Mi lahko kdo razloži naslednjo situacijo? Septembra sem imel redni zdravniški pregled za službo, takrat so mi namerili S-gama-GT 1,27, referenčna vrednost je do 0,92ukat/L. Potem sem šel k svojemu zdravniku, ki me je poslal na še dodatne krvne preiskave. To je bilo v oktobru. Takrat so mi namerili S-gamma-GT 1,32, in pa S-ALT 1,03 ukat/L (referenčna vrednost je do 0,74). Vse ostalo je bilo v mejah normale. V naslednjih dneh grem spet v laboratorij. Zdravnik mi je rekel, da je lahko to samo prehodnega značaja, zato ponovni testi.
Kolikor sem uspel izluščiti iz podatkov na netu sem kronik ali pa imam žolčne kamne. Glede alkohola ne bom rekel, da je vedno popolnoma nič. Spijem kak kozarec vina ali pa piva, ponavadi je to največ enkrat na teden. Je pa res, da v zadnjem času zvečer zvrnem pol štamprla enega zvarka iz ameriškega slamnika in šnopca za preventivo proti sezonskim virusom. Pa ponavadi, če ne pozabim 3x na dan po eno žličko mešanice ingverja, meda in limoninega soka. Zadnjih dveh zadev septembra še nisem prakticiral. Žolčni kamni pa me zaenkrat tudi še niso usekali.
Od česa so tako povišani jetrni encimi?
Kolikor sem uspel izluščiti iz podatkov na netu sem kronik ali pa imam žolčne kamne. Glede alkohola ne bom rekel, da je vedno popolnoma nič. Spijem kak kozarec vina ali pa piva, ponavadi je to največ enkrat na teden. Je pa res, da v zadnjem času zvečer zvrnem pol štamprla enega zvarka iz ameriškega slamnika in šnopca za preventivo proti sezonskim virusom. Pa ponavadi, če ne pozabim 3x na dan po eno žličko mešanice ingverja, meda in limoninega soka. Zadnjih dveh zadev septembra še nisem prakticiral. Žolčni kamni pa me zaenkrat tudi še niso usekali.
Od česa so tako povišani jetrni encimi?