jermena audi

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Danes me ja na servisu opozoril, da moram menjati jermena ki še niso bila zamenjana
avto ima 150.000 prevoženih, menjati jih bom dal drugi mesec, zanima me kaj se lahko zgodi, če bi šlo kaj narobe

lp

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Poči skupaj, udarijo ventili, če pride do tega bo potrebno snet glavo, menjat ventile, mogoče tudi bat...tesnilo ter vse, kar bi moral prej menjat za velik servis.

Strošek naj bi bil potem x3 oz. okol 1000 evrov.

Glede na kilometre bi jaz takoj dal menjat jermena, le imajo že veliko kilometrov za seboj, lahko pa tudi sam pogledaš, pa prlimaš sem kako slikco, ampak kot pravim kilometrov imaš že veliko, zato ne odlašaj, ampak menjaj takoj, če že šparaš, nimaš denarja, daj zamenjat samo vodno, zobat-klinast jermen, šponarje....razne filtre pa naknadno menjaš.

Velik servis pride okoli 300 evrov pri popoldancu, moraš vedet, da pride že komplet jermenov, šponarjev ....cca 200 evrov.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.101
456
83
45
dolenska
Je blo zdele pri nas v firmi 4x utrgan jermen. Kot en virus
d055.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
ne sej ta mali servis (filtre, zavorno olje, olje) sem danes naredil, samo me je opozoril, da še niso bila jermena menjana

...kliči jutri in se čimprej dogovori, zobati jermen se menja med 90-120.000km, odvisno od avta-motorja.
Sem imel v roki jermen, ki je imel 160.000km, pa je bil še kukr tolk dobr, tja do 200.000 bi že zdržal potlej bi se vrjetno odtrgal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Manjka pa ključen podatek, starost avta in pa tip motorja!
rolleyes-1.gif

Od ključnega podatka je tudi odvisno kdaj se sploh menja jermen pa tudi kaj se zgodi če ti ga slučajno vtrga.

Tretja stvar je pa če sploh govorimo o zobatem jemrenu za pogon odmičnih gredi ali pa gre mogoče za kakšen drug jermen ki poganja ostalo periferijo.