Je to kabelski piključek?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Živjo,

Sem v najetem stanovanju in za enkrat še brez interneta. Preučujem, kakšne imam možnosti za priklop. Začuden ugotavljam, da v stanovanju ni telefonskega priključka, je pa priključek na sliki. Je to kabelski priključek?

Hvala za pomoč.
2155444-WP_20150117_002.jpg

Priponke

• 2155444-WP_20150117_002.jpg
    2155444-WP_20150117_002.jpg
    85,9 KB · Ogledi: 223
Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ja, to sta "F" prikljucka. Kaj pa je gor, se bo treba pa pozanimati. Prikljuci TV, prebrskaj analogno shemo, da vidis, ce je to sploh aktivno.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Trenutno ni v stanovanju ne televizije, ne interneta, ne telefonije. Ko sva ga najela, je bila v stanovanju Telemachova TV, ki pa sva jo po hitrem postopku odjavila in TV odnesla v klet (kaj pa dva mlada človeka potrebujeta tv
grims-1.gif
)

Trenutno imava internet preko simobilovih 4 GB in hotspota. 4 GB postaja malenkost premalo za vsakdanje brskanje, zato bi rada imela kaj več. Ali kateri operater ponuja preko kabelske SAMO internet?

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Pri Telemachu je pogoj za internet tudi DTV. Se pravi, lahko imaš naročen internet + DTV. Te pa pride ceneje, če vzameš trojčka (int + DTV + tel) kot dvojčka, pa čeprav telefona ne bi uporabljal.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Hja, kaj pa, če tudi televizije na potrebujem? Smešna pravila imajo to.

Ali lahko prosto izberem kabelskega ponudnika, tako kot je to pri recimo izbiri ponudnika za internet preko bakrene povezave, ali je pri kabelski to kaj drugače?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Bo treba kar nazaj na Telemach in kar upoštevati njihovo zakonitost naročanja paketov.
Kar dobro prouči njihove ponudbe, da boš najbolje prišel skoz.
Druga možnost pa je, da se pozanimaš, kaka je možnost priti do bakrene parice in potem do interneta.
Tretja možnost pa je imeti kakega dobrega soseda in deliti internet.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
No, iz principa ne bom šel na Telemach. Lahko živim še naprej brez njih, kakor sem do sedaj. Mojega denarja očitno ne potrebujejo, jaz jim pa ne bom plačeval nekaj, česar ne bom uporabljal - čeprav je to očitno njihov namen.

Hvalabogu v 21. stoletju obstajajo tudi alternative. Gledam Simobilov internet 15 GB za 18 eur. Vzel bom še en usb modem in akcija.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.212
4.064
113
Preveri pri Telekomu če ni parice ti bodo dali LTE modem z omejeno hitrostjo 10Mbit in neomejenim prenosom

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Ali lahko prosto izberem kabelskega ponudnika, tako kot je to pri recimo izbiri ponudnika za internet preko bakrene povezave, ali je pri kabelski to kaj drugače?

Žal ne. Zaradi tehničnih omejitev, ker ne morejo nekomu pošiljat drugih TV programov kot vsem ostalim (OK, če bi pošiljali kot IPTV nekomu namensko, bi še šlo, ampak potem se izgubijo vse prednosti kabelske).

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Preveri pri Telekomu če ni parice ti bodo dali LTE modem z omejeno hitrostjo 10Mbit in neomejenim prenosom

Tole?

Parica v bloku sigurno je, sem se pozanimal, samo v stanovanju je ni. Ponudba sklepam, da ne velja, čeprav se sliši kar mikavno
smile-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Torque pravi:

Parica v bloku sigurno je, sem se pozanimal, samo v stanovanju je ni. Ponudba sklepam, da ne velja, čeprav se sliši kar mikavno
smile-1.gif

Pa so parice tudi dejansko proste na centrali? Je potrebno upoštevati tudi rezervne parice, ki jih Telekom porablja v nuji in jih ne tala kar tako.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
No, iz principa ne bom šel na Telemach. Lahko živim še naprej brez njih, kakor sem do sedaj. Mojega denarja očitno ne potrebujejo, jaz jim pa ne bom plačeval nekaj, česar ne bom uporabljal - čeprav je to očitno njihov namen.

Hvalabogu v 21. stoletju obstajajo tudi alternative. Gledam Simobilov internet 15 GB za 18 eur. Vzel bom še en usb modem in akcija.

Takšno pravilo pri Telemachu ni kar zaradi lepšega in zato da obirajo naročnike.

Namreč internet pri Telemachu se dobi iz istega kabla kot TV. Kar pomeni, da tudi če bi lahko imel naročen le internet, bi še vseeno lahko spremljal tudi TV, pa čeprav ne bi imel naročene. Sta oba signala (DTV + int) v enem kablu in lahko imaš oba signala ali pa nobenega.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.212
4.064
113
No da te popravim bol je v kablu analogni TV in internet.
Glede na to da je na Dvb-c nekodirana le Slo1 in Slo2

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem biæ tudi brez telefonskega priključka. Prevrtal zunanji razvod za parice in prevrtal skozi dozo v stanovanje (si uredil zidni šteker za utp kabel. Potem sem 30m kabla preko vlečnega kabla dol potegnil do telekom omarice. Prišel en od naročenega operaterja, zvezal v omarici na fasado in to je bilo to.
Prišparal preko 300€ da mi ga napeljejo in prevrtajo.
Stalo me je 50 centov po metru, 15€ za daljši sveder in 6pack pira za gasilce, da so mi lojtro posodili za drugi štuk.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
On ima svoje principe in se ne bo sam potrudil do udobnega interneta. Bo kar zapravljal za mobilnega.
Želi vse na pladnju. To se pa pogosto ne zgodi.

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
On ima svoje principe in se ne bo sam potrudil do udobnega interneta. Bo kar zapravljal za mobilnega.
Želi vse na pladnju. To se pa pogosto ne zgodi.

Mogoče si spregledal, da sem v najetem stanovanju. Če bi bilo moje, bi stvar že uredil po svoje, brez skrbi. Tako pa me lahko jutri vrže ven ali sprejmem službo v Avstriji, lahko pa sem tu še naslednjih nekaj let.

Potrebujem varianto plug&play interneta in kakor smo že ugotovili, tudi to obstaja.