Jeklena varnostna ograja za pešce, cena

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.448
2.184
113
Citat:
Uporabnik Asdfghjik pravi:
Profili jekleni se ze dobijo pocinkani, treba je samo zasvasat vse skupaj in obesit, brez betoniranja.. zvrtat pa zasraufat. Ograja je za pesce takoda da nima nekega a testa.. Pač toliko , da je ograja in ne pades.. mislil sem če kdo pozna koga oz. priblizno ve ceno.. Za železo vem da je poceni, za svasat pa nevem kaksna je cena

Mojster profili jekleni se ne dobijo pocinkani, ker potem se jih ne da variti. Take ograje se zvari iz okroglih / pravokotnih cevi potem se jih da pa hladno/vroče cinkat.

Profili jekleni pocinkani - kar si napisal zgoraj - so pa ponavadi cevi za vodovod, ki pa se ne varijo, temveč spajajo z navoji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Pocinkane profile bi ti svasal?
Aha vidim na tej stran da tudi dejan ne zna svasat pocinaknih profilov.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Citat:
150euro se mi zdi malo preveč.. Je navadno pocinkano jeklo, vmesni profili so zelo ozki, ta vecji pa okoli 8cm.. Tako da pomoje material nebi smel biti neki strosek.. Petrici sem ze pisal ampak ni odgovora, koliko sem pogooglal on pobira vse razpise drzave.. Sem mislil ce je mogoce kak slosar na forumu in bi okvirno povedal.. Hvala za nasvete, za specifikacije sem se ze pozanimal, je ograja za pesce tako, da razen visine in zadrzanja pescev nima nekih varnostnih zahtev

150€/meter. Men se ne zdi pretirano. Ni poceni, vendar če je to zmontirano in atestirano je to kar realno.
Takole na hitro in na pamet. 6 metrov tega je 900€. odšteješ ddv in si na 737€.
Rekel si osnova fi 80mm in navpične palice na 100mm fi 10 recimo. To si hitro na 150kg železa po recimo 1.4€/kg... 200€ osnovnega materiala.
Pol pa da tole en šlosar razreže, spiga in zašvasa skup pa recimo en šiht? Povprečno plačo mu mormo dati in to znese kakšnih 150€. Porabil je še nekaj dodajnega materiala, elektrike in kakšno brusno šajbo. Potem pa peljati na cinkanje. Ta se zopet zaračunava na kg. V spominu imam ceno 0.8€. pa smo spet ob 100€. Prevoz na cinkanje, prevzem in montaža na lokaciji recimo da dva človeka skopaj porabita spet 7 ur. To je naslednjih 150€.

In smo počasi na 600€. In sedaj mora še nekaj firmi ostati. Da bo lahko plačala zavarovanje odgovornosti, amortizacijo strojev, prostorov, avta...

Huh, ni nek pretiran znesek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
taka ograja zvarjenec pride cca 2do 2,5 po kg varjeno. Doda se še potem cinkanje in montaža.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
pocinkano zadevo se seveda da varit. samo moraš cink stran zbrusit
wink-1.gif
kar pmeni, da boš še enkrat cinkal če nočeš da ti okoli zvarov rjavi (zato se pa najprej zvari potem cinka)

in spet smo pri cenah kako se enim zdi vse kao predrgo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Obločno lahko variš čez cink, rjo, barvo .. ni nobene ovire ker itak oblok (plazma) dobesedno upari vse kar je vmes (cink zavre pri 900C kar je precej pod temperaturo tališča elektrod). Ampak pare cinka niso ravno blagodejne za zdravje, zato se tega ne dela, vsaj ne brez zaščitne opreme! Variš lahko tudi z "inox" elektrodami ki dajo korozijsko odporen var. Da zgleda in da je približno zaščiteno vse skupaj pa pošpricaš na koncu s cinkovim sprejem.

Torej flex, švas aparat pa lahko avtor teme izvaja družbeno koristna dela. Ampak bo pomojem raje plačal 1k EUR kolikor je vredna tista ograja kot pa da bi sam to delal, bo pa vsaj cenil (plačano) delo!
evil.gif

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Zdravo, imel manjšo nezgodo z avtom.. Ali ve mogoče kdo koliko bi bila cena metra v naslovo omenjene ograje. Jeklena pocinkana, visoka 1.2m .. Gre za okoli 6metrov.. Hvala
smirk-1.gif

Varjanta kot tale..
Varnostna-ograja---Ugodno_50386af191110.jpg
Tole je moj znanec naredil, če je tista, kot jaz mislim.
Javi se mi na ZS ti dam telefonsko!