Je to kraja?

Compomania

Pripravnik
Izključen uporabnik
8. jan 2008
53
0
6
Sem imel v soboto tudi jaz primer, ko sem izgubil bankovec na blagajni.

In sicer 50€ sem plačal, 50€ mi je padlo na tla...... po 20 minutah se vrnem v trgovino in prodajalka pravi, da ni nič videla, vzela... čudno je bilo, da je praktično takoj vedela zakaj sem se vrnil in še predno sem povedal do konca je čez pult gledala in začela govoriti da ni nič.

Gre se za večjo trgovino, ki je še pred časom imela svojega varnostnika in videonadzor. Zaradi stroškov so ga očitno odpustili.

Če ima še kdo vpogled v posnetke sem vprašal na upravo podjetja in še čakam odgovor.

Ali imam kot potrošnik sploh pravico vpogleda v posnetek (datum in ura je napisana na računu)?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Računaj na to: Če ima trgovka cca 700 EUR plače ji bo tvojih 50 EUR presneto prav prišlo.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.024
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
No sedaj vem katero KD je to. Drugače pa je vse na video in dokumentirano. Odločiti se le mora kako je z varstvom podatkov, ki jih zahteva delodajalec. Mimogrede ali varstvo podatkov velja tudi za primer KD?
Koliko časa ima na voljo za prijavo od datuma storitve KD?
hvala vsem.
Ma kako varstvo podatkov...poda predlog za pregon na krajevno pristojni PP in je....ima pa 90 dni ker gre za KD ki se preganja na predlog oskodovanca...aja pa ce je oskodovana pumpa (in ne ona kot zaposlena), mora podat predlog podjetje kot oskodovanec

Se pravi ti prideš k meni na kavo in ti "namensko" vrnem 5€ preveč. Ker se ti mudi pospraviš drobiž v žep in sploh ne pogledaš. Jaz te pa potem čez 89 dni prijavim za KD. A to vidva resno?

Blagajne po štacunah in trgovinah so redko tako dobro pokrite s kamerami, da bi se videlo kaj je kdo izplačal.

In kaj ce "dobitnik" reče da ni dobil preveč, na kamerah pa se ne vidi? Bi rad videl dokazovanje takšnega KDja.

Ja ce se nic ne vidi in je beseda proti besedi je stvar jasna. Ce pa se na kasi vidi koliko je slo ven in se vidi ko je stranka denar vzela pol je pa tudi jasno. Se vedno lahko trdi da sploh ni vedel da je dobil prevec. No potem naklepa ni in ni kaznivega dejanja...samo vrnit bo pa se vedno treba.

Sej ves - oba si lahko izmisliva nek primer ki je v praksi nedokazljiv. Clovek je vprasal ce ej to kraja, jaz sem mu pa napisal da gre za zatajitev.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Enkrat je mat, dvigovala par sto evrov na banki. Doma je pogruntala, da so ji dali 100€ premalo.

Ko je prišla na banko, ji je una na okencu že povedala, da je sistem že sam pogruntal, da je nekaj narobe in da se ji je vse vstavilo.

Sem bil kr presenečen
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Compomania pravi:
Sem imel v soboto tudi jaz primer, ko sem izgubil bankovec na blagajni.

In sicer 50€ sem plačal, 50€ mi je padlo na tla...... po 20 minutah se vrnem v trgovino in prodajalka pravi, da ni nič videla, vzela... čudno je bilo, da je praktično takoj vedela zakaj sem se vrnil in še predno sem povedal do konca je čez pult gledala in začela govoriti da ni nič.

Gre se za večjo trgovino, ki je še pred časom imela svojega varnostnika in videonadzor. Zaradi stroškov so ga očitno odpustili.

Če ima še kdo vpogled v posnetke sem vprašal na upravo podjetja in še čakam odgovor.

Ali imam kot potrošnik sploh pravico vpogleda v posnetek (datum in ura je napisana na računu)?

Kako pa veš, da si denar izgubil točno tam?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Enkrat je mat, dvigovala par sto evrov na banki. Doma je pogruntala, da so ji dali 100€ premalo.

Ko je prišla na banko, ji je una na okencu že povedala, da je sistem že sam pogruntal, da je nekaj narobe in da se ji je vse vstavilo.

Sem bil kr presenečen
grin1.gif

To je običajno na avtomatih da sporočijo napako. Jaz sem dvigoval 300 € kao transakcija opravljena ven pa nobenega denarja če prav je bilo na računu 300 manj. Ko sem klical na banko je bilo že vse urejeno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Sem bil kr presenečen
grin1.gif

To je običajno na avtomatih da sporočijo napako. Jaz sem dvigoval 300 € kao transakcija opravljena ven pa nobenega denarja če prav je bilo na računu 300 manj. Ko sem klical na banko je bilo že vse urejeno.

en model v tujini je tako nabral par miljončkov, ko je pogruntal da bankomati enkrat ponoč ne beležijo prometa zaradi nekega procesa
grin1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Na bančnem avtomatu, ki ima vhod na fasadi banke in gor kamero sem "dvignil" denar - pustil v reži avtomata..
Po 10 min reklamiram na sosednja vrata - v banki - kaj se mi je zgodilo.
Preverijo v računalniku, vidijo moj dvig.
Ne vidijo na kameri pri avtomatu osebe, ki je vstopalo potem ko sem bil jaz notri.
Ne vidijo na kameri pri avtomatu, kdo je dvigoval za mano.
Ne vidijo po seznamu transakcij, kdo je dvigoval za menoj.

In oni bodi men lapal o njihovi strokovnosti, saj še 2 kamer ne znajo pravilno zvezat - skup konektorje sestavt!

Ta ista kamera prav tako ni snemal ceste - ki je pločnik stran - da bi pokazala lopove, ki so ukradli 5 avtmomobilov, v večih dneh.
Vedno je bil sam en policijski avto tam!?