Jutranji jogging

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kako je treba? Se zbudim, nekaj malega pojem in grem tečt ali se zbudim, grem tečt in šele nato pojem zajtrk, kot se šika.

Kaj pravte?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ok, bom upošteval. thanx! Sicer jogginga tukaj v lj ne prakticiram, se pa bliža morje, kjer pa mi jutranji tek res paše
smile-1.gif

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Pa ne preveč forsirat. Max 45 min in to pbr 70% max utripa.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Thanx za tole tabelco! Mam urco in pas. Bom kar teku nekaj časa na polno in pogledal do kolk pride.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
220 - leta --> A to pomen, da naj se ne bi forsiral nad ta pulz ali ima človek z leti dejansko manjši pulz??

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz prvo ko se zbudim, popijem pol litra vode.
Nato pojem kak košček čokolade, al pa puding. (za vsak slučaj da skup ne padem po poti
cool-1.gif
)

Čez kake 10, 15 minut po pitju vode grem odtočit in nato laufat cca. 8 km. Zajtrkujem šele po teku in tuširanju. Še prej pa spijem še dobre pol litra vode.

Ga pa ni čez jutranji tek sredi poletja. Tako osvežujoč zrak, jasno ozračje, pa skoraj nobene žive duše nikjer.
cheer.gif

Grem pa zmer laufat pred sončnim vzhodom, ker jutranje sonce zna biti že zelo močno.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jutra so res najlepši del dneva, ampak mene žal ni dovolj v hlačah, da bi vstajal in se rekreiral že tako zgodaj. Ko sem v lj, se ponavadi spravim laufat zvečer, zjutraj pred službo mi to definitivno ne bi uspelo. Čez teden dni bom pa veselo na morju laufal že zjutraj in kot praviš lepo v miru:) Tudi jst si bom nabavil nekaj tistih frutabelc in energijskih ploščic za pred tekom
zmaga.gif

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Najbolj je teči tako, da se lahko še pogovarjaš zraven, nek tak trim tek, kot se ogreješ pred kakšnim drugim športom. Govorim za jutranji tek na tešče, tako da se ti najbolj porabljajo maščobe, kot ti kaže zgornja tabelca. Nekje sem prebral, da je pol ure teka na tešče ravno prav. Kot pravim, ne smeš preforsirati telesa, ker potem ti bo začelo porabljat mišičevje za energijo.
Pri meni je bilo tudi vedno tako, da ni šel počasen tek, samo se navadiš.
Pač odvisno kaj hočeš meti od teka.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
njah, jaz mam že v mirovanju pulz enih 70-75, tak da tudi pri počasnem teku ni variante da mam pulz 130, prelaufam vsak dan enih 10km pa probam pod 155 držat pulz, čeprav po eni uri je težkoooo
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viky pravi:
Najbolj je teči tako, da se lahko še pogovarjaš zraven, nek tak trim tek, kot se ogreješ pred kakšnim drugim športom. Govorim za jutranji tek na tešče, tako da se ti najbolj porabljajo maščobe, kot ti kaže zgornja tabelca. Nekje sem prebral, da je pol ure teka na tešče ravno prav. Kot pravim, ne smeš preforsirati telesa, ker potem ti bo začelo porabljat mišičevje za energijo.
Pri meni je bilo tudi vedno tako, da ni šel počasen tek, samo se navadiš.
Pač odvisno kaj hočeš meti od teka.

odvisno za kaj tečeš, če tečeš za kondicijo potem to definitivno ni to, saj že na zgornji slikici lepo piše 60-70 = fat burn, 70-85=cardio, 85-100 je pa že bolj za šprinte samo

in če hočeš topit maščobe potem laufaš 60-70% max NAJMANJ pol ure, pol se šele dejansko efekt začne delat, tk da kr 45-60minut za maščobe, pa lepo počasi (oz. to je odvisno od tega v kaki kondiciji si, pač 60-70% max utripa)

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Se pravi, če mi je point hujšanje, potem držim pulz več kot pol ure na 115 do 140. Ali je kaj pomembno kako to dosežem, se pravi ali je to nujno tek ali je enako efektivna recimo tudi hoja v hrib, kjer zlahka dosežeš in držiš tak pulz.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Se pravi, če mi je point hujšanje, potem držim pulz več kot pol ure na 115 do 140. Ali je kaj pomembno kako to dosežem, se pravi ali je to nujno tek ali je enako efektivna recimo tudi hoja v hrib, kjer zlahka dosežeš in držiš tak pulz.

lahko tudi kolo goniš, samo če boš recimo 1 mesec 5x tedensko to izvajal, boš imel več "kondicije", kar pomeni, da boš moral za enako frekvenco hodit v ta isti hrib hitreje ali pa v strmejši hrib

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
ksz...

ko smo ravno pri hujšanju; ali je priporočljivo jesti lubenico?? eni pravijo, da ima ogromno sladkorja, kako je s tem v resnici?