Joomla in MySQL

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pozdravljeni
Gostovanje trenutne spletne strani imamo urejeno na hitrost.com. Razmisljal sem o posodobitvi spletne strani z uporabo joomle, pa sem naletel na problem, ker streznik ki gostuje spletno stran podpira le MySQL v4.2, joomla pa mi zahteva v5.1 ali celo v5.2. Ker je podpora na hitrost.com obupna in ne morem direktno zastavit vprasanja, iscem pomoc tukaj. Kako resit problem z staro verzijo MySQl baze ne da bi si nakopal dodatne/povecal stroske?

Hvala in LP

erikson

Guru
25. avg 2007
22.705
6.472
113
Vzameš dodatno gostovanje, prestaviš stran in staro gostovanje ukineš.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Zgleda da res ne bo druge. Zaenkrat sem poizkusne presaltal na joomlo 1.5. Za test bo tudi ta OK.

Hvala

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Problematična je komponenta JCE. Če ne uporabljaš Joomle s to komponento, potem je vseeno. Jo pa vsebuje namestitev SloJoomla, zato toliko vdorov pri nas.

SimonJ

Pripravnik
3. jan 2013
32
0
6
V nobenem primeru js ne bi uporablal tastare Joomle, ampak samo 2.5 ali 3.
1.5 je odpisana ker je blo ze toliko problemov z njo, da glava boli.

Sicer je pa hitrost.com bosa, sem bil tudi sam tam 1 leto in nikol vec. Za cist vsako stvar mors placat, glih mal manka da ti še za vsak e-mail ne zaračunajo.

Sem menjal 2 leti nazaj ponudnika za gostovanje in ne grem več nazaj... dobil odgovor ob 2h ponoc za bozica, ko sem neki zaj* na wordpressu. Pri prejsnjem ponudniku bi dobil odgovor verjetn dons enkrat.
Sej mas dost drugih ponudnikov k ti tut zaston prestavijo vse tvoje pejge na tanov paket, teb ni treba nč narest.

Jovo_A

Zelenc'
15. dec 2012
29
0
1
Jaz sem Joomlo sploh nehal uporabljat ker ugotavljam, da lahko enake stvari z wordpress naredim hitreje in z manj truda... pa še več je dodatkov in grafik za wordpresse

Je pa tudi odvisno od gostovanja ... isto sem jih zamenjal gosotvanje 1 leto nazaj in sem zdaj na Neo-serv.net in nimam pripomb, vedno mi pomagajo in če je težava, zmer pogledajo in povedo kje je problem in kako ga rešim ...
Prej sem bil drugje in je bila ista zgodba, skos neki dodatno placvat za backupe itd... pri neoservu tega ni, vse pa laufa tko k mora.

SimonJ

Pripravnik
3. jan 2013
32
0
6
Jovo: Se ne strinjam, je Joomla kar precej uporabna, tudi napram Wordpressu, ki ima sicer res zelo veliko dodatkov.

Sem pa tudi sam pri istem gostitelju (neo-serv.net), samo nisem hotel delati reklame da ne bo kaj narobe
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Se priporocam za nasvete glede gostovanja.
Zaenkrat omenjate neo-serv.net. Se kak?

Kaj pa domeno, lahko odbdrzim kar pri hitrost.com ali mi bodo utrujali? Je najbolje da vse prenesem drugam?
LP

mistique

Guru
16. jun 2009
14.054
1.850
113
Emona / Carnium
Registrarja lahko zamenjaš takrat, ko boš podaljševal domeno.

Poleg neo-serv bi priporočal zabec.net in si-shell (po izkušnjah drugih).

SimonJ

Pripravnik
3. jan 2013
32
0
6
Domeno imas lahko kjerkol,,, najbolje da jo imas tam kjer ti paše. Načeloma imajo vsi precej podobne cene za te zadeve, razen kakšna Domenca ki je res draga.

Je pa najlažje če imaš vse skupaj, da ni treba na 2 koncih plačvat.

irenny

Zelenc'
26. sep 2012
2
0
1
Na domovanje.com ti ob nakupu gostovanja uredimo brezplačni prenos spletne strani. Joomlo podpirajo paketi Hiška+, Stolpnica in Vila. Če ob naročilu vpišeš promocijsko kodo BONUSDOMENA dobiš še brezplačen prenos + podaljšanje domene za 1 leto.

Nazadnje uredil moderator:

Sophia

Zelenc'
25. jan 2013
2
0
1
Poglej pakete gostovanj na Domovanje.com, ki podpirajo MySQL v5.1. Joomlo podpirajo Hiška+, Vila in Stolpnica.
Domeno imaš lahko kjerkoli, je pa vsekakor bolj priročno, če imaš vse na enem mestu.

Nazadnje uredil moderator:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.054
1.850
113
Emona / Carnium
Jaz Domovanje.com ne bi izbral že zaradi agresivnega in tudi (v preteklosti) zavajajočega trženja.
Kakšna je vaša prednost pred ostalimi ponudniki, kot so žabec.net, neo-serv, dig.si, itd.?

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Lahko se obrneš tudi name, ker ponujam gostovanje in ti lahko Joomlo tudi prensem na nov strežnik in ustrezno tudi zaščitim.

Če te zanima kar na ZS...

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Sam sem zadovoljen z hostko.si. Vedno brez problema.Ne delam reklame, nimam nič z njimi
smile-1.gif
Mislim pa da so eni redkih pri nas z cloudom.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tudi sam sem zadovoljen s hostkom. Ene tri ali štiri strani, vse dela brez težav. V glavnem Joomla.