Je se kdo videl gorec meteorit ravnokar?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
To so božja znamenja-iz vzhoda na zahod
shocked-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Jaz sem ga videl cc teden nazaj okol 18-19h in je letel tako kot avijon,razen seveda hitrost je bila veliko večja.
Letel je iz vzhoda proti zahodu nato se je razletel na dva konca in ugasnil.
Ha samo ali je bil meteorit ali utrinek zvezde??Ker utrinek se vidi visoko na nebu,ta pa je bil zelo nizko na višini letal!

Kaj pa je utrinek zvezde?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.738
6.635
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj pa je utrinek zvezde?

Zvezda se sname iz temno modrega platna in pade dol. Nisi sam kriv, če so te v šoli narobe učili.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Si mislil reč hologram zvezde? To projecirajo namreč s ploščate zemlje na platno nad nami pa včasih se kakšen ob kuliso spotakne in potem je to videt kot utrinek (hologramski laser se prekucne in ko pade na tla se žarnica v laserju mamuji razbije).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kaj smo sredi kakih 'perzeidov' ali kaj takega, jaz sem namreč samo med vožnjo od MB do Ptuja okoli polnoči videl 3 ogromne meteorje, leteli so v smeri proti vzhodu.

pomarancapomaranca

Pripravnik
11. avg 2015
46
0
6
Pa saj teli utrinki niso od vceraj. Ce je kdo naredil kaksen sprehod ponoci, ali laufa v jutranjem casu (bolj pogosti), ko je se tema je to na dnevnem sporedu.
Ali ste sami ljubljancani iz tivolija?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Tisti ne vidijo nobenega utrinka. Se podnevi ne laufam, bom pa ponoči?
Videl dva tekaca prejle. Sem mislil da se bodo kaj umirili na zimo, pa se motim

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik pomarancapomaranca pravi:

Sem ga videl tudi v centru Ljubljane, edino je treba kdaj pa kdaj pogleda v zrak ne buljit v telefon 24 ur na dan....

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik pomarancapomaranca pravi:
Pa saj teli utrinki niso od vceraj. Ce je kdo naredil kaksen sprehod ponoci, ali laufa v jutranjem casu (bolj pogosti), ko je se tema je to na dnevnem sporedu.
To je bolj nočni spored, če je po temi to vidno.
wink-1.gif

pomarancapomaranca

Pripravnik
11. avg 2015
46
0
6
na prezi se caka bolj ali manj divjad. brez zveri. razen lisice seveda. vsaj v nasih koncih. srnjad, jelenjad, divji prasic. to je pa to. ampak zal nisem te sorte. bolj sportnik.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No, pa drugo divjad, po želji...v glavnem, upat si moraš sedet celo noč v gmajni, pa vidiš precej božjih znamenj (repatic).
cool-1.gif

Pa zdaj, ko so taki lepi dnevi..si bil kje višje?

pomarancapomaranca

Pripravnik
11. avg 2015
46
0
6
v kamniskih alpah, ampak nic posebnega. kot zadnjih 20 let. za koga, ki gre obcasno zjutraj na sprehod, ko je ta aktivnost najvisja zna biti pa to velik šok. tavecji gorijo tudi po nekaj sekund (ne vem recimo, 5-10s) skupaj preden razpadejo v atmosferi.

se bolj zanimivo je gledati obraze mestnih otrok, ko vidijo, da je veliki voz obrnjen na glavo. ali kaj podobnega. kje je severnica nihce vec ne ve.

Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Zaradi te teme sem danes sanjal, da sem pri nočnem sprehodu v Mengšu (pojma nimam kaj sem počel tam) videl strmoglavljenje Ruskega satelita, ki je zgorel v atmosferi, ob tem se je pa slišalo prebitje zvočnega zidu. Satelit je pa strmoglavljal proti zahodu (kar je sploh nemogoče)

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Včeraj malo čez osmo uro zvečer sem videl velik in dolg utrinek v smeri iz vzhoda na zahod. Stal sem za mešalcem
grin1.gif