Jelly Bean in baterija

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz imam na Google Play računu čisto vse aplikacije, ki sem jih kdaj naložil na bilo kateri aparat, ki sem ga imel in na njem nastavljen ta račun. Še od Galaxy S1 so vsi appi vezani na moj račun pa je bilo vmes veliko Android telefonov.... Sem jih ravno zadnjič nekaj brisal, ker jih imam malo morje ko sem še "eksperimentiral" z ROM-i na S1, razni S1 toolkiti itd...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Minilo 24 ur, baterija je na 78%
shocked-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uporaba?

sicer ni dobra primerjava, ampak jaz recimo z JB na Note II ob neki povprečni uporabi z lahkoto pridem čez dva dni. če ga zlorabim (delo na terenu, mail, sinhro, pošiljanje fotk s terena) pa imam na koncu dneva še vedno cca. 30% baterije. primer petkove uporabe.

- s polnilca vzet ob 8h zjutraj. do 10h cca. 5 klicev v skupni dolžini 10 minutk, par sms-ov, čekiranje maila. priklopljen samsungov battery saver
- okoli 12h pošiljanje cca. 6 fotk na FTP (kar pomeni priklop čitalca kartic, urejanje in popisovanje fotk, pošiljanje na FTP strežnik, cca. 10-15 minut non-stop dela, izklopljen samsungov battery saver)
- okoli 13h še enkrat proces pošiljanja fotk

ves ta čas so bili vmes sms-i, twitter, mail, klici

potem je bil telefon bolj kot ne na miru do cca. 16h, vmes sms-i in klici, mail, priklopljen samsungov battery saver

od 16h naprej zopet občasno pošiljanje fotografij, s tem, da sem potem okoli 18h dal pošiljat večje število fotk, pa je zaradi slabe povezave (množica, Simobil in mobilni internet še vedno ne gredo skupaj) FTP klient tekel v ozadju, medtem ko je bil telefon v žepu, po podatkih FTP klienta je pošiljalo fotke 15 minut (s tem, da sem tu imel priklopljen wifi, vezan na moj prenosni hot-spot).

okoli 20h še zadnje pošiljanje fotk. vse skupaj sem v petek poslal preko telefona 26 fotk, katere sem na telefonu tudi obdelal in popisal.

vmes še vedno klici, čez cel dan zagotovo za kakšno uro sicer večih, kratkih klicev in sms-ov.

zvečer potem še sms-i, fotkanje s telefonom, twitter, Instagram (po zadnjem pošiljanju je spet bil samsungov battery saver vklopljen), ob pol 2h ko sem prišel domov je bilo cca. 25% baterije.

se pa samsungov battery saver kar pozna, vsaj pri meni.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič neke težke uporabe, klici SMS-i, malo brskanja po spletu. Prej na ICS mi je redko zdržal 3 dni, z JB je od jutra do večera spraznilo. Zdaj če bom s tem programom prišel na prejšnje povprečje bom čisto zadovoljen.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
jaz imam na novo s3 mini in sem prišel do ugotovitve da če imam vklučeno neko zadevo ki se imenuje gibanje mi skuri baterijo od zjutraj pa do popodne pa brez nekega pretiravanja uporabe. Ko sem šel to izklopit pa mi je gsm že od zjutraj povezan na wifi čez cel dan pa imam še vedno 20% baterije. drugače pa dva dni brez problemov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kakšno gibanje? Kje v menujih si to našel?

Mimogrede meni ta Easy battery saver deluje odlično, sta si ga namestila tudi dva kolega na S2 in pravita, da se pozna predvsem ponoči, ko porabi samo nekje 3% baterije.

Drugače pa mi med uporabo (recimo brskanje po netu) baterijo kuri še vedno hitreje kot na ICS, tak da bo zgleda treba hard reset naredit.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Nastavitve-gibanje
To jeneko gibanje ,če straseš telefon ti naprimer najde bt-naprave v bližini ali pa če si v imeniku nekjee na pol pa če potapkaš telefon po vrhu se sam vrne na vrh imenika..bla bla bla

in ko sem to izklopil je bolje...je pares da imam wifi čez dan vklopljen nonstop..pa večinoma dela tudi bt slušalka...se zgodina dan ene 2 ure pogovorov.

Imam samo task killer od iste firme kot ima ti battery saver pa ti lahko samodejno poniči procese amak se vedno znova zaženejo sami. Me moti da ne morem ali pa ne znam sam izklopit kar nočem da dela...naprime tiste glasovne ukaze ki so "pripravljeni" če bi jih rabil...ali pa tiste "chat-e"

Bi naložil tudi ta battery saver samo se bojim da ga ne bom znal nastavit in da mi bo še ta stal v ozadju.

Drugače sem pa imel isto zadevo z baterijo da je šla v enem dnevu od ace(ve) in ace plus...na wifiju sta šla oba v enem dnevu...brez pa v dveh...več mi ne gre :D in isto je z s3 mini

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Jaz pa ravno študiral da bi na ace2 dal JB. Samo če rabiš root potem ga ne bom. Poleg tega ne vem kako naj ga potem spravim nazaj na 2.3.6, če bo z JB težava

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Bi naložil tudi ta battery saver samo se bojim da ga ne bom znal nastavit in da mi bo še ta stal v ozadju.

Jaz sem ga namestil in nastavil intelligent power saving, potem pa nič več.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ravnokar sem ga naložil.....bom še malo predelal zadevo....ampak zdaj imam bolj težave s snegom :D