Jeklena varnostna ograja za pešce, cena

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
Zdravo, imel manjšo nezgodo z avtom.. Ali ve mogoče kdo koliko bi bila cena metra v naslovo omenjene ograje. Jeklena pocinkana, visoka 1.2m .. Gre za okoli 6metrov.. Hvala
smirk-1.gif

Varjanta kot tale..
Varnostna-ograja---Ugodno_50386af191110.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
In zdaj ima resen namen to plačati? Pohvalno. Ne toliko zelo, da je bil pijan za volanom, ampak ponavadi so zgodbe s pijanimi za volanom drugačne.nas župan je v grmovje skakal pa tak. Čeprav je potem tudi on malo betico sklonil in pred očmi Kranja plačeval svoje grehe...

P.s.
Avtorju, preden kupuješ karkoli na videz enakega, ne pozabi da gre za cel lobi zadej. Vzdrževalca cest najdi, da ti je ne bo ma koncu snel iz "varnostnih razlogov" ali kaj takega. Ti bo povedal s kom so v kompaniji pa kje kupujejo oziroma kaj bo v redu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:Ne, če je napihal.
To ni nikjer nihče napisal, zato mi ni jasno, zakaj bi Slovencelj najprej pomislil na to možnost? Ampak standardno o drugih vse najslabše, drugače ne gre.
Videl sem že situacije, ko ljudje niso vedeli, zakaj imajo zavarovan avto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Ja dokler se en ne spomni, da rabiš cel.projekt zadej. Ti bi lahko vedel, da ograja ni Samo ograja.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kolega je odletel s ceste z avtom, pijan. Kar se tiče avta in to je bil njegov strošek, sodnik pa je odredil tudi plačilo kazni in popravilo ograje. Lahko narediš sam, ali pa plačaš komunalnemu podjetu (verjetno tudi gradbeni firmi). Mora pa seveda zgledati kot prej, ne nekaj na pol.

Za eno podobno ograjo se je omenjala cena okoli 2k z delom, sama ograja pa je morda 150€/m.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
jabe, za vzdrževanje ravno ne rabiš projekta. ker drugače bi za vsak znak rabil projekt pa ga ne
wink-1.gif

ibiza seveda na AC moraš poleg ograje računat še zaporo, varovanje..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
sama ograja pa je morda 150€/m.
Ta cifra je lahko kar z delom, čeprav pri tako kratki ograji bo delo malo dražje. Pa seveda, važno je, da betonski parapet ni bil poškodovan, ker potem bo še s tem treba računati.
In seveda odstranitev stare ograje in če je stvar ob kaki prometni cesti, treba najti še dovoljenja, čas in denar za postavitev delovne zapore. Tako da zna biti tisti pleh samo en del stroškov.

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
150euro se mi zdi malo preveč.. Je navadno pocinkano jeklo, vmesni profili so zelo ozki, ta vecji pa okoli 8cm.. Tako da pomoje material nebi smel biti neki strosek.. Petrici sem ze pisal ampak ni odgovora, koliko sem pogooglal on pobira vse razpise drzave.. Sem mislil ce je mogoce kak slosar na forumu in bi okvirno povedal.. Hvala za nasvete, za specifikacije sem se ze pozanimal, je ograja za pesce tako, da razen visine in zadrzanja pescev nima nekih varnostnih zahtev

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če je ograja na javni cesti pozabi na domačega šlosarja, boš kar lepo Petriča in podobne plačal.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mogoče pa je ograja z montažo (sploh v lastni režiji) cenejša kot izguba bonusa...

Močno močno močno dvomim.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
759
113
Tako je, ograja mora biti atestirana in tako naprej, tako, da vzami Petriča, so goričani enkrat je meni nekaj delal, so fer in se da vse zmeniti, tudi vse zmontirajo !

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Petrič je solidna firma, sem sodeloval z njimi pred leti, pomojem te ne bodo olupili.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Asdfghjik pravi:
150euro se mi zdi malo preveč.. Je navadno pocinkano jeklo, vmesni profili so zelo ozki, ta vecji pa okoli 8cm.. Tako da pomoje material nebi smel biti neki strosek..
Material je nekaj, delo je pa drugo. Če se ti zdi preveč, žal je to kar realna cena za ograjo za pešce. Delo s švasanjem teh cevi tudi šteje, saj ni to kar endvatri. Pa cinkanje tudi ni ravno zastonj.

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
Profili jekleni se ze dobijo pocinkani, treba je samo zasvasat vse skupaj in obesit, brez betoniranja.. zvrtat pa zasraufat. Ograja je za pesce takoda da nima nekega a testa.. Pač toliko , da je ograja in ne pades.. mislil sem če kdo pozna koga oz. priblizno ve ceno.. Za železo vem da je poceni, za svasat pa nevem kaksna je cena

Nazadnje urejeno: