ja. OK. Zmente se. Jaz sem napisal za napačen jermen šifro.
Sem pa še enkrat mal pogledal temo. Vidim , da je dosti debate o tem, kter del kam paše.
Najlaže je del iskati tako, sa si z interneta printaš kosovnico (če je še nimaš in je nisi dobil pri nakupu kakšnega stroja) in enostavno poveč trgovcu model stroja in številko rez. dela. Če veš, da paše nekaj od drugega stroja, mu poveš šifro od tistega stroja/dela. Ni problem na netu poiskat.
Ko sem sam iskal neko brezvezno gumico, mi je po telefonu rekel trgovec, da ima raznih gumic tisoče tam. Za mojo kosilnico je pa vsaj deset različnih glede na model, leto proizvodnje.... bla bla. Ko sem pobrskal po netu sem mu samo še povedal šifro in zadeva je bila rešena v 5 sek. Mal tud moramo vedeti, da ne morejo poznat vsega kar paše na kter stroj. Še posebej, ker danes proizvajalci menjajo dimenzije raznih delov že zato, da se ne bi pojavilo preveč kakšnih kopij. Celo to se mi je že zgodilo, da so od mene hoteli vedeti, kje je bil stroj sestavljen. (mislim, da je bilo vprašanje Japonska ali Švedska) Ker eni uporabljajo neke drugačne dele, navoje, nastavki.... ne vem kaj vse. Zanimivo.