Je kdo kadarkoli vozil Hyundai Accent l.94-99

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

POvejte kaj več o tem avtu, vzdrževanje, zanesljivost, ponaredki delov se dajo dobit ali ne. So drugače avti vzdržljivi....itd
Ka rkoli

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Uporabnik @novaa si ga lasti mislm da letnik 97'
sprasujem se.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
od novga pri hiši.letnik 96 z vso opremo(klima,abs,servo,usnjen volan,cz,el. šipe,ogrevana ogledala)
do sedaj 220k km in je bil menjan samo alternator pri 190k km poleg rednih servisov in potrošnega materijala(diski ploščice...)
jebe.e ga pa rja na zadnjih obrobah tako kot vse accente te generacije

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

POvejte kaj več o tem avtu, vzdrževanje, zanesljivost, ponaredki delov se dajo dobit ali ne. So drugače avti vzdržljivi....itd
Ka rkoli

ti bom iskreno povedal
evil.gif

imam LS opremo ( to pomeni da je sploh ni ), ampak po drugi strani, vse kaj je električnega na avtu je radio in ajnšpric
grin1.gif

kaj to pomeni? elektrika te v življenju pri nobenih kilometrih nebo zajebavala
hysterical-1.gif

aja... moji letniki majo feler, da si radi spijejo 1- 2 Litra olja na servisni interval (15.000km) popravilo stane baje 150€ (veš klko olja dobim za ta dnar
grin1.gif
)
no, grem po vrsti: vzdrževanje.... samo redni servisi in potrošni materjal... to je to (ponaredki delov se dobijo (pakne, lagerji,...) medtem ko kaki bolj zaguljeni deli pa samo originale)

zanesljivost: hmmm razen ene predrte gume še nobenega v familiji ni pustil na cedilu (smo imeli 3 accente (dva še mamo)), tako da se mi zdi precej zanesljiv

pri zadnjih blatnikih imajo lepotno napako, da začnejo rjavet, med 150.000km in 200.000 jim vsem po vrsti crkavljejo zadnji amortizeri (baje se gumica odlepi pa jih pobere) drugače pa kaj drugega se ne spomnim
smile-1.gif

drugače pa kot je MTL enkrat rekel.... avto na cesti plava, neve pa požirat majhnih luknjic... na ležečem policaju te nabije kot da bi mel športno podvozje
grin1.gif
. Zadeva se zelo spremeni če so v avtu trije komadi potem pa je ko kak citroen hehehe

še kaj?

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
aja, kot bi malcomx reko: v tem avtu se ljudem v mestu smiliš
grin1.gif

ko ga prakiraš nekje, pa stopiš ven, ti folk da v roko 5€ da si lahko greš po sendivč
hysterical-1.gif

odkar vozim Hundaja... nisem več lačen
hysterical-1.gif
(pa žejen tudi ne)

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
leti pa res ja.... astre 1.6 pa poloti podobnih letnikov nimajo za burek.... preverjeno
evil.gif

p.s. govorim o 12V
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Mam lantro 1.8 16V. let98........ista kvaliteta kot ta tvoj accent za katerga sprašuješ!

Žre olje serijsko...pač napaka že od Mitchubishijevih mašin katere evolucija so od Hyundaia taprve! da se rešt z kakim dobrim oljem.....sprobu od Shella 10w40helix plus......Valvoline durablend 10w40...Valvoline MaxLife(to je un za čez 100.000km...tega sploh ne ulivi k ga pije k vodo...drek olje) Mal več sreče opazu z Elf 5W50....tega je začel papcat šele po enih 7000km....pa zdei mam Olma 10w40synt....po narjenih 2000km na zelo kratke relacije(služba in nazaj) mi ga začuda ni pojedl še nč....kar me zelo veseli!!!!
Tko da neha pit oz zreduciraš porabo na neko normalno dozo če najdeš olje k mu paše!

Rada crkujejo stikala pr el. šipah......pač home made rešitev problema.....odšravfaš stikalo razdreš...spucaš kontakte in radi s5 do naslednjič! Naazdne sm clo tko na hitr rešu k mi je to nardil med vožnjo da sm stikal v režo kr z wd40 pospreju in zdei dela BP
smile-1.gif

@novaaaa......ko si omenu da rad plava......to je bl problem gumic v distančnikih.....pač z leti propadejo gumice v distančnikih stabilizatorjev in pol ti podvozje začne klonkat pa ropotat...zamenaš pr kakem mehaniku pa ne plava nč!
wink-1.gif

Ja rja v zadnjih blatnikih je pač standard pr tej generaciji Hyundaijev...jebat ga! Sprjazn se...kdor je nima si je pač dau delat nove zadnje obrobe blatnikov!
smile-1.gif

Hm za accenta nevem...ampak pr tej moji Lantri so blem skos zadnji diski...oz čeljusti...vodila skos crkujejo....pač sm se zdei že navadu da usak let ko zamenam gume (zimske/letne) odvijem še tistih 4 vijake in usakič zbrusm disk pa namažem vodila.....mislm da accent nima diskov zadi tko da kle nebo blema!

Pa azdn most poglej...pr lantrah radi rjavijo....mojga sm si že pošvasu.....pač bitumen impregnacija podvozja ni najbolša...pa po enih 8-10ih letih dobiš lukno na vsaki strani mosta.....švas aparat mal pleha pa kaki 2 piksni bitumna v spreju pa si rešen
smile-1.gif

drugač kupu sm ga pr 90.000...zdei jo mam že ene 5let pa 165.000km.....od takrt sam olje pa 2 ležaja....enga zadi...taspredn me pa še čaka
smile-1.gif

Je pa drugač to zlo hvaležen avto...mogoče se kdo nebo strinju k bo use to prebrau......ampak jst to jemlem kot hobby ki me konckoncev tud veseli...če nimaš lih dveh levih rok za kak olje ležaj menat boš srečen lastnik!

