Ja, jaz tudi HVALA!!
Trenutno ovire:
rent a car. Do sedaj Kanarci rent a car po 120€, tu ne gre pod 350€. plus nevarnost scama.
spanje. 500€ bolj malo, je pa od 800€ navzgor - Funcal!
Katera lavada si bil - Levada Do Moinho?
Iščem še: dober roštilj in kaj njihovega. Kje za hrbtom
Poglej priponko 76982
Mi smo najeli lokalno ko smo bili že tam, je tega veliko. Obvezno avto poslikaj ko ga dobiš, sploh gume, odbijače itd. Ker na koncu ga dobro pogledajo in ti hočejo kakšno škodo obesit, ampak, če imaš fotko, da je bilo to že prej tam, si rešen.
Ker je otok majhen in dostopen, si lahko stacioniran kjerkoli, ni treba biti ravno v Funchalu. Razen, če greste radi ven vsak večer.
Luštno mestece je tudi Camara de Lobos, kjer je Churchill dopustoval. Za nekaj pojest in prehodit je kul.
Dober roštilj. Ne čez teden. Čez vikend, sploh v nedeljo se pojdi vozit med mesteci in opazuj kje je nenavadno veliko avtov. Tam je dober roštilj kamor hodijo lokalci. Ni fency, je pa domače, poceni in dobro.
Mi smo bili na levadi PR6 in PR6.1. 25 fuentes. Ena najbolj obleganih z zelo dolgim spustom do začetka (gor vozi bus). Če ni turistov zna biti super, če so pa ne preveč ker je gužva.
Veliko bolj všeč nam je bila PR16 Faja do Rodrigues, kjer so tuneli. Če si velik, boš imel težave.
Jih je še veliko. Zmajev rep je uf, itd. Odvisno koliko kondicije imate in majhne otroke.
Razgledi so povsod, še posebej pa sta kul plačljivi Cabo Girao in pa brezplačni Arco Sao Jorge, ki je mimogrede ob cesti. Jih je veliko.
Piješ seveda Poncho. Brez ledu. Pomarančna z rumom je classic, probaj tudi druge okuse. Hrana je super, edino navado imajo v marsikaj dodajat sadje. Recimo banano v ribo, itd.
Aja v Funchalu je seveda še CR7 muzej. Jest nisem fen, pa je kljub temu zanimivo za videt. Pa Fabrica sto Antonio, najstarejša pekarna piškotov. Primerno za darilo recimo.
Ne pozabit na obale. Mi smo se kopali na parih, ena je, kjer so snemali Star wars, je zanimiva za videt (ampak samo to).
Na splošno zelo varno, ljudje prijazni. Dobra klima. Pristanek letala zna pa biti zanimiv.... je vetrovno pa kratka steza. Kot zanimivost, je zadnji del steze na stebrih in se lahko pelješ spodaj. Je speljana normalna cesta.