Juuuu juuuu juuu juhuuuhuuuuuuu!!!!!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
MARTINOVO JE TUUUUUU!!!



1699610214710.png
 
  • Všeč mi je
Reactions: zoom

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kako se reče cvičku ki ga ne moreš popit pa ga skuhaš kot žganje? Tropinovec ni ker je že nekaj podobnega vinu, vinjak se mora starat ... a je cvičkovec?!
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A to poješ pol, ko orodje ne dela več?
Ne pojem, ampak se to dejansko dogaja. Kdor pije cviček, je njegov tiček kot hudiček.

Drgač pa tako, za info, da boste vedli. Zdaj letošnjega cvička še ni. Cviček se nameša tam nekje konec januarja v začetku februarja, ko vina, s katerim se ustvari cviček, dozorijo.. .
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ne poznaš zadeve.
S staranjem, v vinu kisline padajo, ne pa naraščajo.

V bistvu drži, samo tehnično par mesecev po začetku alkoholnega vretja ni staranje ampak še aktivna fermentacija. pH pada še par let oz. dokler so kvasovke (ali pa mlečnokislinske bakterije) aktivne. Potem se šele začne staranje, ampak takrat cviček ni več vino ...
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V bistvu drži, samo tehnično par mesecev po začetku alkoholnega vretja ni staranje ampak še aktivna fermentacija. pH pada še par let oz. dokler so kvasovke (ali pa mlečnokislinske bakterije) aktivne. Potem se šele začne staranje, ampak takrat cviček ni več vino ...
Tud druga vina, po večini, s časom niso več vina. Si že kdaj probal npr staro buteljko, ki si jo imel nekje v vitrini ali kleti nekaj let? To je navadna brozga. Tako, da tisti pregovor, da je z leti vino samo boljše, je po večini larifari. Še posebej bela vina postanejo kmalu zanič. Rdeča oziroma črna vina, ki so npr Barikirana, pa je nekaj druzga. Čeprav tam bolj okusiš les in tanin soda, kot pa cvetico grozdja.
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Se boste kaj potrudili za bližnje? Js se morem, čeprav mi ni po volji. In še pijem ne. Mogoče dones bom. No, en kup žlahte se mi bo navlekl za kosilo, tko da bo picek na piksni in račka ter par kotletov, ker eni ne jedo aviacije. Kokošnjak bo indirektna peka. Zraven tadicionalno, mlinci, krompir, zelje,.. nevem kaj vse bo ženička pripravila. Vino bo pa prjatu dal. Hvala bogu, da v familiji niso pjančki, tko da se bodo kmal spokal. Se mi zdi, da je to kr eden pomembnih slovenskih praznikov in se je treba potrudit.
 
  • Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Si hotel rečt, da ko vso sranje od vina oziroma grozdja, ki ostane, potem se iz tega dela cviček.
Pa resno no, kdo sploh pije to sranje od cvička :bonk: aja dolenčki ja :valjamse:
O gospoda. Kako se je spustiti med navadne državljane? Veš, mi ki imamo cviček na mizi, ne vemo kaj se je jn pije v LJ. Bojda je sam Cristal pravo vino. Mi, navadni ljudje tega ne vemo. Aja, cristal mi ni všeč in bom kr pri cvičku ostal. Boljši in cenejši.
ker rad cviček pijem, to ne pomeni, da bom drugim govoril kaj je dobro in kaj ne samo zato, ker meni ni všeč ena zadeva. Vidim da si poznavalec pridelave vin, tko da se mi zdi, da si včeraj imel več sranja na mizi ti, kot večina dolenjcev.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.448
113
Cvicek je kar je, nekateri so za pit top. Pa prav dober je za topit mastno hrano in s tega vidika zdrav. Najmanj smiselna so stajerska vina, ki nimajo NOBENE dodatne vrednosti oz so vsa nezdrava. Pije se refosk, teran in modra frankinja....to je zdravilno.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Torej so bela vina zanič? Ker? Al je to tvoj okus in tko morejo tudi drugi pit? Na tvoh seznam daj še merkot, če že pametuješ.