Jaz sem z Worxom (M 700 Plus) po mesecu in pol zelo zadovoljen, do zdaj se mi je enkrat zgodilo, da je obtičal v enem ovinku, pa imam na enem mestu res ozko luknjo, za katero sploh nisem bil prepričan, da bo mu uspelo obrniti in priti ven.
Se pa res splača porabiti malo več časa pri polaganju žice. In res je fino, če so ob travi plošče ali pa vsaj kakšni robniki, poravnani z višino trave. Ob steni ostane kakšen centimeter ali dva, ki ju je treba pokositi z nitkarico.
Še največja sitnost so 90-stopinjski ovinki na noter, tam moraš malo zaokrožiti ovinek, zato potem ne more pokositi čisto do konca vogala. Če imaš tam plošče, se ti splača zaviti po ploščah, da ti ne ostaja trava.
Napako sem pa naredil, ker sem dal polnilno postajo čisto na rob tlakovcev (tako, da je na tlakovcih). Na same tlakovce lepo zapelje, tudi na postajo s tlakovcev lepo pride, ne more pa zapeljati na kombinirani rob tlakovci + polnilna postaja, zato mi je zakopala v travo, ko je poskušala priti gor čez ta rob. Moram ali premakniti postajo par cm stran od roba ali pa zabetonirati klančino, da ne bo toliko skoka.
Me pa čaka jeseni še, da napeljem žico še do druge strani hiše, kar bo pomenilo, da moram napeljati 15 m prehoda po tlakovcih in pranih ploščah. Ima kdo kakšno idejo, kako najbolje pritrditi žico na pranih ploščah oz. tlakovcih? Razmišljam sem, da bi uporabil fuge, jih s kotno brusilko zarezal, dal notri žico in potem nazaj zafugiral, ampak to bo kar nekaj dela.
In ali je kdo preizkušal, kako se obnese vodilna žica pri Worxu pod tlakovci? V navodilih niso preveč jasni okoli tega, pravijo le do nekaj cm globine.