Sam sem se lotil sanacije starih sten izkjučno s kemagletom FX pa je končni rezultat ok. Ne gre pa se mi za popoldnoma gladke stene (kanuf stil) ampak bolj za to da je stena funkcionalna (ravna in relativno gladka, se ne lušči, se BP vrta noter brez da pade 10cm ometa okoli).
Kemaglet fx + jubolin imam mešane izkušnje ker se je začel luščit jubolin med beljenjem. Če bi že to delal še 1x bi skoraj zagotovo uporabil med kemagletom in jubolinom še emulzijo, ampak kot omenjeno mi končan struktura kemagleta povsem zadostuje, tako da ne kompliciram.
Postopek ki ga uporabljam sam je tak:
- stene se očisti, če se kje kaj lušči gre s špohtlom dol, razne dele kjer je plesen ali pa je zaradi vlage nabrekla barva ipd. se poščetka z žičnato krtačo, ostalo se poriba s sirkovo metlo in na koncu posesa (pometanje ne odstrani prahu 100% oz. ga prenašaš z mesta kje pometaš na ostala že pometena mesta)
- nanos emulzije mešane z vodo 1:1 oz 1:2 odvisno od strukture stene in tipa emulzije
- nanos kemagled fx + fasadna mrežica (pri stenah kjer je samo grob omet [nebivalni prostori] se mrežico fiksira in osnovno izravnavo dela z fasadnim lepilom [cementna osnova])
- kemaglet fx dodaten izravnalen sloj
- fina obdelava (špohtlanje robov, nanos mase točkovno kjer so kakšne vdolbine, brušenje)
- sesanje
- beljenje (1x nanos jupola brez redčenja)
Na koncu dobiš steno ki je precej bolj gladka kot pa klasičen fin "omet", stena je armirana kar pomeni da se udarci ipd. ne manifestirajo v obliki odpadlega sloja barve ali celo ometa, izvrtane luknje so dejansko enako velike kot je sveder, strukturne razpoke s stene se ne prenašajo na zgornji sloj ... skratka upam da bo za nekaj časa stena ok!