Je kdo že na T1 optiki

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A je to problem pri torrentih ali tudi pri navadnem uploadu? Če je problem p2p upload, bi rekel, da imaš probleme s port-forwardingom (med modemom in routerjem). Če pa upload na splošno ne dela vredu, pa pojma nimam, kaj bi lahko bilo narobe (dhcp 99% ni krivec).

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Nekaj me zanima,včeraj je punca dobila optiko 20/20. Dela u nulo,vsaj tisti čas ko sem sprobaval.Zadeva je sledeča, rada bi imela wireless po stanovanju.Videl sem da ima modem možnost brezžičnega oddajanja,ampak je potrebo za to kupiti en usb dongle.Ali se motim?Hotel sem ji naštimati z wireless routerjem,ki bi bil priključen na modem,ampak ker imajo bolj majhno stanovanje bi imeli radi brez odvečnih "škatel".Je potem edina rešitev da dokupim ta usb ,ali imam še kako drugo možnost?

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Super,hvala za odgovor.Moram pazit na kakšno posebnost pri nakupu?Na navodilih piše ,da se dobi v Telekomovih trgovinah. Kako pa je s temi Usb Dongli-i drugih proizvajalcev,so kompatibilni s Siolovim modemom?
lp

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Bi rekel da blokirajo le "najvirusaste" windows porte, sicer pa ne.
Razen seveda po pomoti
wink-1.gif

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ

Lani so napovedovali 50.000 naročnikov do konca leta 2007...

Kako kaže
grims-1.gif

Ne, napovedovali so da bo imelo 50.000 naročnikov možnost priklopa na optično omrežje. To so tudi dosegli.
Mislim da je bil njihov izbor besed: 50.000 zgrajenih priključkov. Ne pa priključenih .
Zopet si nekateri po svoje razlagajo besedne zveze.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
a kdo kaj ve kdaj bo optika od T1 v novih jaršah, naroču že en mesec nazaj pa še zmer niso pršli priklopit, v pogodbi piše da priklopijo v enem mesecu

p.s. a je sploh že kdo iz Novih Jarš prklopljen na T1 optiko, če ste že prosim napište po kolkem času so vas prklopil pa katera ulica. hvala in 5* za odgovor
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
No, še iz prve roke, en dan testiral.

Lj-Bežigrad, 20/20.

Pogodba podpisana v sredini decembra, par dni nazaj šele signal prišel (dolga zgodba).

Torrente vleče na polno dol 2,3MB/s, pingi do Siola 1ms.

Še raziskujem zakaj se sesuje router (če nastavim modem kot ruter) po nekem cajtu.

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
Se da Siolovo optiko naročit tudi brez vezave, in kakšni so v tem primeru stroški, al sm jst slep pa smotan al pa nikjer na njihovi strani nič ne piše...
Se namreč čez par mesecev selim, rad pa bi do takrat izkoristil priliko in "zdownloadal" vse kar je možno...
evil.gif

AndrejSk

Pripravnik
10. avg 2007
82
0
6
Aha, pol bi to šlo, super...
Samo kokr klele berem o njihovi organiziranosti in hitrosti priklopa bo preden me prilopijo trajalo tri mesece, al ma tukaj kej boljše izkušne?
Sem pa iz Bežigrajskega konca, če je to pomembno...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Problem:
frend je pri SiOL-u vzel trojcka (SiOL telefonija, SiOL TV in internet) in to preko Telekom optike.
Telefonija in inet bp, pri TV pa blemi:
pri hitrih sekvencah/kadrih- predvsem sportne oddaje, pa tudi drugace- se pojavljajo v sliki kvadratki (granitne kocke
smile-1.gif
).

TV je LCD LG-jev HD ready. Tudi, ce na vmesnik obesi analogno TV, je zadeva enaka.
Kaj se dogaja??
Lp

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
No, še iz prve roke, en dan testiral.

Lj-Bežigrad, 20/20.

Pogodba podpisana v sredini decembra, par dni nazaj šele signal prišel (dolga zgodba).

Torrente vleče na polno dol 2,3MB/s, pingi do Siola 1ms.

Še raziskujem zakaj se sesuje router (če nastavim modem kot ruter) po nekem cajtu.
meni se to dogaja na bakru pri liniji 4/512,včasih moram po 10x na dan resetirat modem/ruter,siolov tehnik,ki je prišel preverit zadeve mi je zaupal da je problem v centralah,da priključek na centrali na nek način zablokira kadar je linija na max in takrat pomaga samo hard reset sagema,na vprašanje zakaj se to dogaja,je samo nekaj zamomljal o nezanesljivi opremi....

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Poskusi še omejiti število povezav v odjemalcih ki jih uporabljaš, npr. uTorrent, eMule, nastavi na 50-100, maksimalno število povezav (ki vlečejo od tebe). Če je problem v centrali potem najbrž ni to rešitev, samo poskusiš pa lahko. Na nekaterih modemih je tole problem da modem pada dol, in ni toliko problem da je upload/download na fuul. Sedaj za tvoj modem ne vem.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
speedy,ni problem v št. povezav
wink-1.gif
je tehnik sam namignil tisto kar je že dolgo znano (slavne sageme je RAM2 kupil in uvozil po skonto ceni,ker so bili zavrnjeni s strani DT zaradi nezanesljivosti,nato pa podturil siol-u,ti modemi pa baje niso ravno najbolj kompatibilni z obstoječimi centralami siol-a,se spomnim da so nekako 3 leta nazaj skoraj tedensko posodabljali firmware,da je kolikor toliko delovala zadeva)