Je možen prenos leasinga na drug avtomobil?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Zanima me, če je kakšna možnost, da se avto ki je na leasing proda in da kupim za približno tako vrednost drug avto ter da bi leasing prenesel na drug avto, ali to negre?
confused-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Avto ni tvoj. Torej se moraš dogovarjat s svojim lizingodajalcem. Verjetno bodo hoteli, da jim odplačaš reč, pa potem prodajaj naprej in kupuj novo na lizing, kakor ti paše. Ali pa pač vrneš avto nazaj, če ti pogodba to omogoča in pač požreš finančno izgubo, ki je., če je. Pač odvisno od lizinške pogodbe, ki jo imaš.

Ogo

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Lahko preneseš lizing na drugega in on naprej plačuje preostanek, ti pa vzameš nov lizing za drug avto.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Za stari avto najdeš novega kupca, avto mora ocenit sodni cenilec, in potem novi kupec plača kupnino leasing hiši. Ti potem samo to kupnino (oz. kar je bilo že odplačano) daš kot polog za nov avto in se naredi nova leasing pogodba. Tako je bilo cca 4 leta nazaj, če se je pa kaj spremenilo pa ne vem...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Zanima me, če je kakšna možnost, da se avto ki je na leasing proda in da kupim za približno tako vrednost drug avto ter da bi leasing prenesel na drug avto, ali to negre?
confused-1.gif

Leasing lahko preneseš samo na drugo osebo. Iz avta na avto ne gre, poplačaš prvega in vzameš drugi leasing.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
foreignbread ne rabiš nobenega cenilca.

greš na leasing hišo zahtevaš izračun za predčasno poplačilo, toliko denarja moraš dati na leasing hišo pa je. kar je več je tvoje. če pa novi kupec želi pa lahko sklene pogodbo s leasing hišo in "prevzame" leasing! tebi pa leasing hiša izplača razliko.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Jaz sem prejšnji avto hotel na hitro prodat, imel pa sem ga na leasing. Poklical sem banko, povedal kakšna je situacija. Čez 2 dni dobim po pošti predračun, znesek je bil pač razlika kolikor bi še moral odplačat. Plačam, jih obvestim in pošljem potrdilo o plačilu po faxu, naslednji dan sem že dobil papirje. Potem sem samo še na UE šel popravit prometno.

Glede prevzema leasinga je pa takole: načeloma se prodajalcu plača dogovorjeno ceno (njegova stvar je ali je v plusu, minusu ali na nuli), hkrati pa se pogodba za leasing prenese nate in potem ti odplačuješ do konca.