uporaba?
sicer ni dobra primerjava, ampak jaz recimo z JB na Note II ob neki povprečni uporabi z lahkoto pridem čez dva dni. če ga zlorabim (delo na terenu, mail, sinhro, pošiljanje fotk s terena) pa imam na koncu dneva še vedno cca. 30% baterije. primer petkove uporabe.
- s polnilca vzet ob 8h zjutraj. do 10h cca. 5 klicev v skupni dolžini 10 minutk, par sms-ov, čekiranje maila. priklopljen samsungov battery saver
- okoli 12h pošiljanje cca. 6 fotk na FTP (kar pomeni priklop čitalca kartic, urejanje in popisovanje fotk, pošiljanje na FTP strežnik, cca. 10-15 minut non-stop dela, izklopljen samsungov battery saver)
- okoli 13h še enkrat proces pošiljanja fotk
ves ta čas so bili vmes sms-i, twitter, mail, klici
potem je bil telefon bolj kot ne na miru do cca. 16h, vmes sms-i in klici, mail, priklopljen samsungov battery saver
od 16h naprej zopet občasno pošiljanje fotografij, s tem, da sem potem okoli 18h dal pošiljat večje število fotk, pa je zaradi slabe povezave (množica, Simobil in mobilni internet še vedno ne gredo skupaj) FTP klient tekel v ozadju, medtem ko je bil telefon v žepu, po podatkih FTP klienta je pošiljalo fotke 15 minut (s tem, da sem tu imel priklopljen wifi, vezan na moj prenosni hot-spot).
okoli 20h še zadnje pošiljanje fotk. vse skupaj sem v petek poslal preko telefona 26 fotk, katere sem na telefonu tudi obdelal in popisal.
vmes še vedno klici, čez cel dan zagotovo za kakšno uro sicer večih, kratkih klicev in sms-ov.
zvečer potem še sms-i, fotkanje s telefonom, twitter, Instagram (po zadnjem pošiljanju je spet bil samsungov battery saver vklopljen), ob pol 2h ko sem prišel domov je bilo cca. 25% baterije.
se pa samsungov battery saver kar pozna, vsaj pri meni.