Jasno in glasno: S.P. ne rabi poslovnega računa

Če imaš s.p., kakšen račun imate?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
končno jasno in glasno, da s.p. ne potrebuje poslovnega računa in da banke, ki to od s.p.-ja zahtevajo, samo nategujejo in kasirajo večje provizije. sram naj jih bo. referenti pa namesto, da bi pomagali, te sam še bolj v drek tišijo LINK

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Vir te info? Jaz sem bil drugače pogodbeno obvezan odpreti poslovni račun ampak vseeno, če to drži, ga lahko sčasoma zaprem....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Nujno potrebuješ ločen račun za poslovanje s.p.-ja. Temu vsi rečejo poslovni račun.
Kateri produkt pa ti "kupiš" na banki in kako se ta produk imenuje je pa druga stvar.

Tako, da bi te prosil, da ne širiš napačnih informacij.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Če prav razumem, je potrebno imeti ločen račun, ki pa ni nujno da je poslovni a ne?

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
ne, ni res. ločen račun ni poslovni račun. ti lahko uporabiš osebni račun za prejemanje prejmkov pri s.p.-ju.

poslovni račun je nategunski paket bank, s katerim samo vlečejo hude provizije za nič dela. še enkrat: ločen račun ni enako poslovni račun. preberi članek @tis. tudi Durs se strinja s tem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
to je vse jasno, vendar, a je v praksi dejansko možno imeti račun, ki ni poslovni za s.p.? Torej, če banke ne pustijo (in meni takrat že niso), a lahko kaj naredim?

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
da. kolikor se pogovarjam, delavska hranilnica zagotovo omogoča to še danes. pred časom je tudi SKB. če pa še vedno, pa ne vem.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Če prav razumem, je potrebno imeti ločen račun, ki pa ni nujno da je poslovni a ne?

Točno tako.

So pa take teme oz. dvoumni naslovi na raznih forumih zelo zavajajoče.

"Poslovni račun" je izraz, katerega večina podjetnikov uporablja za račun svojega podjetja (pa naj bo to s.p. ali d.o.o.). Istočasno pa banke izraz "Poslovni račun" uporabljajo tudi za ime svojega produkta. Iz naslova ni niti malo jasno (je pa glasno), na katero od uporab izraza cilja odpiralec teme.

Se pa on očitno tega niti ne zaveda.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
S.p. sem odprl decembra 2009. Imel sem dva osebna računa, enega na NKBM, drugega (ki ga nisem uporabljal) pa na Sparkasse. Takrat so po forumih nekateri trdili, da je pomembno le to, da sta računa za osebno in poslovno rabo ločena, zato sem pri urejanju dokumentacije na DURS-u želel podturiti račun od Sparkasse in ... ZAVRNJENO!

Takoj so me napotili na banko odpret račun, ki bo glasil na Ime Priimek s.p. (kakor koli že pač banka imenuje tak račun), tako da moraš imeti račun na s.p. in banka ti ga vpiše v javni register transakcijskih računov. Osebni računi pa niso in ne morejo biti v tem javnem registru.

tongue-1.gif

Pa prosim vas, ne bluzite nekaj več o teh računih, ker samo zavajate in verjetno ste najbolj pametni predvsem tisti, ki sploh nimate s.p.
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Imeti ločen osebni in poslovni račun je zelo pametno že zaradi reda v poslovanju. In če komu 10EUR stroškov na mesec za poslovni račun predstavlja težavo, naj malo razmisli o lastnem poslovanju.

aceman19

Pripravnik
20. dec 2011
77
0
6
če poznam ljudi, ki poslujejo na s.p. prek osebnega TRR. brez težav. Pbutec, probaj znova. Mogoče samo Sparkasse ne ponuja tega.

@Ganesh: očitno ne razumeš poante. s.p.-ji lahko poslujejo prek navadnega TRR. spraševati se o poslovnem računu (btw, definicija poslovnega računa v zakonih ne obstaja), je neumnost.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj že? Gre se za princip ne pa za neko poslovno škodo. Kaj ponuja banka za teh 10€ oz. s čem upraviči tak strošek? Če imajo toliko stroškov z vodenjem računa (ha ha), zakaj potem ni tega stroška pri računih za fizične stranke? Verjetno strošek probajo upravičit s tem, da imaš za poslovne posebej uslužbenca, pa da ti ni treba stat ampak se lahko usedeš
tongue-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Imeti ločen osebni in poslovni račun je zelo pametno že zaradi reda v poslovanju. In če komu 10EUR stroškov na mesec za poslovni račun predstavlja težavo, naj malo razmisli o lastnem poslovanju.

Po mojih izkušnjah večina tistih, ki začne komplicirati že pri računih nikoli nima reda v poslovanju. Žal.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
@Ganesh: očitno ne razumeš poante. s.p.-ji lahko poslujejo prek navadnega TRR. spraševati se o poslovnem računu (btw, definicija poslovnega računa v zakonih ne obstaja), je neumnost.

Res je. Očitno nimam pojma o čem govorim.
Se ti iskreno opravičujem in te prosim, da nas še naprej razsvetljuješ s svojim znanje, in izkušnjami.

Velika večina uporabnikov tega foruma te potrebujemo, da bomo nekoč imeli vsaj pol toliko znanj in izkušenj kot ti.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
ko sem jaz davno nazaj odpiral sp ni bilo druge opcije kot odpreti "poslovni" račun pri SKB. ker tretiorajo SP DOO DD itd kot POSLOVNE subjekte... fizikalci so pa fizikalci...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
poznam ljudi, ki poslujejo na s.p. prek osebnega TRR. brez težav.
Evo, tema se lahko zaključi. Vsi poznajo nekoga, noben pa sam ne posluje tako.
stupid-1.gif