jonas Ž vs piranska občina

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Klik

Model bi kar, da mu asfaltirajo cesto do vikenda, očitno na občinske stroške? In baje da polovico zravn, ker mu nočejo, pa nori...
bonk.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Preber, zakaj ne more!

In prvo uro, ko bi se jaz lotil tam česa popravljat, bi me prijavili, da šarim po občinski zemlji ... Davke plačujem na polno in pošteno. Prosim za minimum, pa še tu sem bil pripravljen polovico sam plačat. Pi*de."

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Preber, zakaj ne more!

In prvo uro, ko bi se jaz lotil tam česa popravljat, bi me prijavili, da šarim po občinski zemlji ... Davke plačujem na polno in pošteno. Prosim za minimum, pa še tu sem bil pripravljen polovico sam plačat. Pi*de."

"Če bi želel cesto asfaltirati sam, temu ne bi nasprotovali in bi, kot to počnemo v drugih primerih, dali soglasje, da si jo uredi na lastne stroške," so nam pojasnili na piranski občini."

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Pirančan je komentiral: "Če je hotel imeti tak razgled, pa naj si plača še ceno zanj.
Se strinjam.
Do naše hiše smo tudi morali na lastne stroške minirati za pot in jo kasneje na lastne stroške asfaltirati. In to celo v darežljivem komunizmu, le zakaj bi bilo v kapitalizmu drugače?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Tip je špekulirial z nakupom črne gradnje na super lokaciji, ampak infrastrukturno nekje v 3 p.m. Ker se mu račun ni izšel 100%, sedaj ***** kot mali retardiran otrok.

Opremljena parcela z asfaltnim dovozom bi bila 10x dražja, z bistveno manjšimi možnostmi špekulativnega zaslužka na račun rasti vrednosti. Če bi bil ziheraš, bi šel po tej poti. Ker je pokeraš, je izbral bolj tvegano. Navsezadnje lahko tudi položi karte na mizo: koliko je odštel in vložil v vse skupaj in koliko bi bila zadeva vredna danes z urejenim dovozom. Iz razlike bi verjetno lahko sam pokril asfaltiranje, pa še bi mu ostalo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.169
1.958
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Tip je špekulirial z nakupom črne gradnje na super lokaciji, ampak infrastrukturno nekje v 3 p.m. Ker se mu je račun ni izšel 100%, sedaj ***** kot mali retardiran otrok.

Opremljena parcela z asfaltnim dovozom bi bila 10x dražja, z bistveno manjšimi možnostmi špekulativnega zaslužka na račun rasti vrednosti. Če bi bil ziheraš, bi šel po tej poti. Ker je pokeraš, je izbral bolj tvegano. Navsezadnje lahko tudi položi karte na mizo: koliko je odštel in vložil v vse skupaj in koliko bi bila zadeva vredna danes z urejenim dovozom. Iz razlike bi verjetno lahko sam pokril asfaltiranje, pa še bi mu ostalo.

Bravo.
zmaga.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Ja glej, italijansko ne zna, zato je bil primoran uporabit univerzalno razumljen jezik: denar. Mally & co se ga verjetno niso branili.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hiša naj bi bila po podatkih GURS-a vredna skoraj pol milijona.
Kdo ve, kje je ta hiša, da izračunamo, koliko ga stane asfalt do bajte?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kdo ve, kje je ta hiša, da izračunamo, koliko ga stane asfalt do bajte?

Se pravi slabih 300m ceste (izmerjeno na Google Earth).