Jebeni Mikrošit

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.606
1.297
113
Že eno leto me počasi drka v glavo ta novi windows 8.
In sicer... doker je up to date s popravki deluje odlično.
Ko pa ga par dni pozabim posodobit, mi začne po nevem kaki logiki sesuvat gonilnike za grafično kartico.
Zdaj... ali so tak neumni da v enem letu nebi uspeli tega uredit? Resno sem dobil občutek, da na taki način izsiljujejo redno sprotno nalaganje updejtov
bonk.gif

Ima še kdo podobno izkušnjo?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Lenovo in Nvidia grafična? Meni se sesuvajo driverji za grafično na Win7, če pa posodobim na zadnjo verzijo driverjev (pazi to-preko Windows Update, ko bi si človek mislil, da vsaj preverijo kompatibilnost, preden spustijo neko zadevo v WU), se začne računalnik naključno sam od sebe ugačati.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
454
83
Na splošno bi rekel takole: za win prenosnike lahko gonilniki (oz. njih paketi) pridejo iz treh različnih virov. Lahko od proizvajalca prenosnika, preko windows update ali generični od proizvajalca grafične kartice (ti niso podprti za vse znamke prenosnikov).

Če so težave z enimi je najenostavneje preizkusit še ostali dve možnosti. Mogoče celo uninstall-restart-install, za vsak slučaj. In ko zadeva enkrat deluje, kaže upoštevat staro pravilo: if it aint broken dont fix it.

Če bodo še vedno težave pol pa res OS X
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Lahko da imas tudi hardwareski problem. Napajalnik, ram,... Redno sesuvanje ni nomalno tudi na prenosnikih ne, updejti gor ali pa dol.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz. Če imaš na Lenovo prenosniku dual grafiko, potem ne posodabljaj preko WU. Mikrošit nima pojma kaj je dual grafika.
Nasplošno pa je ruke of thumb, da se gonilniki posodabljajo pri vendorju strojne opreme (pa ne generiku). Torej gonilnike za Lenovo prenosnike preko ThinkVantage System update. Tudi Fujitsu ima app, ki ti sam prenese up to date prenosnike za specifični model...
Očitno ste premladi, da bi vedeli kako ti je mikrošit razkantal NT in Windows 2000 server s svojimi gonilniki preko WU...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.606
1.297
113
torej, stacionarna kišta:

Intel I5-2500k (sandybridge)
Asus geforce 460 gtx
Asus P8P67 LE (REV 3.0)
Ram 8gb kingstone

naj povem da na winsih 7 ni nobenih težav, prav tako ne v ubuntujih.
tudi v windows 8 jih ni, dokler mi ne javi da so na voljo nove posodobitve. in če takrat v par dneh ne posodobil, se bo začel sesuvat.

MAMU JIM!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V parih dneh se ti sesuje ker sam namesti posodobitev. Osmica te opozori, da bo namestila popravke sama. Greš v WU in skriješ posodobitve za strojno opremo.
Glej, gonilniki preko WU so generiki; podpirali naj bi širok nabor strojne opreme. Se zgodi da v neki kombinaciji niso učinkoviti ali celo škodljivi. Tako kot pri zdravilih.
Zamenjaš generika z namenskim in zadeva rešena...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Najdi pravi piratski Windows, pa ti bo delalo brez težav. Meni dela na win 8.1 čisto vse brez težav. Edino kaj me zdaj jezi, je IE, kjer me zajebava flash player ...