Je mozno z vajami za oci odpraviti dioptrijo?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Lahko bi se več delalo na preventivi. Namesto da otrok z manjšo daljnovidnostjo takoj dobi očala, bi lahko vsaj poskusil z vajami. Kot vem se nič take preventive ne izvaja. Meni sta recimo dva optika - zdravnika rekla,da je nemogoče z vajami popravit kakršnekoli očesne napake. Kar je očitna neresnica in dokazuje samo prodajno naravnanost. To me moti, strokovnost, ki je v prvi vrsti v službi prodaje namesto strokovnost, ki naj najprej služi človekovemu zdravju ne glede na profit iz prodaje.

Drugače pa ne pozivam ljudi naj vržejo stran očala. Tudi sam jih uporabljam pred računalnikom.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
kkašnih bolj natančnih informacij sicer nimam, ampak pred časom mi je kolega pravil, da se je udeležil nekega seminarja (al karkoli je že blo tisto), kjer so delal neke vaje za izboljšanje dioptrije in zadeva je baje delovala. Ne vem pa, a je bil kratkoviden ali daljnoviden. Pa kar se vaj v otroštvu tiče-meni se vid ni razvil do konca in baje (jst se tega ne spomnim več) sem morala delati neke vaje, da se je vsaj kolikor-toliko razvil in da nisem bla že v otroštvu legally blind tko kot zdej
smirk-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sam sem tudi par let nazaj postal rahlo kratkoviden. Nikoli nisem šel po očala, zato ne vem dioptrije. Se mi je pa stanje skoraj v celoti popravilo, odkar sem odpravil par slabih razvad, kot so npr.: naspol mižanje, da so predmeti bolj ostri, naprezanje oči, napetost okoli oči, premalo mežikanja.

Vse bi pripisal celodnevnemu gledanju v monitor in posledično polenjenju določenih mišic v očesu. Tu in tam sem delal tudi t.i. Batesove vaje za očesa, a ne dovolj vztrajno.

Očala po moje dajejo očesu samo dodatno potuho. Nisem še videl da bi komu dioptrijo pozdravila ali zmanjšala, ponavadi gre nato samo še na slabše. Oko nima več nobene motivacije za vrnitev v normalno stanje. Zato pa človek z veliko dioptrijo, ko si sname očala, izgleda kot krt. Oči so že čisto atrofirane.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.962
-8.672
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

Očala po moje dajejo očesu samo dodatno potuho. Nisem še videl da bi komu dioptrijo pozdravila ali zmanjšala,
Zdej ne vem, od kje tebi ideja, da so očala za zdravljenje dioptrije? Očala so le dodatna leča, ki dopoljnjuje očesno lečo-če leča ne zmore, ji pomagamo z očali.
In lahko mi verjameš, da prave kratkovidnosti ne boš pozdravil z nobenimi vajami
smirk-1.gif
Ali pa greš na operacijo.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Saj ne pravim, da bi jo naj pozdravila, pravim da v primerih podobnih mojemu, verjetno ni dobro takoj leteti k optiku. Ker bo dal očala in oko ne bo več imelo priložnosti priti k sebi.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Na levo oko imam -1, očala naj bi imel med vožnjo in med gledanjem v zaslon. Kaj sem kratkoviden ali daljnoviden, mislite da bi s tistimi vajami uspel popraviti na 0? Sicer mi očala pašejo samo pri gledanju na oddaljene razdalje od blizu me zelo motijo in jih raje ne nosim.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.962
-8.672
113
Ja. Na blizu vidiš, na daleč pa ne-torej si kratkoviden(vidiš na kratko)

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Moja 2 centa... Moja prva očala so imela -1,25 dioptrije in za moje pojme je bilo to ogromno (je pa res, da sem prej s tem lahko živel, ker sem sedel v drugi klopi
cheer.gif

Si pa dober, da si upaš voziti brez očal s takšno dioptrijo
wink-1.gif

Podobne teme