Jelly Bean in baterija

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
HTC One S sem nadgradil na Jelly Bean (uradna nadgradnja) in seveda je tako kot skoraj vsem po svetu padla avtonomija baterije za polovico.

Nazaj na ICS nebi šel, ker ima JB ogromno uporabnih novosti, ki so me prej vedno jezile, tudi fotoaparat je recimo precej boljši kot prej.

Kak pa povečat avtonomijo? Vklopljen imam HTC-jev ''Način varčevanja z energijo''. Naložil sem tudi Juice Defender in je baterijo pobralo še prej (tudi nekateri drugi poročajo o tem, verjetno ker je bil zadnji update leto nazaj).

Kakšen program priporočate za izboljšanje? Kakšne nastavitve? Wi-fi, gps in mobilni internet imam vedno izklopljene ko ne potrebujem.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nič kaj ne moreš... čimmanj uporabljaj telefon. Hec

No resno.Æe maš varčevanje vklopljeno, wifi/bt pa na OFF , pa GSM način je to to kar lahko narediš.Čimmanj appov, ki tečejo v ozadju (AV, kaki system tunerji, taskmanagerji...) in ker se jih ne da odstranit iz pomnilnika, pomaga le izbris.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Aja pa seveda ni znano, če si naredil hard reset po nadgradnji.Sigurno pomaga, da je sistem svež... Drugo je pri namiznih windowsih, kateri laufajo nonstop prek omrežja.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hard reset pa res nisem naredil. Sedaj sem naložil Easy Batter Saver, za katerega nisem našel nobene negativne kritike: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easy.battery.saver

Kaj vse izgubiš pri hard resetu? Aplikacije tudi ali samo nastavitve?

Izmed programov, ki letijo v ozadju, imam samo SugarSync, ki mi sinhronizira slike ko sem na wifi-ju, outlook.com za maile in onavo count za spremljanje porabe podatkov. Zadnjega bi lahko sicer vrgel dol, ker mi Tušmobilov widget prav tako kaže porabo.

Vsi so bili tudi prej, ko mi je brez problema zdržal telefon 2 dni, sedaj ga morem polnit vsako noč.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hard reset pobriše vse.Naredi v recovery meniju wipe data, wipe cache in wipe dalvik , če so maš.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vsi programi, ki si jih kdajkoli potegnil iz Google play s tem računom so shranjeni v tvoj račun, ni pa shranjena njiva vsebina (napredki v igrah, nastavitve programov).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zakaj jih včasih avtomatsko prenese iz marketa po flešanju roma, včasih pa ne in jih je treba ročno poklikat.Poleg tega ni nikjer opcije, transfer all purchases... Google...
jezen.gif
Zadnje dni sem kar precej flešal, ker sem si naredo rom in sem to opazo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Res je da včasih jih začne sam prenašati, včasih ne ampak mene to ne moti, ker vedno restoram vse aplikacije iz titanium backupa in se mi potem na google play pokažejo tudi pod nameščenimi aplikacijami.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Najboljša izbira je hard reset po flashanju OS. brez tega bi skoraj dal roko v ogenj, da se bo baterija v vsakem primeru kurila bolj, kot bi se morala.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Včeraj sem sredi dneva naložil Easy Batter Saver, takrat imel nekje tretjino baterije, do zdaj sredi dneva sem imel še 10%!
shocked-1.gif

Res, da sem včeraj samo 2 klica opravil in malo brskal po netu preko wifija, ampak pred tem mi je žrlo baterijo tudi če je telefon ležal na mizi. Zdaj sem dal polnit in poročam koliko bo zdržala.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Si naredil hard reset? Če ti nek wake lock žere baterijo, ti noben power saver ne bo mogel pomagati.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem resetiral. Je pa ta Easy Power Saver glede na pisanje po forumih tak 'agresiven', da moraš cel kup nastavitev obnovit preden ga uninstaliraš. Imam na avtomatsko nastavljeno in je ob polnoči preklopil na 'nočni način', ko je padla baterija pod 14% pa je vklopil še neko hujše varčevanje energije (nisem točno prebral, ker me je na to opozoril ob 4h zjutraj
grin1.gif
).

Mi sploh nič ni blo jasno ko sem se zbudil in je bil telefon še vedno živ, sem počakal še do 12h, da je minilo 24 ur od namestitve.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Poglej kakšen je pri tebi graf porabe baterije (glej spodaj sliko)

battery-usage-graph.png

Še posebej bodi pozoren na postavko "Awake".

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo slika:

Se vidi po grafu, da mi je prej baterija samo strmo padala, čeprav nisem kaj veliko uporabljal, potem sem spet napolnil in je tudi precej strmo padala, po namestitvi tega power saverja pa je zelo počasi padalo, na koncu pa se je že skoraj ustavilo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nisem resetiral. Je pa ta Easy Power Saver glede na pisanje po forumih tak 'agresiven', da moraš cel kup nastavitev obnovit preden ga uninstaliraš. Imam na avtomatsko nastavljeno in je ob polnoči preklopil na 'nočni način', ko je padla baterija pod 14% pa je vklopil še neko hujše varčevanje energije (nisem točno prebral, ker me je na to opozoril ob 4h zjutraj
grin1.gif
).

Mi sploh nič ni blo jasno ko sem se zbudil in je bil telefon še vedno živ, sem počakal še do 12h, da je minilo 24 ur od namestitve.

Daš link do tega saverja na Google playu
pozdrav.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Koliko je stara baterija ?

Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Vsi programi, ki si jih kdajkoli potegnil iz Google play s tem računom so shranjeni v tvoj račun, ni pa shranjena njiva vsebina (napredki v igrah, nastavitve programov).
Malo morgen,
Tudi jaz sem se igral z romi in vsaj pri meni ni bilo tako... namreč če sem šel na pcju z browerjem na google play (prijavljen) mi je kazalo da imam aplikacijo nameščeno (in je nisem mogel še 1x), ko je bil telefon ravno flashan na nov rom (CM7, ICS) in po flashanju resetiran na tovarniške nastavitve rom-a - ničesar še nameščeno od aplikacij.
Ko sem šel na telefonu na google play mi je za taisto aplikacijo ponudilo "install".