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Kar se neoriginalnih nadomestnih delov tiče pa http://www.gama-center.si/

Učasih jih ni blo...si mogu sam original....zdei pa ta gama poskrbi da ma usak ulični mehankar tud dele za hyundaia...čene jih pa naroči na tvojo željo če nis lih iz LJ

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
@novaa in kaj je ta feler ki pije olje??? Me zanima....jst mislm da morš sam taprav olje mu dat pa se poraba umiri al pa pade na kak litr na servisni interval ( Jst menam olje na 10.000km in recmo pr kakem Maxlifu sm doliv 2litra olja umes.....Elf5w50 ene mal več kt pou litra......Olma 10w40synt za1x še nč...je še vedno na maxsimumu
cheer.gif
)

http://olma.si/sites/OLMA_SI/doc/podatki/PDS_SI/Olmaline_Synt_SAE_10W-40_TL.pdf majo ga v merkurju...pa u interšparu Citypark!

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.808
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Je pa drugač to zlo hvaležen avto...mogoče se kdo nebo strinju k bo use to prebrau......ampak jst to jemlem kot hobby ki me konckoncev tud veseli...če nimaš lih dveh levih rok za kak olje ležaj menat boš srečen lastnik!

agreed, moja ma zdej že 338k km, 96 letnik... presenetljivo dobr se drži, kar se tiče vzdrževanja pa to, sami redni servisi + obnovitev amortizerjev
cool-1.gif

...upam da mi zdej ne bo dons pa crknl kej, ko sm glih hvalit začel
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Ja mašine so ena velka prednost teh hyundaiev.......sam olje pa oljni filter....mal mi je žau ker niamjo ketne namest jermena! Bi še ta strošek mi polet odpadu
smile-1.gif

Ti si menju use ležaje pr jermenu? Al se da tud brez tega...pač sam jermen pa napenjalc???

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
No ja sem tudi jaz postal ta teden lastnik Hyundai Accent-a l.98, modelno leto 99 (novejša oblika-sprednji del) ima pa GLS opremo in pet vrat. Ima pa servo, 2x airbag, cz, električni pomik stekel, nastavljiv sedež in volan, serijsko tonirana stekla, če se temu tako reče, ....
Je pa avto od prvega lastnika, lastnik je bil star 60 let in ga je zelo merkal. Pri 90.000km je bil narejen veliki servis v glavnem avto je bil servisiran in ima narejena vse servisne intervale, tako, kot predpisuje proizvajalec. Im a114000km in NI BIL nikoli poškodovan.
Imal je gori tudi nove zimske gume. Za njega pa sem dal 1200 evrov v avtohišo pa bi jo odkupili med 1250-1400 evrov (kilometri, ohranjenost, vozilo kot novo)

Imel pa sem pred časom tud Hondo Civic l.98 z klimo pa sem dal za njo skoraj 3000 evrov s tem da je imel slabe gume, veliki servis bi moral delat imela je 210000km. Raje sem zamenjal za nekaj cenejšega pa mi ni treba nič merkat, eč bo Hyundai crknil grem samo še po enega za 500-1000 evrov.

In seveda avto je strošek na to Hondo bi moral dat še 1000 evrov in vprašanje, če bib ilo zadosti. Je pa bila čisto moja krivda, ker nisem prej preštudiral ali jo naj vzamem ali ne. Prej jo sploh ni bilo ne na net-u ne v salomoncu in sem jo videl pred avtohišo čist po naključju potem sem jo raje vzel, ker bi lahko ostal še brez Honde oz. moje stare kripe, ki sem jo vozil prej.
Sem si pač rekel VZAMEM pa, če mi ne bo odg. jo bom pa prodal saj Honde ni težko prodat. To je bila sicer tud moja največja napak z avtom, ker sem jo vzel čisto nepremišljeno

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
naj ti služi..... stroškov pa verjemi da neboš nevem kakih mel... razen rednih servisov pač in potrošnega materjala
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Zakon........maš srečo da si naletu na dedistayl avto! Sam upam da ni na useh vogalih potoučen...l pa kje na kakem robniku naseden
smile-1.gif

Poglej si zadn most....k rade une gume za lukne pokrit dol padejo pa ti skos šopa vodo not....pa lantra ma v pragovih tud gumjaste čepe pa če padejo dol ti tud vodo not šopa pa rjavet začne!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zakon........maš srečo da si naletu na dedistayl avto! Sam upam da ni na useh vogalih potoučen...l pa kje na kakem robniku naseden
smile-1.gif

Poglej si zadn most....k rade une gume za lukne pokrit dol padejo pa ti skos šopa vodo not....pa lantra ma v pragovih tud gumjaste čepe pa če padejo dol ti tud vodo not šopa pa rjavet začne!

Ta dedy je imel že 4 hyundaje (ne pozanm zgodovino teh avt samo za ponya vem)...edino, kar so tiste manjše jamice od vrat na parkirišču to ma pa danes že vsaki avto drugeča pa NE ni nasedu avto ali pa kam ruknu. Je rekel, da bi ga imel še 10 let samo se mu je ponudla akcija za novega hyundaja.
lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Aha vrjamm....jst se tud vedno težko odstranem iz fotrovga i30
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.