Ne vem, ker se še ni zgodilo, da neb mogu cvička popit.Kako se reče cvičku ki ga ne moreš popit pa ga skuhaš kot žganje? Tropinovec ni ker je že nekaj podobnega vinu, vinjak se mora starat ... a je cvičkovec?!
A to poješ pol, ko orodje ne dela več?Ne vem, ker se še ni zgodilo, da neb mogu cvička popit.
Liter cvička, prst u pička pa je veselička! Jujujuhuuhuuuu!
Ne pojem, ampak se to dejansko dogaja. Kdor pije cviček, je njegov tiček kot hudiček.A to poješ pol, ko orodje ne dela več?
Ko se še malo skisa torej?Cviček se nameša tam nekje konec januarja v začetku februarja, ko vina, s katerim se ustvari cviček, dozorijo.. .
Ne poznaš zadeve.Ko se še malo skisa torej?
Ne poznaš zadeve.
S staranjem, v vinu kisline padajo, ne pa naraščajo.
Tud druga vina, po večini, s časom niso več vina. Si že kdaj probal npr staro buteljko, ki si jo imel nekje v vitrini ali kleti nekaj let? To je navadna brozga. Tako, da tisti pregovor, da je z leti vino samo boljše, je po večini larifari. Še posebej bela vina postanejo kmalu zanič. Rdeča oziroma črna vina, ki so npr Barikirana, pa je nekaj druzga. Čeprav tam bolj okusiš les in tanin soda, kot pa cvetico grozdja.V bistvu drži, samo tehnično par mesecev po začetku alkoholnega vretja ni staranje ampak še aktivna fermentacija. pH pada še par let oz. dokler so kvasovke (ali pa mlečnokislinske bakterije) aktivne. Potem se šele začne staranje, ampak takrat cviček ni več vino ...
MARTINOVO JE TUUUUUU!!!
“Vino pije svet’ Martin, voda pa naj žene mlin.”Nadaljevanje ameriškega HELLOWENa je vseslovenski (štajerski) nacionalni praznik HELLOW VIN...
A ni taprav, Če piješ cviček, adijo tiček.Ne vem, ker se še ni zgodilo, da neb mogu cvička popit.
Liter cvička, prst u pička pa je veselička! Jujujuhuuhuuuu!
Bod pameten. Probaj, pa boš vidu. Boš mel trdega, da se ti bo kar drobil.A ni taprav, Če piješ cviček, adijo tiček.
Mi na Štajerakem praznujemo danes štajersko novo leto in si voščimo z "srečno".Nadaljevanje ameriškega HELLOWENa je vseslovenski (štajerski) nacionalni praznik HELLOW VIN...
Si hotel rečt, da ko vso sranje od vina oziroma grozdja, ki ostane, potem se iz tega dela cviček.Cviček se nameša tam nekje konec januarja v začetku februarja, ko vina, s katerim se ustvari cviček, dozorijo.. .
O gospoda. Kako se je spustiti med navadne državljane? Veš, mi ki imamo cviček na mizi, ne vemo kaj se je jn pije v LJ. Bojda je sam Cristal pravo vino. Mi, navadni ljudje tega ne vemo. Aja, cristal mi ni všeč in bom kr pri cvičku ostal. Boljši in cenejši.Si hotel rečt, da ko vso sranje od vina oziroma grozdja, ki ostane, potem se iz tega dela cviček.
Pa resno no, kdo sploh pije to sranje od cvička aja dolenčki ja