Javna predavanja fakultet

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.075
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je pa boljše razmišljanje. Aja tolk pameten si, no ja za zobarja verjetno moraš biti, pri pravnikih tipa Snecer tega ni videti!

To nič ne pomeni, tudi jaz sem imel zoisovo štipendijo, pa se je un dripec že kdaj obregnil ob moje besede in me zmerjal s idiotom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
To bi lahko vse uredil DURS. Če bi hoteli...
Ne trdim, da moramo imeti samo "profitabilne" študije. Bi pa bilo logično, da je šolanje nekaj cenejše za tiste, ki potem več denarja vrnejo v proračun. Ni pa realno, da preidemo na ne vem kake šolnine. Pri nas tega ni bilo in za tak korak bi potrebovali nekaj desetletij. Ker se rabijo tega zavedati starši, študentje, delodajalci, razni skladi, itd... Vsega tega pri nas ni. Razen, če je višina šolnine bolj simbolne narave.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.075
113
Dosti bi se že rešilo, torej privarčevalo denarja, če bi naredili poslovanje fakultet bolj transparentno.
Že pri naročevanju razne opreme prihaja do takšnega preplačila in korupcije, da glava peče.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je pa boljše razmišljanje. Aja tolk pameten si, no ja za zobarja verjetno moraš biti, pri pravnikih tipa Snecer tega ni videti!

To nič ne pomeni, tudi jaz sem imel zoisovo štipendijo, pa se je un dripec že kdaj obregnil ob moje besede in me zmerjal s idiotom.

Jebat ga, tud taki kot si ti kdaj po pomoti padejo skozi sito. Izjema, ki potrjuje pravilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Mislim, da to še najbolje dosežeš, če dobi organizacija za svoje delo plačilo. S tem denarjem pa pač naj dela, kar rabi za svoj obstoj. Kupuje opremo, obnavlja stavbe, izplačuje plače, odplačuje kredite... Pri nas pa je to ločeno. Ko pride do investicije, hops do ministra in daj ven denarnico. Če bi bil slabo in potratno naročilo pomenilo nižje plače za naslednjih nekaj let, bi bila to veliko boljša kontrola kot 10 protikorupcijskih komisij.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Super torej, vi ste imeli možnost se zajebavat kot študentje, nam pa naj bo to onemogočeno? Pa ne zagovarjam, da se pijančuje ob vsaki priložnosti, zraven pa zbluzi faks. Ne zdi se mi pač pošteno, da se nekaj kar je bilo povsem normalna stvar več kot 50 let, sedaj spreminja v nek luksuz.

Pa tudi tole klincanje vsevprek preko družboslovja mi gre na organ. Brez družboslovja ni družbe in ne morete zagovarjati trditev, da bi bilo najboljše kar ukinit celoten visokošolski družboslovni program. Na FF je sto enih super smeri, ki vam bodo na koncu koncev tudi učili otroke, pa vnuke. Če že, bi morali ukinit par programov na teh dveh fakultetah, kaj družboslovna informatika na primer sploh je, vam verjetno še študenti ne bi znali razložit.
bonk.gif

Citat:
Anglistika
Anglistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Bohemistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Antični in humanistični študiji

Arheologija

Bibliotekarstvo in informatika

Etnologija in kulturna antropologija
Etnologija in kulturna antropologija - dvodisciplinarni

Filozofija
Filozofija – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Francistika z romanistiko
Francistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Geografija
Geografija – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Germanistika
Nemcistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Grški jezik, književnost in kultura – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Italijanski jezik in književnost – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Japonologija
Japonologija – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Južnoslovanski študiji – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Kulture vzhodne Azije – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Latinski jezik, književnost in kultura – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Medjezikovno posredovanje

Muzikologija

Pedagogika in andragogika
Pedagogika in andragogika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Polonistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Primerjalno jezikoslovje – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Primerjalno slovansko jezikoslovje – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Primerjalna književnost
Primerjalna književnost – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Psihologija

Rusistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Sinologija

Slovakistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Slovenistika
Slovenistika – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Sociologija – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Sociologija kulture

Splošno jezikoslovje – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Španski jezik in književnost – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Umetnostna zgodovina
Umetnostna zgodovina – dvopredmetni/dvodisciplinarni

Zgodovina
Zgodovina – dvopredmetni/dvodisciplinarni
History
History - dual-subject

Zahodnoslovanski študiji

Tule je vsaj polovica odvečnega balasta.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Torej, nihče se še ni obregnil ob "protest", ki so ga danes izvajale t.i. fakultete.

Torej FF, FDV, pedagoška in AGRFT.

Torej tisti, ki bodo komplet vsi tudi po končani izobrazbi še naprej na državnem sisku, saj v gospodarstvu poklicev za njih ni...

Ja, profesorji, ki so predavanja preselili na ulico, so se bolonjskega programa lotili zelo resno.
Začeli so uvajati prakso, ki je za njihove študente nujna... biti na ulici.
So se že ob vpisu zavedali, da jih bo le kakih 10-20% dobilo zaposlitev ostalim bo pa praksa včerajšnjega dne še kako prav prišla.