Očitno ne razumeš osnove zavarovanja, da take neumnosti pišeš.Superca. Zato, ker je nekaterim "razmetalo" hise, bom jaz placeval vec.
Sosed razbije avto pa meni dvignejo zavarovanje.
Očitno ne razumeš osnove zavarovanja, da take neumnosti pišeš.
Očitno ne razumeš osnove zavarovanja, da take neumnosti pišeš.
Zakaj pa plačuješ zavarovanje? Saj sam s tem tudi sam računaš, da nekoč bo pa tebi "razmetalo" hišo.Superca. Zato, ker je nekaterim "razmetalo" hise, bom jaz placeval vec.
Sosed razbije avto pa meni dvignejo zavarovanje.
Nič ne bo plačal dražje, če sosed razbije avto ampak če bo toliko sosedov (oz. bolje rečeno ljudi na splošno) razbilo svoje avtomobile, da bo zaradi toliko večjega števila škod prišlo do statističnega odstopanja. Izjava, da bo on plača več za zavarovanje v kolikor bo sosed razbil svoj avto torej ne drži.In ja, če si tako malenkosten, če sosedu zbije avto, boš tudi ti nekaj več za zavarovanje plačal naslednje leto (če te škode izstopajo iz statističnih rezerv).
Ja, nima smisla dati nekaj deset € za zavarovanje pred točo, ki ti (lahko) pokrije več 1000€ škode in boš ta strošek pač nosil sam, ker boš imel v vsakem primeru naslednje zavarovanje dražje za nekaj €. Bravo, res bravo.Kar se je treba naučiti iz tega je, da nima smisla varovati avto pred točo, ker boš imel v vsakem primeru dražje zavarovanje naslednjič zaradi drugih.