogoče najpomembnejše - dodatni 3D lawn arti so dodani - končno si lahko na travi narišem 6 x 9 m ragbi žogo. :rolleyes:

• Všeč mi je

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.835
5.934
113
1ka ali 2ka?
Dvojka.

In MM je nekaj zašuštral android apllikacijo (na ios dela bp)

ena objava iz slo luba fb skupine https://www.facebook.com/groups/1703131776806883/
Pravkar posodobil robota in RTK. Najprej sem izbrisal staro aplikacijo,(imam telefon Samsung 23 android) nato sem uspešno naložil novo aplikacijo preko tega linka, posodobil RTK in nato še Lubo. Vse deluje brezhibno robot je spozicioniran, vse opravil na daljavo iz Dunaja. LP

In glede na anketo (11 ur nazaj, 154 glasov) iz is te skupine jih ima dobra 1/2 (54%) težave s povezljivostjo luba2.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.835
5.934
113
eden iz Mežice (AK)

ne dela po državah glede na komentarje spodaj:
Slo
Nem
Uk
Cro
Svk
Pl
Zda

worldwide ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.590
10.808
113
resno tripaš na tole? Ti imaš lubo? ti dela? ne dela? si jo vrnil pa rešeno? Al kje je fora?.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.835
5.934
113
Nadaljevanje telenovele:

Vmes je bil vikend in z njim velik update (predvsem rtk-ja zaradi rtk smetenja), posledično enim še sedaj ne dela, saj so posodobili samo lubo2.

tl;dr:
smetenje lora pasu je še vedno preveliko 12.3%
https://www.reddit.com/r/MammotionTechnology/comments/1ean5k1
And now the important stuff. About half of those 4s, radio is transmitting. I'll be conservative as I did not measure precisely, and say that radio is transmitting 1.5 seconds in each channel. As I listed before, in K band there are 10 channels and only 0.1% duty cycle is allowed in that band. Actual duty cycle is (10 * 1.5) / 122 * 100 = 12.3%. So 100x more air time than allowed in that particular band.
This is concerning. If this is the best Mammotion can do, to address the issue with EU regulations, hey/we are in trouble. Networked RTK mode could be the only option allowed in EU, so we all will have to either add SIM cards to our Lubas/Yukas, or provide a good WiFi coverage. And what about Luba1? As far as I know, those are not updateable. A recall of all sold units in EU?

https://www.reddit.com/r/MammotionTechnology/comments/1ea9yzo
From a positioning perspective. IF you live out in the countryside with very little radio interference, you should not notice any difference whatsoever.

If however you live in a city or RF dense environment, you may notice some degradation at specific times / areas during mowing when the Lora is in a frequency range that is occupied by other devices. Your Luba now be cut off from the RTK for short periods while it is cycling through occupied channels listed above to a more quieter channel.

The bad news is if it does go on to an already occupied group of channels the RTK may no longer be picked up by Luba. So during that period Luba may stop and wait for the RTK signal to appear again when it cycles to a clear channel once again. This may take only a moment, it may take 10's of seconds as the RTK cycles through its list of channels.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
443
83
Borca , če kupiš v merkuru, dobiš neki dobropis nazaj.. Sicer odvisno od tega, kateri "nivo" ugodnosti maš, ampak lahko dobiš dobropis od 2% do 4% na nakup. kar pri 3000eur pomeni 120 eur... Kar tudi ni pes dan danes... In dobiš isto stvar... ;) Pa še totih 120 eur lahko zapraviš v Merkurju.. Pa še mislim da jih imajo na zalogi, tak da jo dobiš takoj..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.590
10.808
113
drobni tisk beri za ziher, po navadi je vse ker se tala denar, Luba izvzeta.

19. jul 2007
2.844
1.566
113
Ponoči že zaradi polžev ni pametno robota uporabljati. Moja je 2 tedna kosila malo po 7 zvecer po enem dežju, to je bil tak masaker da sem jo poslal nazaj na postajo
A ni eden od argumentov za nabavo robota ravno to, da po parih ciklih košnje problematika vrtnih polžev ne obstaja več.

Nimam (zato ugibam): po parih prvih košnjah ne hodiš naokoli, dokler sonce ne uredi situacije na travi (pa predvsem otrok ne pustiš zraven), malo pereš robota, potem je pa mir.

• Všeč mi je