Je to kabelski piključek?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Telekom ima za 30€ neomejen prenos podatkov?

Poglej še ponudbo T-2: 20 giga na mesec je za 20€, če ti zadostuje. Pa če ti hitrost niha na Telekomu zaradi zasedenosti bazne, je na T-2 precej manj gužve, včasih sem ga imel, ko je bilo še neomejeno, in sem imel stalno linijo 6/2, dan in noč.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
še en nasvet, ki recimo ni čisto "legalen", a vseeno. če živiš v večstanovanjskem objektu in imaš dobre odnose s katerim do sosedov, se lahko priklopiš na njegov WIFI internet. nekateri routerji omogočajo oddajanje večih SSID, nastavita si vsak svoje WIFI omrežje, razdelita stroške ISP, dobre odnose pa ohranjata ob kozarcu dobrega vina ali piva
nahrung002.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Sestra ima zmenjeno s sosedo tak, da enkrat plača položnico ena, enkrat druga. Vsak drugi mesec ji soseda vrže položnico v nabiralnik in je rešeno. Je pa res, da nobena ni neka ''torrentarka'', tak da deluje bp.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Problem nastopi, ko tisti, ki požira 90% hitrosti, vztraja plačevati samo 10% položnice
wink-1.gif

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Tole je pa zelo bratska delitev stroškov
smile-1.gif
Če imata dovolj dobro hitrost 10Mbps+ sta lahko čisto enostavno na linijo priklopljena dva. Tudi torrent in HD stream gre skozi.

p.s. @sass tvoj nasvet je čisto legalen.
smile-1.gif
Kaj ti počneš s svojim routerjem je tvoja stvar. Lahko imaš nezaklenjen Wi-Fi in npr. SSID: Dovoljen priklop in s tem dovoliš vsakemu, da se priklopi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
Tole je pa zelo bratska delitev stroškov
smile-1.gif
Če imata dovolj dobro hitrost 10Mbps+ sta lahko čisto enostavno na linijo priklopljena dva. Tudi torrent in HD stream gre skozi.

p.s. @sass tvoj nasvet je čisto legalen.
smile-1.gif
Kaj ti počneš s svojim routerjem je tvoja stvar. Lahko imaš nezaklenjen Wi-Fi in npr. SSID: Dovoljen priklop in s tem dovoliš vsakemu, da se priklopi.

Če tržiš svoj internet dalje, potem to vsekakor ni legalno. Je pa tudi res, da to ni ravno za 5 let zapora
tongue-1.gif

Drugačepa tudi torrenti ne bi smeli biti problem pri takšni delitvi. Gor daš nek DD-WRT in naštimaš QoS tako, da se pasovna širina deli pravično na polovico.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Telekom ima za 30€ neomejen prenos podatkov?

Poglej še ponudbo T-2: 20 giga na mesec je za 20€, če ti zadostuje. Pa če ti hitrost niha na Telekomu zaradi zasedenosti bazne, je na T-2 precej manj gužve, včasih sem ga imel, ko je bilo še neomejeno, in sem imel stalno linijo 6/2, dan in noč.

V katerem paketu ima telekom za 30€ neomejen prenos padatkov
sprasujem se.gif

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Ne bo šlo:
Citat:
Paket je namenjen uporabnikom na lokacijah, kjer ni možnosti fiksnega širokopasovnega priključka. V kolikor v času sklepanja naročniškega razmerja za paket Brezžični Internet na lokaciji priključka obstaja možnost dostopa do fiksnih širokopasovnih storitev, si Telekom Slovenije pridržuje pravico, da uporabniku zavrne sklenitev naročniškega razmerja za ta paket in mu omogoči naročilo fiksnih širokopasovnih storitev.

Nazadnje urejeno:

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče pa gre, če v stanovanju nimaš telefonskega priključka?

TS je razložil, da najprej preverijo, če na določeni lokaciji res ne moreš imeti "normalne" (kaj je to je stvar debate, ampak rečmo vsaj 5Mbps+) xDSL povezave. V takem primeru ti potem ponudijo ta paket.

Konec lanskega leta sicer še niso blokirali na bazne, a če bodo uporabniki zlorabljali, bodo tudi to uvedli.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Mobisux pravi:
Fora je v tem, da IPTV ponudniki ne nudijo TV brez internetne povezave ...

T-2 včasih je. vem, ker sta starca imela tako.

Moja sorodnica ima tudi samo IPTV pri T-2ju. Pa je paket sklenila pred cca. pol leta.

Samo IPTV je mogoč le na optiki. Na bakru te možnosti ni - vse ostalo pogojeno z internetom.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Moja sorodnica nima optike. Ima pa samo IPTV.
smile-1.gif
Točno vem kaj ima in kaj nima, ker sem ji sam urejal prehod iz drugega operaterja na T-2.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Zgleda da bi prodali tudi lastno mater, samo da preživijo.

Zakaj bi pa morali prodat še kaj razen interneta? Kabelaši so pač primorani zaradi tehnologije kabelske (čeprav roko na srce nebi firma propadla, če bi pač nekdo imel zato zastonj 40 analognih programov).