Javne dražbe stanovanj

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Živjo!

Ima kdo izkušnje z javnimi dražbami stanovanj? Na kaj je treba biti pri javnih dražbah še posebej pozoren? Stanovanja se da dobiti po dokaj ugodni ceni, saj so izklicne cene nekaterih smešne.

Primer: za 70 m^2 veliko stanovanje v blokovskem naselju večjega slovenskega mesta je izklicna cena 27.000 eur. Realna cena je verjetno med 80 in 100k eur. Kolikšna je potem pričakovana končna cena takega stanovanja?

Prosim za čim več uporanih nasvetov, kako do stanovanja preko javne dražbe
smile-1.gif

Hvala.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na takih dražbah se kar tare mrhovinarjev, ki se zmenijo med sabo, kako bodo dražili. Za koga, ki bi rad to pošteno kupil, je to skoraj misija nemogoče.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.902
113
Kar seveda sploh ni res. Poznam tipa ki od tega zivi in to kot kralj. Ce si v tem zelen, se jaz nebi spuscal v to, ker se lahko lepo nategnes. On tocno ve koliko mora vlozit v posamicno stanovanje in za koliko ga lahko potem proda in si tako izracuna profit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Na takih dražbah se kar tare mrhovinarjev, ki se zmenijo med sabo, kako bodo dražili. Za koga, ki bi rad to pošteno kupil, je to skoraj misija nemogoče.

Jebe se ti za ostale mrhovinarje, ti dražiš do cene, ki se ti zdi sprejemljiva, če pa kdo hoče to še zvišat, pa naj sedi na nepremičnini po tržni ceni.

Če pa greš tja, zato, da bi dobil po polovični ceni, je pa seveda nerealno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bil sem na taki dražbi. Mrhovinar ti ponudi n.pr. 1000€, da odstopiš od dražbe. Take ponudbe navadno ne moreš zavrniti.
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Bil sem na taki dražbi. Mrhovinar ti ponudi n.pr. 1000€, da odstopiš od dražbe. Take ponudbe navadno ne moreš zavrniti.
wink-1.gif

Ne moreš al ne smeš
smile-1.gif
...se pa že dolgo govori o e dražbah....tako da v tem primeru bodo pa mrhovinarji mir dali.

.....drugače pa še to, denar moraš imeti na lagerju pa kakšen kredit odpade, se pravi 10% are takoj da lahko sploh greš na dražbo potem moraš pa v 8 dneh če se ne motim plačat drugače adio stanovanje in dražba. Ponavadi so te nepremičnine kar obremenjene z dolgovi ipd., tako da banka ti krede in vse te plombe,hipoteke ne bo dala kredita (sploh pa v tako kratkem času nebi moral vse skupaj na banki zrihtati).

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ponavadi so te nepremičnine kar obremenjene z dolgovi ipd., tako da banka ti krede in vse te plombe,hipoteke ne bo dala kredita (sploh pa v tako kratkem času nebi moral vse skupaj na banki zrihtati).

Saj ravno zaradi plombe in poplačila hipoteke se te neppremičnine prodajajo preko sodišča. Normalno je, da se pri taki prodaji plombe in stare hipoteke izbrišejo, morebitna razlika dolga pa ostane kreditojemalcu in ne kupcu na dražbi?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ponavadi so te nepremičnine kar obremenjene z dolgovi ipd., tako da banka ti krede in vse te plombe,hipoteke ne bo dala kredita (sploh pa v tako kratkem času nebi moral vse skupaj na banki zrihtati).

Saj ravno zaradi plombe in poplačila hipoteke se te neppremičnine prodajajo preko sodišča. Normalno je, da se pri taki prodaji plombe in stare hipoteke izbrišejo, morebitna razlika dolga pa ostane kreditojemalcu in ne kupcu na dražbi?

Ja samo na banki se ne boš mogel tako hitro zmeniti za kredit....tako da moraš imeti denar na lagerju....OK mogoče bi se dalo če je gor samo hipoteka banke pri kateri ti potem kredit vzameš in se poplača..če je pa potem gor še ohoho bo pa težka....sploh tudi zato ker se ne ve končne cene stanovanja (pač dražba). Sej že sami veste koliko časa ponavadi traja pa da je nepremičnina brez obremenitev ipd.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
wink-1.gif
Tako kot praviš. Enkrat sem bral intervju z Urško Horvat - govorila je točno o tem. Ali pa moraš plačat, da ti ne višajo...

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Kredita za tako dražbo ne dobiš pa če se na glavo postaviš. Mogoče v primeru da bi zastavil neko drugo nepremičnino bi se še lahko pogovarjali. Ostane ti samo potrošniški kredit (splošen), kjer pa kaj več kot okrog 20000 niti ne računaj, razen mogoče, če imaš ekstremno plačo.

To sem preverjal na večih bankah, preden sem nameraval plačat varščino. Potem sem šel kar tako iz firbca pogledat kako to zgleda. Izklicna cena nepremičnine je bila 100000€, prodala se je za 154000€ (hiša v okolici LJ). Mrhovinarjev ni bilo, bilo pa je za polno dvorano kupcev (po moji oceni več kot polovica profesionalcev - mislim gradbenikov, ki so nameravali stvar obnoviti in prodati).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Tako je. Sodelavec je imel v žepu 500 € za poplačilo mrhovinarjev, ki so tam da delajo zdrahe. Na začetku jim je povedal da je resen kupec (par ljudem v "čakalnici") in je rekel, da ima poleg 500 €, če on kupi, si razdelijo. In potem so ti kekci (en je prišel v kolesarski opremi, vedno pride, da zasluži kake 100€ itd) dejansko bili lepo tiho in čakali tiste minute, da je sodelavec zmagal. No bili so 4, tip jim je navrgel 500 € v enem kosu, potem so meli celo "štalo", ker so mogli it menjavat itd..jim je vsaj malo dela naredil. Drugače pa lep zaslužek, tax free seveda, če hodiš tja svetit.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
No bili so 4, tip jim je navrgel 500 € v enem kosu, potem so meli celo "štalo", ker so mogli it menjavat itd..jim je vsaj malo dela naredil. Drugače pa lep zaslužek, tax free seveda, če hodiš tja svetit.

Hahahaa
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Če res obstajajo taki ki služijo tako da ne dražijo me zanima kaj se zgodi če jim ne daš denarja. Pa naj dražijo.
Bi država jim morala nastaviti kako vabo.
Kot vem moraš položiti varščino. So ti mrhovinarji položili varščino? Najbrž da ne, torej....me boste prebutal?