Je tole za stvarno napako?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Doma zgleda nimamo sreče, oziroma mati jo nima.....ima naročnino pri Simobilu blabla....pa je imela prej en telefon SONY ERICSON ne vem kateri model, preklopni en.....crkne po manj kot 1 letu, nesemo na servis, mine 45 dni+ dobi novi model, novejši Sony Ericsson
Sony Ericsson W595, ki ga ima nekje 2 meseca pa spet serje, včeraj začel ekran nekaj nagajati in delati lise, začel ugašati itd...

Nese na servis, pa pravijo garancije, itak, da bodo....samo ne misli spet čakati 45 dni KER JE TELEFON ZATO, DA SE GA UPORABLJA?!!!!!.....Berem zakon stvarne napake in garancije pa nisem 100% če je ta primer za stvarno napako, kaj menite?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Če je več teh modelov telefona z isto napako (serija telefonov), potem gre za stvarno napako.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
KDAJ GRE ZA STVARNE NAPAKE

Napaka je stvarna:

· če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet;

· če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana;

· če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

· če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

in še kdaj:

Citat:
OBVESTILO O NAPAKI

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jih tud ne rabjo met. Nadomestni telefon ti mora dat samo serviser, ne pa podjetje, kjer si telefon kupu.
Zakaj? Ker je serviser tisti, ki ti (če ne izda telefona), krije stroške škode, katero si doživel v tem času, ko nisi mogel uporabljati telefona. Ampak samo ob predpogoju, da telefon prnesš direkt na servis.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
kaj pa to ko je foter odpr telefon in mu je začelo na zaslonu črte risat. pošle na teleray in mu rečejo da je telefon zlomlen in da se ne krije v garanciji. a telefon pa brez praske.... zadnjič klical na teleray in je glupa baba vse kaj je znala, vi ste ga poškodovali zaslon se ne zlomi sam od sebe. na vprašanje kako lahko zlomiš display če telefon nima niti praske je odgovorila, da pač sam od sebe se ne zlomi, da bi bla napaka v izdelavi pa ni mogoče. Res nimam volje se že prepirat za drugi telefon pri telerayu. Prvega so me prepričevali, da dela, pa očitno i delal, nategovali so me pol leta in pošiljali nazaj da dela, ko sem priložil na cedeju posnetke da ne dela so končno poslali nov telefon. aja je rekla da mi bo dala mail od šefa servisa pa naj se na njega obrnem, pa sn ji reko da se ne mislim nanobenega obrač da bo on mene poklical in da jim bom telefon pošiljal nazaj dokler nebo popravlen. Prijava na inšpekcijo je tut oddana (čeprav nimam upanja.. glede na to da je to teleray)

ma kdo kak učinkovit nasvet?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Vsak ima nadomestne telefone (vsaj večji centri), če so le ti na zalogi tako kakor je Gamero zapisal....

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja. Ne kupuj nokie pri Telerayu
evil.gif
.

Ne, resno. Teleray ima težave, ki jih odpravlja..Hecno, da je njihov servis v tujini bolj fer do uporabnika kot lastni servis v naši državi.
Sem poslal N95 zaradi ekrana (črte) in so mi ekran zamenjal. Po 2 dneh uporabe se mu je pa strgal in se ni hotu več pržgat. Jaz pošljem na Teleray, oni po cca. 10 dneh v tujino. Tam so mi ga zrihtali (garancija) ter brezplačno zamenjali še ohišje telefona (samo prednjo stran). Pohvalno. Kej takega od naših si sploh pomislt nebi upal...
crazy1.gif