Kaksen nasvet na rent-a-car v teh krajih?
če boš rental avto, obvezno vzemi polni kasko. mi smo bili za krompirjeve počitnice na siciliji in promet tam je pogreb. če bi imel kamero, bi vsak dan nabral nekaj posnetkov za temo "bedaki na cesti". s tem da pazi, da boš avto rental direktno pri agenciji in ne preko posrednikov. če boš imel škodo na avtu, ti jo bo agencija gladko trgala od depozita, ti pa jo boš moral terjati nazaj od posrednikov.
Bil Sicilija 2x, kalabrija tudi (tropea, scila), bil amalfi sicer oktobra, Neapelj tudi, pa imel renta car, če te kaj ekstra zanima prasej, priporočam tropeo oziroma costa degli dei, pa kot izlet stromboli, stalno aktiven vulkan, zvečer je prekrasenPadla je ideja, da bi za glavni dopust (začetek Julija) odšli v južno Italijo. Je bil kdo tam doli? Kam iti? Ta mala si želi morje, predraga pa tudi kakšen ogled. Nasveti so več kot dobrodošli. Thx
Sicilija razen Palerma in catanie ni nič posebnega glede prometa, morda malo bolj divje kot pri nas ampak se v dveh dneh vklopis, Neapelj je pa druga stvar jaČe se ti je Sicilija zdela pogreb, kar se prometa tiče, potem nisi videl kako izgleda julija na Amalfi obali ali pa kak Neapelj.
Sicilija da, kalabrija, amalfi bo vse še zaprtoSicilija oz jug Italije (Kalabrija, Amalfi...) zadnji teden marca/prvi teden aprila, se splaca iti?
Kalabrija je tudi dobra ideja. Thx. Moji dve sta navajeni da zvečer gresta v "mesto", kako je to v Italiji? Mora biti hotel blizu centra? Ali se gre z avtom pa parking? Hotel da ali ne? Polpenzion?
Jaz se sicer bolj nagibam k Puglia.